Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Великобританія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Поточний стан економіки Великобританії (станом на 2.04.2010)  
Параметри: Макроекономічні показники

Русскоязычный заголовок: Текущее состояние экономики Великобритании (по состоянию на 2.04.2010)

Поточний стан економіки Великобританії (станом на 2.04.2010)
 
За опублікованою в березні ц.р. уточненою інформацією Національного статистичного відомства, ВВП країни зріс у четвертому кварталі минулого року на 0,4% (а не на 0,3%, як зазначалося раніше). При цьому цифри зростання обсягу промислового виробництва (+0,4%) та сфери послуг (+0,5%) залишилися незмінними, хоча всередині самої сфери послуг частка роздрібного бізнесу, готельного господарства та громадського харчування зросла, проте це зростання було нівельовано зниженням обсягу державних та інших видів послуг. В той час як витрати домогосподарств збільшились в останні три місяці 2009 р. на 0,4%, це відбулося в основному за рахунок реалізації схеми утилізації автомобілів (зазначимо, що у зв’язку з покращенням економічної ситуації, з 31 березня уряд відмінив дію спеціальної програми утилізації старих автомобілів, якою передбачався обмін старих авто на нові з компенсацією покупцю до 2 тис. ф. ст.).
 
Разом з тим, аналітик Г.Тернер з фірми «Джі-Еф-Сі Економікс» підкреслює, що розбивка нових даних про ВВП на частини показує «крихкість економічного відновлення», адже багато секторів все ще відчувають наслідки кризи, а господарство країни все ще залежить від державної підтримки. Фахівці Національного статистичного бюро наразі не наважуються виключити імовірність т. зв. «подвійної рецесії» (тобто, нового спаду після короткого відновлення). Вперше за весь час відстеження динаміки заробітної плати її рівень знизився на 0,5% - на це багато споживачів відреагували виплатою частини своїх боргів та відкладанням більших сум грошей «на чорний день», через що коефіцієнт заощаджень домогосподарств у цілому за минулий рік підвищився на 7% - ці темпи у 4 рази більші в порівнянні з попереднім роком.
 
Банк Англії очікує більш слабких темпів економічного зростання Великобританії у порівнянні з прогнозами Уряду, а також збереження інфляції на рівні нижче цільового - (2%). Інфляція у Великобританії, як очікують у центральному банку країни, прискориться до 3,3%, перш ніж сповільнитися до 0,9%, і буде залишатися нижче 2% протягом основної частини періоду, що завершиться у 2011 році. Прогноз базується на умовах незмінної політики і якщо базову облікову ставку буде підвищено з нинішніх 0,5% до 1,0% до кінця 2010 року й до 2,5% до кінця 2011 р. Фахівці Банку попереджають, що зміна політики, а саме, посилення кредитних умов і фіскальна жорсткість можуть вкрай негативно відобразитись на економічному зростанні. Зростання британського ВВП у 2011 році може скласти 3,2% у річному обчисленні, прогнозують у ЦБ. Раніше передбачалося, що підйом досягне 4%.
 
Існує також ряд свідчень значного економічного впливу рішень Банку Англії про утримання базової облікової ставки на найнижчому за всю історію рівні (0,5% з березня минулого року). Насамперед, це допомогло домогосподарствам у погашенні іпотечних кредитів (виплати відсотків по іпотеках упали минулого року на 26 млрд. ф. ст., хоча це було частково компенсовано зниженням на 18 млрд. фунтів суми відсотків, які клієнти банків отримували по своїх рахунках).
 
Британські регулятори, можливо, будуть змушені продовжити реалізацію своєї програми стимулювання економіки (програма «кількісного пом’якшення»), обсяг якої на сьогодні становить 200 млрд. фунтів стерлінгів ($314 млрд.) та яку було призупинено на початку лютого ц.р. За словами глави Банку Англії Мервіна Кінга, ЦБ залишить відкритою можливість викупу боргових зобов'язань, до якого можна буде вдатися якщо буде потреба. Прибутковість дворічних британських держоблігацій має тенденцію до зниження на фоні таких прогнозів Банку Англії.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
PR та реклама Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки