Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Ізраїль
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Щодо внутрішніх цін та кон’юнктури товарних ринків (станом на 21.07.2009)  
Параметри: Кон’юнктура ринків

 

Огляд внутрішніх цін та кон’юнктури товарних ринків Ізраїлю (21.07.09 р.)
 
У липні поточного року продовжилось зростання основних індексів біржі цінних паперів Тель-Авіву. Так, індекс «Тель-Авів 25» піднявся до рівня 890 пунктів, індекс «Тель-Авів 100» - до 830 пунктів, а індекс технологій «Тель-Тек 15» зріз до відмітки у 198 пунктів. Щоденні торговельні обороти, також зросли і пересягнули відмітку у 2 млрд. шекелів. Події останніх трьох місяців на біржі цінних паперів Тель-Авіву свідчать про поступове, але впевнене відновлення позицій до початку світової фінансової кризи.
 
Індекс споживчих цін у червні піднявся на 0,9% і склав 103,4 пункти. За перше півріччя індекс споживчих цін піднявся на 2,1%, а у річному вимірі інфляція складає 4,3%, що перевищує закладений урядом коридор у 1-3 відсотки. Індекс цін показує позитивні показники починаючи з березня ц.р., у березні відбулось зростання на 0,5%, у квітні – на 1%, у травні – на 0,4%, у червні – на 0,9% та у липні прогнозується зростання мінімум на 0,5%. Підвищення цін та індексу відповідно, відбудеться і у третьому кварталі 2009 року і в першу чергу, це обумовлено підвищенням податку на додану вартість та введенням деяких нових податків та зборів.
 
Минулого місяця піднялись ціни на одяг та взуття на 12,2%, пальне та мастила – на 9,9%, послуги зв’язку та транспорт – на 2,6%, ліки та медичне обслуговування – на 1,9% та утримання житла – на 0,7%. Поряд з цим, знизились ціни на книги на 11,6%, свіжі фрукти – на 7,7%, овочі – на 3,9%, електроенергію для приватного сектору – на 3,5%.
 
Облікова ставка залишається вже п’ятий місяць незмінною і дорівнює 0,5%. Голова Банку Ізраїлю Стенлі Фішер заявив, що ізраїльське господарство успішно пройшло дно кризи, але говорити про повне одужання економіки поки що рано, тому Національний Банк не підніматиме рівень облікової ставки найближчим часом з метою збереження сприятливих умов для отримання кредитів.
 
В умовах світової стагнації ринків нерухомості, Ізраїль показує відмінні результати у цій сфері протягом першого півріччя 2009 року. У четвертому кварталі 2008 року ринок житлової нерухомості Ізраїлю завмер і більшість покупців очікували стрімкого падіння, яке відбувалось у країнах Європи та США. Але ціни знизились лише на кілька відсотків і з початку ц.р. демонструють стійкий ріст. Так, наприклад, середня вартість квартири за підсумками першого кварталу 2009 року коштувала 200 тис. дол. США, що на 5% більше ніж у минулому році. Однією з головних умов такої поведінку ринку є сприятливі умови отримання іпотечних кредитів під низькі відсотки, така ситуація безумовно стимулює попит. Поряд з цим, у поточному році відмічається скорочення темпів будівництва житла, яке у найближчому майбутньому може призвести до дефіциту нового житла. Експерти ринку прогнозують зростання цін на житлову нерухомість в Ізраїлі до кінця 2009 року на 20%. Скорочення будівництва останнього часу призвело до зменшення запасів нових одиниць житла у м. Хайфа на 64%, у м. Тель-Авів та м. Єрусалим на 30%. В цілому по країні запаси нового житла скоротились на 40% і в остатку залишається лише 8300 квартир з яких зданих в експлуатацію всього 625. Подібне становище не лише у великих містах, але і у регіонах, так в районах Іудеї та Самарії залишилось лише 103 непродані квартири, а на півночі країни - 970 квартир. В разі збереження нинішніх темпів купівлі нового житла, воно закінчиться у Тель-Авіві через 9 місяців, у Хайфі – через 4 місяці, у Єрусалимі – через 13 місяців, а у центральній частині країні - через 3 місяці.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Іран Іспанія Італія Казахстан Канада Киргизстан Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Законодавство у сфері ЗЕД ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки