Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Торгівля з країнами світу
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Загальна інформація про Міжурядову українсько-аргентинську комісію  
Параметри: Міжурядова комісія

 

Загальна інформація про Міжурядову українсько-аргентинську комісію
 
Міжурядова українсько-аргентинська комісія з питань торговельно-економічного співробітництва (далі – Комісія) створена відповідно до Ст. 9 Угоди між Урядом України і Урядом Аргентинської Республіки про торговельно-економічне співробітництво, яка підписана в м. Буенос-Айресі 27 жовтня 1995 року. Комісія здійснює свою діяльність згідно з Меморандумом про взаєморозуміння щодо функціонування Міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва (підписаний у квітні 1997 р., в м. Буенос-Айресі).
 
Перше засідання Комісії відбулося в м. Буенос-Айресі 2-3 червня 1998 року.
 
Українську делегацію очолював Заступник Міністра промислової політики України В. Куліченко, аргентинську – Посол Едуардо Садоус, Заступник Держсекретаря МЗС Аргентини з міжнародного економічного співробітництва.
 
В ході цього засідання:
 
·          Опрацьовувались пропозиції щодо розвитку двостороннього співробітництва
·          обговорено фінансово-економічні ситуації та інвестиційний клімат в Україні та Аргентині
·          стан підготовки двосторонніх угод про створення спільних підприємств, щодо міжрегіональних зв’язків та двостороннього економічного співробітництва і торговельного обміну.
 
Підготовка та опрацювання питань для подальшого обговорення в ході візиту Президента Аргентини Карлоса Менема в Україну в червні 1998 року. За результатами засідання керівники делегацій підписали Заключний протокол.
 
З 22 по 23 жовтня 2001 року в м. Києві відбулось Друге спільне засідання Комісії, аргентинську частину якої очолювала Директор національного департаменту з міжнародних переговорів та співробітництва МЗС Аргентини Ана Марія Рамірес.
 
У 2001 році дорученням КМУ від 19 вересня №13304/10 Головою української частини Міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва (далі Комісія) затверджено Міністра промислової політики України В.М.Гуреєва.
 
Під час перебування в Україні аргентинська делегація мала офіційні зустрічі та переговори з:
 
·          Директором Департаменту двостороннього співробітництва Міністерства закордонних справ України О.М. Никоненко;
·          Керівництвом Торгово-Промислової Палати України;
·          Керівництвом АНТК “АНТОНОВ”.
 
В результаті підписано Протокол Другого спільного засідання, в якому зафіксовані двосторонні домовленості щодо співробітництва в таких галузях, як:
 
·          Промисловість
·          Будівництво
·          Стандартизація
·          Геологія та використання надр
·          Освіта і наука
·          Транспорт
·          Енергетика
·          Сільське господарство
·          Туризм
·          Охорона здоров’я
·          Космічна сфера.
 
Крім того, Сторони підписали Рамкову угоду між Національним космічним агентством України та Національною комісією з космічної діяльності Республіки Аргентини щодо співробітництва у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях.
 
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 20.02.04 № 69779 з 15 по 16 березня 2004 року в м. Буенос-Айрес відбулося Третє засідання Міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.
 
Українську делегацію очолював Голова Української частини Комісії, Міністр промислової політики України Олександр Неустроєв.
 
Аргентинську делегацію очолював Державний секретар з питань торгівлі та міжнародних економічних зв'язків Міністерства закордонних справ Аргентини, Посол Мартін Редрадо.
 
Під час перебування в Аргентинській Республіці Голова української делегації, Міністр промислової політики України Олександр Неустроєв мав зустрічі з Віце-президентом Аргентинської Республіки Даніелем Сіолі, Головою Комісії у закордонних справах Сенату Аргентини, керівником парламентське групи "Друзі України", сенатором Рамоном Пуертою, Державним секретарем з питань промисловості, торгівлі, малих і середніх підприємств Аргентини Альберті Дюмонтом та Заступником Державного секретаря з питань громадських робіт та будівництва Аргентини Грасіелою Еленою Опорто.
 
В ході окремих робочих зустрічей з Віце-президентом Аргентинської Республіки Даніелем Сіолі та головою Комісії у закордонних справах Сенату Аргентини, керівником парламентської групи "Друзі України", сенатором Рамоном Пуертою було отримано підтримку щодо вступу України до COT та запевнено що буде вжито усіх можливих заходів для інтенсифікації стосунків між Україною та Аргентиною.
 
Під час зустрічі Голови Української частини Комісії з Державним секретарем з питань промисловості, торгівлі, малих і середніх підприємств Аргентини Альберто Дюмонтом було охарактеризовано економічну ситуацію і стан промисловості в Україні. Альберто Дюмонт поінформував про зацікавленість Аргентини у оновленні парку сільськогосподарських машин (які були поставлені до Аргентини ще за радянських часів), співпраці в суднобудівній та авіаційній галузях та спільному виробництві малогабаритних літаків в м. Кордоба.
 
Заступник Державного секретаря з питань громадських робіт та будівництва Аргентини Грасіела Елена Опорто, ознайомила Голову української частини Комісії п. Неустроєва з проектом реконструкції, розширення та модернізації метро в Буенос-Айресі.
 
У ході роботи відбулося два Пленарних засідання Комісії, під час яких Сторони обмінялися інформацією щодо проведення державних реформ, стану соціально-економічного розвитку своїх країн, залучення іноземних інвестицій, розглянули та проаналізували стан виконання рішень Другого засідання Комісії.
 
В рамках роботи Комісії відбулося засідання п'яти робочих груп, а саме: з питань вступу України до COT; ветеринарної медицини; транспорту; енергетики та торгівлі.
 
В цьому контексті відзначено важливість участі підприємців двох країн в роботі Комісії та визначальну роль приватного сектору в майбутньому розвитку двосторонніх відносин.
 
Українська і аргентинська сторони висловили взаємний інтерес у розвитку; співробітництва в питаннях розвідки та експлуатації нафтових та газових родовищ, переробки та реалізації нафтопродуктів, а також у сучасних технологіях.
 
Сторони домовились сприяти розвитку співробітництва між Україною і Аргентиною у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях. Національне космічне агентство України та Національна комісія з космічне діяльності Аргентинської Республіки погодились докласти зусиль щодо розвитку співробітництва за напрямками, які викладені у Міжвідомчій угоді про співробітництво у використанні космічного простору в мирних цілях.
 
Під час проведення Третього засідання Комісії були підписані наступні документи:
 
·          Протокол Третього спільного засідання міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва;
·          Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством промислової політики України та Секретаріатом з питань промисловості, торгівлі, малих та середніх підприємств Аргентини.
·          та обговорені:
·          Меморандум про спільне визнання дипломів моряків;
·          Міжурядова угода про морське торговельне судноплавство;
·          Міжурядова угода по використанню ядерної енергій в мирних цілях;
·          Угода про навколишнє середовище.
 
Окрім пленарних засідань Комісії було проведено бізнес-форум під час якого відбулись зустрічі представників ділових кіл України з бізнесменами Аргентини.
 
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 26.08.05 № 44360/1/1-05 з 19-20 вересня 2005 року у м. Києві відбулосяЧетверте засідання Міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.
Українську делегацію очолював Голова Української частини Комісії, Перший заступник Міністра промислової політики України Олег Уруський.
 
Аргентинську делегацію очолював Державний секретар з питань торгівлі та міжнародних економічних зв'язків Міністерства закордонних справ, зовнішньої торгівлі та культу Аргентини, Посол Альфредо Кіарадіа.
 
В рамках роботи Комісії Голова аргентинської делегації мав зустріч з заступником Міністра закордонних справ України О. Шамшуром. Крім того, відбулися зустрічі Заступника Державного секретаря з питань залізничного транспорту п. Хуліо Тіто Монтанья з керівництвом Укрзалізниці та адміністрацією Харківського проектно-вишукувального інституту АТ „Хардіпротранс”, Заступника Державного секретаря з питань аграрної політики та харчування Секретаріату з питань аграрної політики та харчування Аргентини Клаудіо Сабсая з Першим заступником Міністра аграрної політики України І. Демчаком.
 
В ході цих зустрічей відбувся обмін думками щодо можливостей та перспектив поглиблення двостороннього співробітництва в різних сферах, що становлять взаємний інтерес.
 
В цьому контексті, досягнуто певних домовленостей щодо спільного будівництва нових енергооб’єктів в Аргентині та участі українських підприємств у реконструкції та модернізації енергооб’єктів в Аргентині, зокрема у проекті модернізації ГЕС ²SaltoGrande², на якій працюють 14 турбін виробництва ВАТ ²Турбоатом².
 
Перспективними є домовленості щодо співпраці у сфері розвідки та експлуатації нафтових та газових родовищ, переробки та реалізації нафтопродуктів, а також сучасних технологій використання природного газу в автомобільному транспорті, зокрема, як стисненого, так і скрапленого газу.
 
Крім цього, розглянуто перспективи щодо подальшого розвитку співробітництва в галузі морського та залізничного транспорту, в напрямах обміну досвідом в галузі будівництва та реконструкції мережі залізничних доріг Аргентинської Республіки.
 
Сторони домовились сприяти розвитку співробітництва між Україною і Аргентиною у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях. Національне космічне агентство України та Національна комісія з космічне діяльності Аргентинської Республіки погодились докласти зусиль щодо розвитку співробітництва за напрямками, які викладені у Міжвідомчій угоді про співробітництво у використанні космічного простору в мирних цілях.
 
Під час проведення Четвертого засідання Комісії були підписані наступні документи:
 
·          Протокол Четвертого спільного засідання міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва;
·          План реалізації Угоди про співробітництво у сфері стандартизації та оцінки відповідності між Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики та Аргентинським інститутом стандартизації та сертифікації.
·          та домовлено прискорити опрацювання наступних двосторонніх документів:
·          Угоди між Урядом України та Урядом Аргентинської Республіки про співробітництво у сфері мирного використання ядерної енергії;
·          Угоди між Міністерством охорони навколишнього природного середовища України та Секретаріатом навколишнього середовища і сталого розвитку Аргентини про співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища;
·          Рамкової Угоди між Урядами обох країн про співробітництво у використання космічного простору в мирних цілях.
 
П'яте засідання Міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва відбулося в м. Буенос-Айрес 9-10 жовтня 2006 року.
 
Українську делегацію очолював Міністр промислової політики України, Анатолій Головко. Аргентинську делегацію очолював Державний секретар з питань зовнішньої торгівлі та міжнародних економічних відносин Міністерства закордонних справ, зовнішньої торгівлі та культу Аргентинської Республіки, Посол Альфредо Кіарадіа.
 
Сторони відзначили важливість проведення двосторонніх українсько-аргентинських візитів, зокрема багатосекторіяльної Торгівельної Місії на чолі з Міністром Закордонних Справ Аргентинської Республіки Хорхе Таяна та українсько-аргентинського бізнес-форуму організованого УНК МТП та відмітили, що домовленості досягнуті в ході заходів будуть сприяти поглибленню відносин в різних сферах, й особливо в економічній та торговельній галузях.
 
Сторони відзначили перспективу розвитку двостороннього співробітництва в галузях промисловості: авіабудуванні, хімічній промисловості, металургійній промисловості та машинобудуванні. Оскільки проекти в усіх сферах носять довгостроковий характер, відповідні домовленості попереднього засідання знайшли логічне продовження та інтерес до обговорення у обох сторін.
 
Сторони домовились тісно співробітничати в нафтогазовій сфері, паливно-енергетичній галузі, в сферах сільського господарства та туризму.
 
Проведення VІ засідання МУАКАргентинська Сторона запропонувала перенести на перше півріччя 2010 року в м.Київ.
 
Точна дата VІ засідання має бути узгоджена дипломатичними каналами.В ході цього засідання, серед іншого, передбачається започаткування діяльності двосторонньої Робочої групи з питань енергетики та транспорту, що забезпечить сприятливий формат участі в роботі цього міжурядового консультативного органу відповідних галузевих підприємств обох країн, а також підписання двосторонньої угоди про співробітництво в енергетичній галузі.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки