Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Іспанія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань  
Параметри: Макроекономічні показники

Русскоязычный заголовок: Обзор испанских СМИ по экономическим вопросам

Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань
 
(за період з 21.06.10 по 26.06.10)
 
21.06.10, ABC 1, 36 y 37
 
У 2009р. Іспанія недоотримала 40 млрд. євро іноземних інвестицій, обсяг залучення яких минулого року впав на 62%.
Причиною такої ситуації став незадовільний прогноз розвитку економіки Іспанії, відсутність належного фінансування потреб підприємств та суттєві ризики капітавладень.
 
Так, на сьогодні іноземні підприємства вважать більш ризикованими прямі інвестиції в іспанську економіку, а проголошені перспективи економічного розвитку не в змозі їх компенсувати. Тому іноземні інвестори орієнтуються на інші країни, які вважать більш безпечними для своїх капіталовкладень.
 
Протягом І-го кв. 2010р. фінансові інвестиції в Іспанію продемонстрували негативне сальдо в 12 млрд. євро. Водночас прямі іноземні капіталовкладення в іспанську економіку зросли з 495 млн. євро протягом І-го кв. 2009р. до майже 3,4 млрд. євро за результатами 2010р.
 
22.06.10, EL PAÍS 1,18/ABC 37/LA VANGUARDIA 59/LA RAZÓN 52/PÚBLICO 20
 
За інформацією Євростату, у 2009р. ВВП Іспанії на душу населення перевищив середній показник по ЄС на 3%. Так, як і в 2008р. минулого року за цим показником Іспанія знаходилася попереду Італії та наближалася до Франції, ВВП на душу населення якої дещо знизився та перевищив середній по ЄС лише на 7%.
 
Не зважаючи на кризу, в Іспанії спостерігалося менше падіння обсягів підприємницької діяльності, ніж в інших країнах ЄС, але рівень безробіття був найвищим в Європі.
 
Іспанія зайняла 12-тє місце в ЄС-27 за середнім показником середнього доходу на душу населення за купівельною спроможністю. І-ше місце дісталося Люксембургу (268%), а останнє Болгарії (41%).
 
22.06.10, EL PAÍS 19/ABC 38/LA RAZÓN 53//CINCO DÍAS 1,4/EL ECONOMISTA 10
 
21.06.10 Президент іспанської енергетичної компанії «Endesa» Б. Прадо на загальних зборах акціонерів підприємства розкритикував енергетичну політику Уряду Іспанії та звинуватив його в тому, що ним ставиться під загрозу питання енергопостачання в країні.
 
Б. Прадо зазначив, що робити альтернативну енергетику основою електропостачання в країні є недопустимою розкішшю під час економічної кризи, адже ціна 1 Квт, виробленого альтернативними джерелами, у п’ять разів перевищує собівартість аналогічної кількості енергії, виробленої «надійними та чистими» звичайними джерелами. Він вважає, що надбавки до тарифу електроенергії, виробленої із використанням альтернативних джерел, спровокували суттєве зростання вартості електроенергії для кінцевих споживачів.
 
На думку керівника компанії «Endesa», Іспанії на сьогодні потрібна дешева енергія з метою стимулювання економічного зростання країни, а технології мають використовуватися збалансованим чином з метою забезпечення енергопостачання.
 
24.06.10, ABC 1,34,35
 
Другий заступник Глави Уряду Іспанії, міністр економіки і фінансів Елена Сальгадо у своєму інтерв’ю іспанській газеті ABCщодо економічної та політичної ситуації в країні підтвердила пріоритетність зменшення бюджетного дефіциту.
 
На її думку, якщо збільшення ставки ПДВ (з 01.07.10) буде недостатнім для скорочення державних видатків, уряд буде вимушений «приймати інші рішення», зокрема, щодо збільшення ставок інших податків.
 
Міністр економіки і фінансів визнала, що темпи економічного відновлення Іспанії виявилися меншими, ніж урядові очікування. Зокрема, Урядом не передбачалося зростання суверенного ризику, що відобразилось на збільшенні вартості зовнішніх кредитів та їх обслуговування.
 
Е.Сальгадо підкреслила, що «сумніви щодо фінансового сектору Іспанії не мають ніякого підґрунтя», що буде продемонстровано під час оприлюднення стрес-тестів іспанських банків та ощадних кас на основі яких після реструктуризації та фінансових вливань з боку Фонду банківської реструктуризації (FROB) буде проведено додаткові тести, які підтвердять стійкість іспанської банківської системи.
 
Заступник Глави Уряду Іспанії поінформувала, що урядова позиція стосовно пенсійної реформи в країні залишається незмінною та полягає у підвищенні пенсійного віку на два роки.
 
Е.Сальгадо зазначила, що цього року іспанський уряд здійснить реформу енергетичного сектору з огляду на те, що іспанські підприємства сплачують енергетичні ресурсі за вищою ціною, ніж компанії з інших європейських країн.
 
Нею також було анонсовано зменшення видатків на утримання міністерств на наступний рік, обсяги яких стануть відомими після затвердження ліміту державних витрат. Е.Сальгадо звернулась до керівництва автономних областей та муніципалітетів з проханням щодо перегляду інвестиційних проектів, поточних витрат та переліку державних організацій з метою зменшення обсягів дефіциту.
 
24.06.10, EL PAÍS 21/EL MUNDO 33/ABC 36/EL PERIÓDICO 33/LA VANGUARDIA 1,55/LA RAZÓN 40/PÚBLICO 20/CINCO DÍAS 30/EL ECONOMISTA 33
 
За прогнозом Фундації ощадних кас Іспанії (Funcas) економіка країни наприкінці 2010р. знову увійде в рецесію у зв’язку із зменшенням обсягів споживання з огляду на підвищення ставок ПДВ та наслідки політики скорочення державних витрат, включаючи капіталовкладення.
 
Так, на думку фахівців «Funcas», у ІІ-му кв. ц.р. спостерігалося зростання обсягів споживання в Іспанії саме з огляду на майбутнє підвищення ставок ПДВ, і що вже у ІІІ-IV кв. 2010р. цей показник буде негативним.
 
Згідно з оновленими прогнозами «Funcas», у 2010р. ВВП Іспанії зменшиться на 0,7% (урядовий прогноз – 0,3%), а в 2011р. зросте на 0,3%, що на 0,5% менше, ніж попередній прогноз цієї організації та на 0,1% нижчий за урядовий.
 
«Funcas» передбачає, що рівень безробіття в Іспанії досягне 20%, а до кінця 2010р. створення нових робочих місць в країні не спостерігатиметься.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки