Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Сирія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Інвестиційна політика Сирії  
Параметри: Інвестиції

Інвестиційна політика САР

Сфери, пов'язані з діяльністю іноземних інвесторів знаходяться в стадії становлення з урахуванням змін у світовій економіці та політиці.
 
Механізми переказу коштів за межі країни все ще далекі від досконалості, немає чіткого законодавчого визначення прав на власність у частині нерухомості, продуктів інтелектуальної власності, існують обмеження тарифного плану.
 
Іноземних інвесторів турбує змагальна нерозвиненість фінансової сфери, відсутність інвестиційного та експортного банків, фондового ринку.
 
З урахуванням цього, керівництвом Сирії взятий курс на лібералізацію зовнішньоторговельної та виробничої діяльності, оздоровлення економіки в валютно-фінансовій, правовій та банківській сферах. Надано зелене світло створенню вільних економічних зон і більш дієвого пільгового режиму для іноземних підприємців.
 
З 2005 р. Сирія є членом Великої арабської зони вільної торгівлі (GAFTA), у грудні 2008 р. парафовано Сирійсько-європейську Угоду про співробітництво, остаточне підписання цієї угоди планується здійснити  наприкінці 2009 року.
 
Оскільки Уряд САР прийняв концепцію соціальної ринкової економіки, програма економічних реформ орієнтована на реформування інвестиційного та грошово-кредитного секторів, це пов’язано з відкриттям доступу приватних та ісламських банків, лібералізації відсоткових ставок і фінансування, уніфікації обмінних курсів, створення фондового ринку та гарантій забезпечення стабільності сирійського фунта.
 
Реформування фінансового сектору передбачає зниження податку на прибуток, введення податку з продаж з метою компенсації поступового скасування митних зборів, а також реформування юридичної системи, лібералізації іноземної торгівлі, боротьбу з бюрократизмом і адміністративними перепонами, розвиток приватного сектору.
 
За останні роки Сирія прийняла ряд рішень, спрямованих на залучення іноземних інвестицій в країну.
 
Загальні правові умови інвестиційної діяльності на території Сирії визначені: 
 
§          законодавчим декретом №8 від 2007 р., яким зупинено дію Закону №10 „Про іноземні інвестиції в Сирійській Арабській Республіці” від 1991 р. та поправки до нього,
§          Законодавчим декретом №9 „Про Сирійську інвестиційну комісію” від 2007 р. 
§          Законом № 23 від 2000 р. щодо створення Грошово-кредитної Ради,
§          Законом № 18, від 2001 р., що дозволяє відкриття приватних банків.
 
Скасовано два закони - № 24 від 1986 року і № 6 від 2000 року, що обмежують операції з іноземною валютою. Закон № 35 від 2005 р. дозволяє відкриття в Сирії ісламських банків.
 
Відповідно до Законодавчого декрету № 8 від 2007 р. іноземцям дозволяється володіти землею та брати її в оренду для започаткування інвестиційних проектів, також надається дозвіл на репатріацію капіталу і прибутків. Також, інвестори, які вкладають капітал у віддалених районах країни, отримали можливість скористатися дворічними канікулами на податки на додаток до п'ятирічного терміну закладеного в текст Закону ”Про інвестиції в Сирійській Арабській Республіці” №10 від 1991 р. Після закінчення пільгового періоду передбачено стягнення податків за зниженими ставками.
 
Інвестор, у випадку розбіжностей, може звернутися в Сирійський арбітражний суд, Арабський інвестиційний суд, сформований у відповідності з Угодою про інвестування арабських капіталів в арабських країнах від 1980 р., або згідно з Угодою про захист інвестицій, підписаної Сирією з країною інвестора. Інвестор може застрахувати свої капітали в Арабській організації гарантій інвестицій або в іншій страхових організаціях за погодженням з компетентними органами влади Сирії. Сирія є членом Агентства багатосторонніх інвестиційних гарантій (MIGA).
 
Мінімальний уставний капітал компанії-інвестора має складати 200 тис. дол.США.Всі сектори, окрім тих, які стосуються військової галузі та інформації, а також тих які, впливають на національну безпеку, відкриті для прямих іноземних інвестицій. Виробництво електроенергії та цементні заводи нещодавно були відкриті для приватних інвесторів. Прийнято Закон про дозвіл приватних інвестицій у страховий сектор.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки