Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Чехія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Енергетика ЧР (2 квартал 2009 р.)  
Параметри: Кон’юнктура ринків, Енергоносії

Енергетика ЧР (2-й квартал 2009 р.)

 
У зв’язку з енергетичними проблемами в Європі Уряд Чеської Республіки вживає заходи щодо стабільного забезпечення споживачів природним газом.
 
На території ЧР існують резервні газосховища в обсязі 2,3 млрд. м3, які забезпечують 25% річного споживання країни.
 
З метою стабільного забезпечення природним газом споживачів Чехії на даний час виконуються проектні роботи на спорудження додаткових потужностей газосховищ на 600 млн.м3. Частково кошти в сумі 200 млн. євро на будівництво передбачено отримати за рахунок фондів Євросоюзу.
 
Підприємство «RWETransgasa.s.» розробляє проектну документацію на будівництво підприємства по виробництву скрапленого газу в обсязі 160 тис. тон на рік та 200 автомобільних заправних станцій. На даний час поставка до Чехії скрапленого газу здійснюється з Роттердаму.
 
В 2008 році до Чеської Республіки поставлено 9 млрд. 178 млн. м3 природного газу, більше на 1,2%, у порівнянні з 2007 роком.
 
За розрахунками департаменту нафти та газу Міністерства промисловості та торгівлі ЧР використання газу в Чехії в 2009 році зменшиться на 25%. Це пов’язано із суттєвим спадом промислового виробництва та будівництва з початку року та прогнозованим зменшенням обсягів промислового виробництва в поточному році, зупинкою частини енергоблоків теплових електростанцій у зв’язку із зменшенням споживання електроенергії, переходом на споживання більш економних видів палива, які мають на даний час меншу вартість (нафта, мазут) та реалізацією заходів по енергозбереженню в країні.
 
Розрахункова ціна вартість газу в 2009 році в ЧР продовжує формуватися на основі підписаних контрактів підприємствами «RWETransgasa.s.» та «Vemexs.r.o.» по розрахунковій формулі, яка включає вартість 1 бареля сирої нафти на світових біржах. За інформацією компаній «RWE Transgas a.s.» та «Vemex s.r.o.» вартість 1 тис. м3 природного газу поставленого в Чеську Республіку складала у травні 2009 року - 287 дол. США, прогнозується у вересні 2009 року - 202 дол. США, у грудні 2009 року - 211 дол. США.
 
У липні 2009 р. в Чеській Республіці планується зниження ціни на газ для споживачів. Головний постачальник газу, компанія «RWE Transgas» планує зниження ціни на 6,1%, «Празька газова компанія» на 7%, «Е.ОН» на 9%. Споживачі, які використовують газ для опалювання, або нагрівання води щомісячно заощадять більше 100 чес. крон. Зимою ціни чеських постачальників газу були найвищими за всю історію Чеської Республіки. У 2008 р. газ подорожчав на 33%. Зниження цін на газ у 2009 році пов'язане із зниженням ціни нафти. Аналітики передбачають, що ціни можуть бути понижені і ще раз, що буде пов'язано з розвитком цін на нафту і курсу чеської валюти по відношенню до дол. США. Восени ціна може бути знижена і за рахунок того, що компанія «Газпром», яка забезпечує 80% потреби природного газу, знижує ціни на свої послуги.
 
Чеська енергетична компанія «ЧЕЗ» до кінця червня 2009 року планує оголосити тендер на будівництво нових реакторів чеської АЕС «Темелін». Переможець конкурсу також отримає замовлення, що стосуються будівництва електростанцій в Дукованах (Чехія) і Ясловських Богуніцах (Словаччина). Таким чином, загальна сума замовлень може досягти 600 млрд. чес. крон (понад 23 млрд. євро). Чеська держава є власником 2/3 акції фірми «ЧЕЗ». Енергетична компанія завершує дослідження щодо впливуАЕС «Темелін» на навколишнє середовище. «ЧЕЗ» планує завершити розширення АЕС «Темелін» до 2020 року. Передбачено, що в тендері зможуть взяти участь фірми з Росії, США, Франції і Японії.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки