Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Торгівля з країнами світу
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Інвестиційне співробітництво між Україною та Іспанією (січень-березень 2010 р.)  
Параметри: Інвестиції, Економічне співробітництво

 

Русскоязычный заголовок: Инвестиционное сотрудничество между Украиной и Испанией (январь – март 2010 г.)

Інвестиційне співробітництво між Україною та Іспанією (січень-березень 2010 р.)

Обсяги іспанських прямих інвестицій в економіку України залишаються на низькому рівні та не відповідають потенційним можливостям країн.
Станом на 01.04.2010р. в Україну залучено 67,8 млн. дол. іспанських інвестицій, що складає 0,2% загального обсягу прямих іноземних інвестицій в Україну. За обсягом прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку України, Іспанія посідає 22 місце в Європі.

 
Динаміка надходження прямих інвестицій з Іспанії в економіку України за 2000 – І квартал 2010 рр.
(Держкомстат, млн.дол.США)

Період
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
03-2010
Загальний обсяг інвестицій
29,06
29,39
32,63
36,01
40,07
42,47
58,3
63,4
58,2
71,0
67,8
Динаміка
 
0,33
3,24
3,38
4,06
2,4
15,83
5,1
-5,2
12,8
-3,2
У % до загального обсягу
0,7
0,6
0,5
0,5
0,4
0,3
0,3
0,2
0,2
0,2
0,2
Кількість підприємств
67
70
69
85
102
115
118
127
146
145
-
Динаміка
 
3
-1
16
17
13
3
9
19
-1
-

 
Найбільший обсяги іспанських інвестицій надійшли в промисловість (31,7  млн. дол., або 46,7%); торгівлю, ремонт автомобілів та предметів особистого вжитку (22,8 млн. дол.; 33,6%), операції з нерухомим майном, оренда, інжиніринг та послуги підприємцям (4,8 млн. дол.; 7,1%); надання комунальних та індивідуальних послуг, діяльність у сфері культури та спорту (5,0 млн. дол.; 7,3%); діяльність транспорту та зв’язку (1,2  млн. дол.; 1,8%).


Перспективи торговельно-економічного та інвестиційного співробітництво між Україною та Іспанією
Між Україною та Іспанією існують можливості подальшого розвитку співпраці в машинобудуванні, суднобудівній галузі, виробництві елементів сонячної енергетики, хімічній та металургійній промисловості, сільському господарстві, туристичній сфері тощо.
Українська сільгосппродукція, металеві вироби та трубна продукція відіграють важливу роль в торговельних відносинах між нашими країнами. В Іспанії особливим попитом користуються українські граніти, цемент, вироби з деревини, інструментальні вироби та азотні добрива. Як країна із значним потенціалом в аграрній сфері Україна знаходиться серед лідерів із постачання зернових на іспанський ринок, продовжує нарощувати обсяги експорту продукції олійно-жирової промисловості, яка відіграє важливу роль у товарообігу. Серед інших важливих експортних позицій українських компаній на іспанський ринок слід згадати такі природні копалини як вугілля та глина.
Існують перспективи для нарощування експорту транспортних послуг, зокрема, в сфері морських та автомобільних перевезень, туризму, наданні консультаційних послуг, пов’язаних з реалізацією в Україні іспанських інвестиційних проектів.
З огляду на досвід іспанських компаній та наявність значних трудових резервів в Україні, існує можливість розвивати надання послуг у сфері інфраструктури: будівництво аеропортів, підземної та наземної міської транспортної мережі, тунелів, автомобільних доріг, міжміських високошвидкісних поїздів, впровадження широкомасштабних проектів урбанізації, прокладання ліній електропередач, меліорації.
Одним з пріоритетів у торговельно-економічних відносинах з Іспанією є нарощування обсягів взаємних інвестицій, що може бути досягнуто у т.ч. шляхом активізації участі іспанських підприємств в приватизації в Україні.
Пріоритетним напрямком інвестиційної співпраці в найближчій перспективі залишається залучення прямих інвестицій з Іспанії в контексті підготовки до проведення в Україні фінальної частини "Євро-2012".
У суднобудуванні можливим є інтерес іспанської сторони до зведення українськими підприємствами корпусів морських суден різноманітного дедвейту та призначення (для танкерів, ліхтерів, риболовецьких суден тощо).
Перспективним напрямом співробітництва між Україною та Іспанією є енергетика (модернізація електростанцій, використання альтернативних джерел енергії, зокрема, вітряної та сонячної, біопалива, участь іспанських підприємств в проектах з модернізації української ГТС та будівництві терміналу ЗПГ, будівництва та реконструкції магістральних та міждержавних електричних мереж), транспорт (будівництво, ремонт швидкісних з/д магістралей та поїздів, постачання вагонів та устаткування, реконструкція аеропортів, портів, доріг), будівництво готелів та інших інфраструктурних об'єктів, туризм тощо.
У сільськогосподарському секторі зацікавленість іспанських підприємств викликає реалізація спільних проектів з альтернативних видів палива (біодизелю та біометилових сумішів) на основі рапсової та соняшникової олії, цукрового буряку, збільшення обсягів імпорту з України зернових культур та продукції олійно-жирового комплексу.
З метою підвищення експорту продукції на ринок Іспанії українські компанії мають активніше брати участь в спеціалізованих міжнародних виставках в Іспанії, формувати комерційні підприємницькі місій (під егідою УСПП або ТПП України), проводити в Іспанії та Україні українсько-іспанські бізнес-форуми, обмінюватися інформацією щодо комерційних та інвестиційних пропозицій.
У контексті активізації міжрегіональної співпраці українські області мають активніше брати участь у розвитку співробітництва з іспанськими автономіями, адже левова частка українського експорту формується саме на регіональному рівні, де існують численні можливості для розвитку взаємовигідної торговельно-економічної співпраці. Існують перспективи розвитку договірно-правової бази в цій сфері.
Одним з основних механізмів збільшення товарообігу та розвитку інвестиційної співпраці між Україною та Іспанією є діяльність українсько-іспанської Змішаної Міжурядової Комісії економічного і промислового співробітництва, ІІ-ге засідання якої має відбутися в 2010р. в Києві разом із українсько-іспанським бізнес-форумом.
У результаті проведення І-го засідання українсько-іспанської Змішаної Міжурядової Комісії економічного і промислового співробітництва (Мадрид, 08.07.08) нового поштовху набули такі перспективні напрями співпраці як енергетика, сільське господарство, будівництво, фінансова та банківська сфери, туризм, стандартизація, сертифікація та підтвердження відповідності, співпраця в рамках Кіотського протоколу, "Євро-2012", мале та середнє підприємництво, розширення двосторонньої договірно-правової бази.

 
 
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки