Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Сирія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Огляд промисловості Сирійської Арабської Республіки (липень – вересень 2009 р.)  
Параметри: Захист внутрішнього ринку, Кон’юнктура ринків, Законодавство у сфері ЗЕД, ЗЕД, Макроекономічні показники, Економічне співробітництво, Економічні новини, Товари легкої промисловості, Туризм

 

Огляд промисловості Сирійської Арабської Республіки (липень – вересень 2009 року)

 
Міністерством промисловості Сирії повідомляється про подальший розвиток програми реструктуризації промислового сектору Сирії.

В рамках цього процесу державні підприємства, господарча діяльність яких не може бути відновлена, відповідними урядовими розпорядженнями підлягають реструктуризації та підпорядкуванню іншим державним компаніям, зокрема з метою отримання інвестицій у туристичну галузь сирійської економіки.

Наразі, за словами міністра промисловості Др. Фоада Аль Джоні, впродовж останніх восьми років констатуються певні позитивні зрушення у процесі розвитку та модернізації промисловості, що знаходить своє відображення у темпах зростання промислового виробництва з 2% у 2000 році до 9% у 2008.

Експорт промислових товарів виріс з 42 млрд. сир.фунтів у 2000 році до 282 млрд. сир.фунтів у 2007 році. Є впевненість, що у 2008 році цей показник був перевищений. Більшість сирійського промислового експорту, - 69 %, - приходиться на країни Арабського світу, 29 % -  на країни Європи.

Сирійський міністр наголошує на якісних змінах, які відбуваються у сирійській промисловості. Значним чином позитивні процеси пов’язуються зі зростанням інвестицій у промислову сферу приватним капіталом, зокрема, у виробництво цементу, мінеральних добрив, конструкційних матеріалів, автомобілів та у інші галузі машинобудування.

***

За інформацією міністра фінансів Сирії, у наступні п’ять років, планується залучити близько 30 млрд. доларів США зовнішніх інвестицій, що у поєднанні з аналогічними об’ємами урядових інвестицій створять передумови для забезпечення стабільного економічного зростання.

***

Текстильна промисловість складає близько 33 % промисловості Сирії, яка представлена підприємствами приватного та державного сектору. Наразі в Сирії функціонує 27 державних текстильних підприємств, дев’ять з яких виробляють бавовняну пряжу. Загальне щорічне виробництво бавовняної пряжі складає 120 тонн, проводяться заходи щодо збільшення частки текстильної продукції з більшою доданою вартістю.
Через світову кризу, експорт текстильної продукції впродовж жовтня 2008 – березня 2009 року впав на 17 %, об’єми внутрішньої реалізації продукції також впали на 19 %. Основна причина такого стану речей – зменшення попиту на продукцію.

Зважаючи на реалізацію укладених угод про зону вільної торгівлі з арабськими країнами та Туреччиною, промисловість Сиріє стикається з проблемами конкурентної боротьби не тільки на місцевому, але й на зовнішніх ринках.

Урядом Сирії прийняті відповідні заходи, які спрямовані на захист внутрішнього виробника, що зазнає збитків від іноземних товарів, виробництво яких субсидується.

У зв’язку з цим, урядом прийняті рішення щодо впровадження мінімальних цін на текстильну продукцію, яка імпортується до Сирії з будь яких країн світу. Ці заході введені у червні ц.р. і сприятимуть підвищенню сирійського експорту цієї продукції. Аналогічні заходи були зроблені щодо продукції харчової, хімічної та машинобудівної продукції. Засновано спеціальну Комісію Міністерства економіки та торгівлі Сирії, яка буде займатися питаннями розвитку та підтримки експорту.

***

З метою отримання відповідного досвіду роботи з управління та розвитку програми модернізації промисловості у відповідності до європейських стандартів якості, урядом Італії та Організацією розвитку промисловості ООН фінансуються програми підтримки та впровадження Центру розвитку промисловості та модернізації.

У сирійському промисловому секторі нараховується вісім державних головних компаній в різних секторах промислового виробництва. Наразі проводяться заходи щодо їх реструктуризації та фінансового оздоровлення. Основні зусилля будуть скеровані на модернізацію у стратегічних секторах економіки, як то виробництво мінеральних добрив, хімічної та металургійної продукції.     
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки