Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Естонія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
2013 – 12 міс. Інвестиційне співробітництво між Україною та Естонією  
Параметри: Інвестиції

2013 – 12 міс. Інвестиційне співробітництво між Україною та Естонією

В Естонії зареєстровано низку представництв підприємств та організацій України, у тому числі 3 філії та 110 організацій зі спільним капіталом. На ринку Естонії успішно розвивається мережа дистриб’юторських фірм, які здійснюють реалізацію продукції українського виробництва, зокрема, OÜ Reisona (ЗАТ „Одеський консервний завод”, ТОВ „Сандора”), OÜ Ukrsildest (Бердянське риболовне підприємство „Бриз”), OÜ EstOdes (ЗАТ „Одеський завод шампанських вин”, ЗАТ „Шустов-спирт”, НПО „Масандра”), OÜ Noires (Кондитерська корпорація „Roshen”). У квітні 2012 року вперше в Естонії відкрилося відділення українського банку «АКТА» (Дніпропетровськ).

Прямі інвестиції з Естонії в Україну на початок 2014 року становили 183,2 млн. дол. США. Інвестиції Естонії вкладено у понад 250 українських підприємств. В Україні працюють понад 300 естонських компаній та представництв, які інвестували в економіку нашої держави більше, ніж такі країни як Іспанія, Литва, Латвія, Чехія, Фінляндія, Португалія.

Динаміка надходжень прямих інвестицій з ЕР

в економіку України за даними Держкомстату України (млн. дол. США)

Період

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

1 півріччя 2013

Початок 2014 року

Обсяг інвестицій

52,8

70,0

107,7

137,4

128,7

162,5

168,6

171,4

183,2

 

Робота відновленої спільної Міжурядової комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, перше засідання якої відбулося 18 листопада 2010 року, друге – 9 грудня 2011 року, а третє – 9-19 грудня 2013 року, засвідчили високу результативність та перспективність цього механізму співпраці. Наступне засідання планується орієнтовно на травень 2015 р.

Важливим результатом роботи Комісії стали домовленості у сфері розвитку торговельного співробітництва, зокрема, щодо пошуку нових галузей торгової співпраці, розширення номенклатури товарів, вдосконалення структури товарообміну. Особливу увагу планується зосередити на створенні сприятливого клімату ділових відносин та залученню до співпраці нових компаній, обміну інформацією про інвестиційні проекти та співпраці між суб'єктами господарювання середнього й малого бізнесу шляхам зростання частки високотехнологічної продукції в двосторонній торгівлі. Буде продовжено співпрацю щодо розвитку в Україні електронного урядування, зокрема щодо створення таких компонентів, як Урядовий портал та система підписів і обміну інформацією, а також передачі українським інституціям продукції та послуг естонських інформаційних та комунікаційних компаній. Домовлено також активізувати співробітництво у галузях сільського господарств та сільськогосподарського обладнання, енергетики (енергозбереження), транспорту, освіти, науки, молоді та культури.

Крім згаданих заходів, для розширення співпраці України з Естонією в торговельно-економічній та промисловій сферах, залучення інвестиційного потенціалу Естонії проводяться щорічні бізнес-семінари за участі представників естонських компаній, які зацікавлені у співробітництві з Україною, здійснюються презентації інвестиційних можливостей як України в цілому, так і її окремих областей, ознайомлення із змінами в законодавстві України, надається сприяння організації візитам в Україну керівників міністерств і відомств Естонії, потенційним інвесторам, українським підприємствам щодо просування їх продукції на ринки Естонії та інших Балтійських країн. До Центру регулярно надсилаються інформаційно-довідкові матеріали щодо досвіду реформування соціально-економічного та банківського сектору Естонії, напрямів та механізмів співробітництва з іншими країнами, про динаміку розвитку економіки з конкретними пропозиціями тощо. Щорічно з представниками бізнесу Естонії в Посольстві, а також безпосередньо на фірмах та підприємствах проводяться декілька десятків зустрічей, у ході яких розглядаються можливості реалізації конкретних проектів, визначаються проблемні питання та шляхи їх врегулювання.

Головним фактором, який визначає структуру та динаміку товарообігу між Україною та Естонією, є попит на українські товари на внутрішньому ринку країни акредитації, конкурентоспроможні ціни та якість української продукції. При цьому слід врахувати також малу ємкість ринку Естонії, європейську орієнтацію економіки країни, відсутність можливості державних владних структур в умовах ринкової економіки з прозорою конкуренцією безпосередньо впливати на структуру товарообігу.

Ще одним заходом у просуванні українських товарів на естонський ринок є участь українських товаровиробників у виставково-ярмаркових заходах, які проводяться в ЕР.

Обидві сторони прагнуть активізувати співпрацю у транспортній сфері, зокрема, в рамках проекту щодо контейнерного потягу «Зубр», який розпочав регулярні перевезення у 2012 році.

Перспективними напрямами співпраці в економічній сфері є також енергетична та транспортна галузь, постачання електроенергії українського виробництва та її транзит через ЕР, енергозбереження та використання відновлюваних джерел енергетики.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки