Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Марокко
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Щодо кон’юнктури товарних ринків в Королівстві Марокко (січень-квітень 2011 р.)  
Параметри: Кон’юнктура ринків

Щодо кон’юнктури товарних ринків в Королівстві Марокко (січень-квітень 2011 р)

За даними Офісу обмінних операцій Марокко, дефіцит бюджету у 2011 р. значно зріс. Так, після 4,5% у 2010 р., дефіцит бюджету на лютий місяць ц.р. вже сягнув 1,8%, або 1,8 млрд. дол. США, що складає третину від загального показника 2010 року. Також суттєво зростають витрати, пов’язані із збільшенням компенсаційних виплат, обсяг яких зріс на 76,4%. Рішення щодо збільшення заробітної плати на 600 DH (77 дол. США) понад 850 тисячам співробітникам державного сектору сприятиме додатковим витратам бюджету, які сягнуть 0,5 млрд. дол. США. Як відзначають аналітики, таке рішення в кінцевому підсумку призведе до нівелювання прагнення до жорсткої економії бюджетних витрат, і в цілому вартість соціального діалогу та оголошених реформ коштуватиме бюджетові десятки млрд. дирхамів.

Стан наповнення державної скарбниці, на думку аналітиків, може бути покращений за допомогою прискорення приватизації деяких підприємств. Так, продаж 8% оператора «Марок Телеком» стане більш ніж серйозним кроком, така угода, за словами оглядачів, могла б принести понад 1,4 млрд. дол. США до державної скарбниці. Інші заходи, до яких може вдатися уряд, це отримання кредитів на міжнародному ринку, зазначається в коментарях.

Обсяг зовнішньої торгівлі Марокко на кінець квітня 2011 року збільшився на 23,3% та склав 21,8 млрд.дол.США на противагу 17,7 млрд.дол.США за аналогічний період минулого року. У результаті зазначеного зростання, рівень покриття імпорту експортом склав 48,6%, що не мало позитивних наслідків для дефіциту торгового балансу, який протягом перших чотирьох місяців погіршився та склав 22,8% (11,4 млрд. дол. США). Збільшення імпорту пов’язане із зростанням вартості імпортованих товарів в цілому на 66,7%, а саме, паливних матеріалів та продуктів харчування. Імпортпродовольчихтоварів збільшивсяна75,3%. Так, постачання пшениці збільшилось на 238%, цукру(+95,3%), кукурудзи(+34,7%). Разом з тим, експорт марокканських товарів теж збільшився (+ 49,5%), що пов’язане із зростанням продажуфосфатів та їх похідних на 60,7%. Відзначається також зростання продажу продукції текстильної галузі на 13,3%, автомобільної галузі (+42,9%), електроніки (+13,5). Надходження в туристичній галузі збільшились на 3,9% та склали 1,8 млрд. дол. США у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Обсяг прямих іноземних інвестицій зменшився на 5,6% та склав 0,5 млрд дол. США.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Іран Іспанія Італія Казахстан Канада Киргизстан Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Товари агропромислового комплексу Транспорт Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки