Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Ліван
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Щодо роботи другого засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва.  
Параметри: Міжурядова комісія

 

Щодо роботи другого засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва

 

24–25 листопада 2011 р. в Бейруті відбулося друге засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Роботу засідання відкрили Співголови Міжурядової комісії – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та Міністр економіки й торгівлі Ліванської Республіки Ніколя Нахас.

В рамках роботи Комісії Главу Української делегації, Міністра регіонального розвитку, будівництва, та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, прийняв Прем’єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті. Український міністр мав також зустрічі з Міністром економіки й торгівлі Лівану Ніколя Нахасом, Міністром транспорту й громадських робіт Газі Аріді та Головою Центрального Банку Лівану Ріадом Саламе.

Сторонипозитивно оцінили стан співпраці у торговельно-економічній галузі, про що свідчить, зокрема, постійне зростання обсягів товарообігу між двома країнами.

В рамках згаданого заходу в Торгово-промисловій та сільськогосподарській палаті Бейруту й Нагірного Лівану відбувся українсько-ліванський бізнес-форум.

Під час роботи Комісії було підписано Угоду між Центральним банком Лівану та Національним банком України, Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством рибного господарства України й Міністерством сільського господарства Ліванської Республіки та Протокол другого засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Питання торговельно-економічного співробітництва були важливою складовою офіційного візиту до Бейрута 7–-8 грудня 2011 року Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та його переговорів з керівництвом Лівану.

Глави урядів визначили пріоритетні напрями співпраці, серед яких електроенергетика, сільське господарство, транспорт, інвестиційна та банківська сфера. Зокрема, М.Азаров запропонував використати існуючий потенціал України для налагодження співпраці в електроенергетичній галузі (у тому числі відновлювані види енергії – вітряна та сонячна),наголосивши на її можливостях у постачанні обладнання і спорудженні в Лівані міні- та гідро-акумулюючих електростанцій.

Крімтого, Прем’єр-міністр привернув увагу ліванської сторони до можливостей України у забезпеченні „продовольчої безпеки” Лівану та інших арабських країн. У цьому контексті було відзначено перспективність будівництва зернового терміналу в портовому місті Тріполі на умовах гарантованих довгострокових контрактів з постачання української продукції.

Ліванськасторона висловила думку про необхідність визначення конкретних реальних проектів та зосередження на їхній реалізації.

Під час зустрічі з групою провідних ліванських політиків і бізнесменів М.Азаров наголосив на заінтересованості України у розвитку всебічного співробітництва з Ліваном.Позитивно оцінивши нинішній стан двосторонньої торговельно-економічної співпраці, Глава Уряду висловився за її диверсифікацію та більш повне використання значного потенціалу обох країн.

Прем’єр-міністр привернув увагу ліванських ділових кіл до кроків, які здійснюються керівництвом України з метою створення сприятливих умов для іноземних інвесторів, і запропонував їм розглянути можливість участі у реалізації спільних масштабних проектів.

Глава Уряду запевнив ліванських бізнесменів, що порушені ними питання щодо спрощення процедур отримання українських віз та щодо збільшення надійними перевізниками кількості регулярних прямих авіарейсів (до трьох на тиждень) між двома країнами будуть вивчені відповідними українськими відомствами.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки