Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Хорватія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Щодо кон'юнктури товарних ринків та внутрішніх цін в Республіці Хорватія (січень 2011 р.)  
Параметри: Кон’юнктура ринків, ЗЕД

 

Русскоязычный заголовок: О конъюнктуре товарных рынков и внутренних ценах в Республике Хорватия (январь 2011 г.)

 
Щодо кон'юнктури товарних ринків та внутрішніх цін в Республіці Хорватія (січень 2011 р.)


 
Внутрішні ціни на промислову продукцію згідно з оперативними даними Держкомстату РХ в січні 2011 року порівняно з груднем 2010 року збільшилися на 0,7%, у порівнянні з січнем 2010 року збільшилися на 6,5%.

Ціни виробників на продукцію добувної промисловості в січні 2011 року збільшилися на 2,4% по відношенню до грудня 2010 року та на 19,5% з січня 2010 року, в т.ч. у видобутку сирої нафти і природного газу на 37,5% та видобутку інших корисних копалин на 1,5%.

У переробній промисловості ціни виробників збільшились на 0,6% у порівнянні з груднем 2010 року та 6,3% у порівнянні з січнем 2010 року. Найбільше зросли ціни у виробників коксу та продуктів нафтопереробки на 2,9% та 21,1% відповідно, хімікатів та продуктів хімічної промисловості (на 1,9% та 18,6%), у виробництві металу (на 0,3% та 13,4%) та гумових і пластмасових виробів (на 1,2% та 8,2%).

На підприємствах з виробництва харчових продуктів ціни зросли на 0,8% в порівнянні з груднем 2010 року та на 6,0% в порівнянні з січнем 2010 року. Разом з цим, відбулося здешевлення продукції у виробників напоїв відносно грудня 2010 року на 0,4% та січня 2010 року на 1,9%. У виробництві тютюнових виробів ціни зросли по відношенню до грудня 2010 року на 1,1% та на 9,5% в порівнянні з січнем 2010 року.

У виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води тарифи по відношенню до грудня 2010 року та січня 2010 року збільшилися на 0,6% та 2,5% відповідно. Тарифи на послуги каналізації та інші комунальні послуги в порівнянні з груднем 2010 року та січнем 2010 року зросли на 0,9% та 2,7% відповідно.   
  
В індексах цін у виробників групи товарів, що мають питому вагу більше ніж 5 % українського експорту до РХ відбулися коливання, а саме у:

  • виробників металів спостерігається збільшення індексу цін в порівнянні з груднем 2010 року та січнем 2010 року відповідно на 0,3% та 13,4%;

  • виробників машин та устаткування в січні 2011 року в порівнянні з груднем 2010 року та січнем 2010 року ціни збільшилися на 0,4% і 0,1% відповідно;

  • виробників готових металевих виробів, за винятком машин і устаткування відбулося збільшення індексу цін в порівнянні з груднем 2010 року та січнем 2010 року на 1,0% та 2,6% відповідно;

  • виробників коксу та продуктів нафтопереробки у порівнянні з груднем 2010 року та січнем 2010 року ціни збільшилися на 2,9% та 21,1% відповідно.
В індексах цін у виробників групи товарів, що мають питому вагу більше ніж 5 % хорватського експорту до України відбулися незначні коливання, а саме у:

  • виробників основних фармацевтичних продуктів та фармацевтичних препаратів спостерігається збільшення індексу цін у порівнянні з груднем 2010 року на 2,0%, а в порівнянні з січнем 2010 року на 1,4%;

  • виробників гумових та пластмасових виробів ціни збільшилися в порівнянні з груднем 2010 року на 1,2% та в порівнянні з січнем 2010 року на 8,2%.
 
Щодо внутрішніх цін на товари та послуги для особистого споживання в РХ, то згідно з оперативними даними Держкомстату РХ в січні 2011 року порівняно з груднем 2010 року в середньому ціни залишились незмінними, а в порівнянні з січнем 2010 року, тобто на щорічному рівні, збільшилися на 2,1%, при цьому середньорічний показник зріс на 1,3%.
Загалом ціни на товари в січні 2011 року в порівнянні з груднем 2010 року в середньому збільшилися на 0,2%, а вартість послуг в середньому зменшилася на 0,2%.

Проаналізувавши зміни в індексах цін за групами споживання, можна констатувати, що збільшення індексу споживчих цін в січні 2011 року у порівнянні з груднем 2010 року відбулося в основному під впливом росту цін на послуги транспорту – 1,7% та продукти харчування і безалкогольні напої – 1,3%. В той же час зменшилися ціни на одяг та взуття –2,5%, відпочинок і культуру – 0,7%.

Зростання цін в січні 2011 року в порівняні з січнем 2010 року на 2,1% відбулося під впливом росту споживчих цін на послуги транспорту (6,5%), житло, воду, енергію, газ та інші види палива (4,9%), алкогольні напої і тютюнові вироби (4,8%), охорону здоров'я (1,3%), продукти харчування і безалкогольні напої (1,1%) та ресторанно-готельні послуги (0,7%). З іншого боку, відбулося зменшення цін на одяг і взуття (1,5%), відпочинок і культуру (0,4%), освітянські (11,0%) і комунікаційні (0,9%) послуги. 
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Транспортно-експедиційні послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки