Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Казахстан
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Огляд зовнішньоекономічних подій в Республіці Казахстан (жовтень 2009 р.)  
Параметри: ЗЕД, Макроекономічні показники, Економічне співробітництво, Економічні новини

 

Огляд зовнішньоекономічних подій в Республіці Казахстан у жовтні 2009 р.


 
1 жовтня

Казахстан має намір втілити автоматичну систему зважування машин на пунктах транспортного контролю, повідомила прес-служба міністерства транспорту і комунікації РК. У повідомленні не уточнюється, з якого періоду ця система буде діяти.
 
2 жовтня

Казахстан та Бразилія проробляють питання про підписання міжурядових угод з метою збільшення товарообігу між двома країнами, повідомив віце-міністр індустрії і торгівлі Казахстану Єрхат Іскалієв. На його думку, дві країни мають гарні перспективи співробітництва в області авіації, транспорту, охорони здоров'я, високих технологій машинобудування, легкої промисловості, а також у космічній сфері, експорті мінеральних добрив і енергетичних ресурсів.
 
***
Президент Казахстану Н. Назарбаєв відвідав з офіційним візитом Азербайджан. У рамках візиту обговорювалися питання співробітництва в сфері енергетики, транзиту транспортних засобів, сільського господарства, освіти і туризму, виробництва нафтогазового обладнання, міжнародного морського судноплавства по Каспійському морю, створення спільних транспортно-логістичних компаній.
 
***
В Астані відбулося друге засідання казахстансько-польської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Були розглянуті питання торгово-економічного співробітництва у сфері сільського господарства, охорони здоров'я, туризму, освіти й науки, соціального захисту населення, підтримки малого і середнього бізнесу.
 

6 жовтня

У рамках державного візиту президента Франції Н. Саркозі до Казахстану підписано ряд міжурядових угод у сфері енергетики та космосу. Створено комісію "Назарбаєв-Саркозі" із розширення економічного співробітництва РК та Франції.
 
8 жовтня

Казахстан і США у ході 6-го засідання спільної казахстансько-американської комісії з партнерства в області енергетики підписали план спільних дій. У нафтогазовому секторі співробітництво між країнами буде націлено на розвиток партнерства між міжнародними і казахстанськими компаніями у галузі розвідки, розробки та транспортування вуглеводневих ресурсів республіки. Крім того, США і Казахстан мають намір проводити спільну роботу щодо розвитку енергоефективності у промисловому секторі, своренню вітрових атласів і розробки стратегії стимулювання використання відновлюваних джерел енергій.
 
9 жовтня

Федеральна митна служба Росії і Комітет митного контролю Мінфіну Казахстану підписали протокол про відпрацьовування елементів спільного митного контролю
, що істотно полегшить проходження контролю на всьому російсько-казахстанському кордоні.
 
12 жовтня

Ізраїль зацікавлений у розширенні співробітництва з Казахстаном в області медицини, фармацевтики і сільського господарства, заявив заступник прем'єр-міністра -міністр іноземних справ Держави Ізраїль Авігдор Ліберман.
 

30 жовтня

За 9 місяців роздрібний товарообіг у Казахстані склав 1,6 трильйонів тенге, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року менше на 10,8 %, повідомив голова
Комітету торгівлі Міністерства індустрії і торгівлі Айдар Казибаєв.
 
***
Комітет торгівлі Міністерства індустрії і торгівлі РК запустило перший електронний портал для експортерів, де будуть здійснюватись електронні торги національними експортними товарами. Про це повідомив голова відомства Айдар Казибаєв.




Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мультігалузевий захід Населення Нетарифне регулювання Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки