Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Росiя
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
У квітні імпорт товарів до Росії скоротився на 45 %  
Параметри: Кон’юнктура ринків, ЗЕД

У квітні імпорт товарів до Росії скоротився на 45 %

 
За даними Федеральної митної служби Росії (ФМС), протягом трьох місяців 2009 року профіцит торгового балансу Росії склав 23,4 млрд. дол. США.. Такий позитивний результат забезпечений різким зниженням обсягів імпорту по всіх категоріях товарів – від іномарок до продуктів харчування
 
Сальдо торгового балансу в I кварталі зменшилося з 53,7 млрд. дол. США у 2008 році більш ніж удвічі, зовнішньоторговельний оборот впав на 44,7 % до 90,4 млрд. дол. США. Експорт скоротився на 47,6 % до 56,9 млрд. дол. США, імпорт – на 39 % до 33,5 млрд. дол. США.

Довідково: Ввезення легкових автомобілів протягом січня – березня зменшилося упав на 76,7 % до 144 000, вантажівок – у 4 рази до 5800 автомобілів. Обсяг імпорту продовольства скоротився на 17,5 %: свіжого і мороженого м'яса – на 39 % до 184 400 тонн, м'яса птиці – на 37,8 % до 147 400 тонн, сирів і сиру – на 22,5 %, чаю – на 23,7 %.

Дані ФМС є першими офіційними підсумками кварталу, ще на початку квітня попередню оцінку стану платіжного балансу Росії дав голова ЦБ Сергій Ігнатьєв. Так, С.Ігнатьєв стверджував, що імпорт скоротився в 1,6 разів до 38,4 млрд. дол. США, експорт – в 1,8 разів до 60,1 млрд. дол. США, торговельне сальдо – в 2,3 разів до 21,7 млрд. дол. США. Ціни на товари російського експорту впали і баланс міг бути й гіршим, якби не значне зниження імпорту, відзначав С.Ігнатьєв.
 
Імпорт зменшився у I кварталі 2009 року через різке скорочення фізичних обсягів ввезення. Середні ціни на імпорт, за даними ФМС, у січні – березні 2009 року зменшилися лише на 3,6 % (у порівнянні з I кварталом 2008 року), фізичні обсяги скоротилися на 40,8 %.
 
Основою російського експорту як і раніше залишаються паливно-енергетичні товари, їх частка в товарній структурі – 67,9 % (в 2008 році –  73,1 %). У річному вираженні їх вартість скоротилася на 51,7 %, при цьому фізичні обсяги поставок газу впали на 61 %, нафти і кам'яного вугілля – залишилися на минулорічному рівні.
 
На думку експертів, стрімке зниження російського експорту, спровоковане різким падінням цін на сировину, виявилося не таким катастрофічної, як здавалося наприкінці минулого року, частково втрати були компенсовані скороченням імпорту. На початку року були побоювання, що сальдо буде коливатися біля нульової відмітки, а рахунок поточних операцій піде в мінус на 20 млрд. дол. США, зауважують економісти.
 
Імпорт просів через зниження попиту, перш за все споживчого: криза змінила структуру споживання й імпортні товари виявилися не такими затребуваними, як у колишні роки, зазначають фахівці. Виходячи з більш істотного зниження імпорту, прогноз торгового балансу на 2009 рік нещодавно підвищило Мінекономрозвитку: через скорочення імпорту – на 30 %, а не на 20 % (у порівнянні з показниками 2008 року), як планувалося раніше, сальдо замість 26 млрд. дол. США складе 54-62 млрд. дол. США. Якщо основні тренди I кварталу – поступове зростання цін на нафту і зниження імпорту – збережуться до кінця року, можна буде розраховувати навіть на краще –  від 95 млрд. дол. США до 100-120 млрд. дол. США вважають експерти.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки