Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Китай
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Результати соціально-економічного розвитку КНР (2010 р.)  
Параметри: Населення, Макроекономічні показники

 

Русскоязычный заголовок:  Результаты социально-экономического развития Китайской Народной Республики (2010 г.)
 
 
Результати соціально-економічного розвитку КНР (2010 р.)

 
Згідно оприлюднених статистичним відомством КНР даних, країна успішно виконала заплановані завдання щодо соціально-економічного розвитку у 2010 році. Основна увага уряду країни у звітний період була приділена завершенню останнього року Одинадцятого п’ятирічного плану та підготовки країни до роботи в умовах сталого розвитку. Основні економічні показники у 2010 році були такими.
 
За попередніми даними Держстату КНР, ВВП Китаю у минулому році склав 39,798 трлн. юанів (прибл. 5,896 трлн. дол. США за середнім річним курсом 6,75 юаня за 1 дол. США), збільшившись на 10,3% у порівняльних цінах. У першому кварталі минулого року темпи росту китайської економіки склали 11,9%, у другому кварталі темпи росту збільшились на 10,3%, у третьому економіка Китаю зросла на 9,6%, у четвертому - на 9,8%. Додана вартість у першій, другій і третій промислових групах зросла відповідно на 4,3%, 12,2% і 9,5%.
За математичним розрахунком ВВП на душу населення у 2010 році склав приблизно 4433 дол. США.

Темпи росту промислового виробництва

Річний темп росту промислового виробництва в Китаї у минулому році склав 15,7%, що на 4,7% вище показника 2009 року (у важкій промисловості - 16,5%, у легкій – 13,6%).
38 промислових галузей Китаю (із 39-ти) мали показники зростання. Індекс збуту виготовленої промислової продукції склав 97,9%.
За 11 місяців минулого року прибуток промислових підприємств склав 3,883 трлн. юанів (прибл. 575 млрд. дол. США), що на 49,4% вище показника 2009 року.
У 2010 році було відзначене значне зростання прибутку підприємств у галузі хімічної промисловості, електроніки, кольорової металургії і транспорту, продовжував зростати прибуток у сфері нерухомості, машинобудування, металургії, електроенергетики.
 
Сільське господарство

У 2010 році валовий збір зернових становив 546,41 млн. тонн, збільшившись на 2,9% у порівнянні з попереднім роком (збір зернових збільшується сьомий рік поспіль). Обсяги виробництва м’яса у 2010 році (свинина, яловичина, баранина, м'ясо птиці) склали 77,8 млн. тонн, що на 3,9% вище аналогічного показника 2009 року (найбільша частка виробництва м’яса припадає на свинину – 50,7 млн. тонн).
У минулому році хлібозакупівельні підприємства Китаю різних типів в цілому закупили 301,1 млн. тонн зерна. Цей показник уперше перевищив рубіж 300 млн. тонн і став історично рекордним для КНР. В 2010 році на китайському ринку продовольства спостерігалася дуже складна ситуація, пов'язана з надмірним подорожчанням цін на зерно. У зв'язку з цим відповідні відомства КНР практикували різні заходи у боротьбі зі спекулятивною діяльністю і наведенні порядку на ринку.
 
Обсяг роздрібного продажу

Темпи реального росту роздрібного продажу споживчих товарів у КНР за 2010 рік склали 14,8% у порівнянні з 2009 роком, обсяги досягли рівня 15,455 трлн. юанів (прибл. 2,290 трлн. дол. США).
Зокрема, обсяг продажів національної індустрії громадського харчування досяг рівня 1,764 трлн. юанів при збільшенні на 18%; обсяг роздрібних продажів товарів виріс на 18,5%, при цьому найвищі  темпи росту продемонстрували такі сектори як продаж золотих, срібних та інших ювелірних виробів (+46%), меблів (+37,2%), автомобілів (+34,8%), побутової електротехніки та відео-аудіо продукції (+27,7%).

Валютні резерви

За інформацією Народного банку Китаю валютні резерви КНР виросли в 2010 році на 18,7% і склали на кінець року 2,847 трлн. дол. США.
 
Інфляція

В 2010 році індекс споживчих цін (CPІ) у Китаї виріс на 3,3% у порівнянні з попереднім роком. Зокрема, у грудні темпи його приросту трохи сповільнилися в порівнянні з рекордним листопадовим показником (5,1%) і склали 4,6%. При цьому ціни на продукти харчування виросли на 7,2%, на 1,6% подорожчали тютюнові вироби і спиртні напої, лікувально-оздоровча продукція і товари для особистого користування - на 3,2%, товари і послуги в сфері розваг, освіти і культури - на 0,6%, вартість житла зросла на 4%. У той же час ціни на одяг знизилися на 1%, вартість товарів і послуг у сфері транспорту і зв'язку - на 0,4%, ціни на побутову техніку і відповідні ремонтні послуги втримувалися на рівні 2009 року.
Індекс промислових цін (PPІ) в КНР підвищився на 5,5% у порівнянні з 2009 роком. У грудні, зокрема, цей показник зріс на 5,9% в порівнянні з тим же місяцем 2009 року.
 
Доходи фізичних осіб
У 2010 році середні доходи на душу населення, що перебувають у безпосереднім розпорядженні населення міст Китаю склали 19109юанів (прибл. 2831 дол. США) і практично збільшилися на 11,3% у порівнянні з аналогічним показником 2009 року (у реальному вимірі – 7,8%). Чистий доход на душу сільського населення Китаю склав 5919 юанів (прибл. 877 дол. США), збільшившись на 14.9% (реальний ріст чистих середніх доходів становив 10,9%).
 
Безробіття

На кінець 2010 року рівень безробіття в китайських містах склав 4,1%. У минулому році в Китаї було створено 11,68 млн. нових робочих місць, що значно перевищує плановий показник (9 млн. місць). Також в КНР за період минулого року було повторно працевлаштовано близько 5,47 млн. звільнених робітників.
 
Виконання державного бюджету

У 2010 році доходи центрального бюджету склали 4,247 трлн. юанів (приріст на 655,4 млрд. юанів або 18,3%), доходи місцевих бюджетів – 4,061 трлн. юанів (приріст на 800,8 млрд. юанів або 24,6%). За інформацією Мінфіна КНР однією з головних причин стрімкого зростання бюджетних надходжень став швидкий ріст національної економіки, що заклало основу   для оподатковування. Так, за підсумками 2010 року податкові доходи загального бюджету країни склали 7,320 трлн. юанів (+23%), а неподаткові доходи бюджету - 987,8 млрд. юанів (+9,8%).

 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки