Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Ліван
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Підсумки першого спільного засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговель  
Параметри: Міжурядова комісія

Русскоязычный заголовок: Итоги первого общего заседания Межправительственной украинско-ливанской комиссии по торгово-экономическому сотрудничеству

Підсумки першого спільного засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва

30 листопада 2010 року відбулося перше спільне засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Українську частину Комісії очолив Міністр економіки України Василь Цушко, Ліванську – Міністр економіки та торгівлі Мухамед Сафаді. У засіданні також взяли участь Заступник Голови Української частини Комісії, заступник Міністра економіки Василь  Мармазов, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ліванській Республіці Володимир Коваль, представники інших міністерств та відомств.

У рамках засідання Комісії було проведено бізнес-форум, який відкрили Голови національних частин Комісії. Бізнес-форум зібрав представників ліванського і українського бізнесу, які мали змогу викласти своє бачення співробітництва двох країн.

Під час засідання сторони обговорили низку питань, що стосуються стану та перспектив  подальшого розвитку торговельно-економічних двосторонніх відносин в пріоритетних сферах - торгівлі, енергетиці, геології, стандартизації, метрології, освіті, банківській справі, рибному господарстві між Україною та Ліванською Республікою.

Також під час перемовин сторони виразили зацікавленість в налагодженні співпраці у сфері машинобудування, хімічної промисловості.

Під час конструктивного діалогу наголошувалося на необхідності поглиблення інвестиційної співпраці. Під час засідання Комісії українська сторона передала на розгляд ліванської сторони каталог інвестиційних проектів промислових підприємств України. Враховуючи важливість зміцнення інвестиційного співробітництва, сторони домовилися відпрацювати проект Меморандуму про взаєморозуміння між Державним агентством України по інвестиціях і інноваціях і Організацією з інвестиційного розвитку Лівану з метою обміну на постійній основі інформацією відносно інвестиційних пропозицій і заходів інвестиційного характеру в обох країнах.

У сфері енергетики Українська сторона заявила про готовність до реалізації (будівництва, модернізації або реконструкції) енергетичних об'єктів на території Ліванської Республіки і висловила свою зацікавленість в постачаннях енергетичного устаткування, для теплових і гідроелектростанцій, а також в розвитку сонячної енергетики.

В ході переговорів сторони обговорили перспективи взаємодії держави з приватним бізнесом, яка успішно застосовується в Лівані впродовж тривалого періоду часу.

Особливий акцент в подальшій роботі сторони сконцентрували на співпраці між діловими колами країн і формуванні режиму максимального сприяння для бізнесу із залученням його до участі в різних виставках, ярмарках, семінарах, проведення бізнес-форумів для пошуку взаємовигідних проектів реалізації інвестиційних пропозицій.

Сторони також окреслили перспективи співпраці щодо участі ліванського бізнесу в розвитку інфраструктури транспортних коридорів в Україні. У свою чергу, враховуючи великомасштабне фінансування розвитку в Лівані транспортних, портових і інфраструктурних проектів Україна зацікавлена взяти в них участь.

Під час перемовин сторони домовилися надалі співпрацювати у сфері готельного бізнесу, охорони здоров’я та науково-технічній сфері.

Однією з перспективних галузей співробітництва для обох країн, як зазначалося під час засідання, є сільське господарство. Українська сторона зацікавлена у постачанні на ліванський ринок зернових, рослинної олії, молочної продукції. Важливою складовою співробітництва є створення спільного виробництва м’ясних і молочних продуктів на території Лівану і виходу на ринки інших арабських країн.

Сторони дійшли згоди щодо великого потенціалу в сфері геологічних досліджень, реалізації спільних проектів в сфері геології і розробки корисних копалин.

За підсумками роботи першого спільного засідання Міжурядової українсько-ліванської Комісії підписано Протокол торговельно-економічного співробітництва двох країн.

Сторони домовилися провести Друге спільне засідання міжурядової українсько-ліванської комісії в Лівані в IV кварталі 2011 року.

 

Прес-служба Мінекономіки України

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки