Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Китай
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Підсумки соціально-економічного розвитку КНР (1 півріччя 2011 р.)  
Параметри: Макроекономічні показники, Економічні новини

 

Русскоязычный заголовок: Итоги социально-экономического развития КНР (1 полугодие 2011 г.)

 
Підсумки соціально-економічного розвитку КНР (1 півріччя 2011 р.)



 
Ріст китайської економіки в першому півріччі цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 9,6%. ВВП Китаю за цей період склав 20,446 трлн. юанів (приблизно 3,163 трлн. дол. США за середнім курсом 1 дол. США – 6,47 юанів).

У перші шість місяців цього року додана вартість продукції провідних промислових підприємств Китаю (підприємства з річним доходом від основної діяльності 20 млн. юанів і вище) виросла на 14,3%, коефіцієнт реалізації продукції, що випускається ними, досяг 97,8%. Додана вартість продукції сільського господарства виросла на 3,2% і досягла 1,570 трлн. юанів, подібний показник у промисловості і будівництві збільшився на 11% (10,218 трлн. юанів), в індустрії послуг - на 9,2% (8,658 трлн. юанів).

За звітній період у Китаї був зібраний багатий урожай літніх зернових - 126,27 млн. тонн зі збільшенням на 2,5% проти торішнього показника. Обсяг виробництва свинини, яловичини і баранини склав 37,22 млн. тонн із приростом на 0,2%.

У січні-червні цього року обсяг капіталовкладень в основні фонди Китаю збільшився на 25,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, склавши 12,457 трлн. юанів. У тому числі, обсяг інвестицій, освоєних державними і державно-холдинговими підприємствами, склав 4,305 трлн. юанів (приріст 14,6%). Обсяг капіталовкладень в основні фонди сільського господарства виріс на 20,6%, промислового сектора і будівництва - на 27,1%, сфери послуг - на 24,7%. Статистичні дані також показують, що за перше півріччя поточного року інвестиції у сферу нерухомості досягли 2,625 трлн. юанів (приріст 32,9%).

У першій половині 2011 року роздрібний обіг споживчих товарів у Китаї склав 8,583 трлн. юанів і збільшився на 16,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За перші шість місяців цього року надходження від підприємств громадського харчування КНР склали 957,9 млрд. юанів (приріст 16,2%), обсяг роздрібного продажу товарів – 7,625 трлн. юанів (приріст 16,9%). Зокрема, обсяги продажу автомобілів і меблів виросли відповідно на 15,0 і 30,0%.

За даними Головної митної адміністрації КНР із січня по червень цього року зовнішньоторговельний обіг Китаю склав 1 трлн. 703 млрд. 670 млн. дол. США, що на 25,8% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Експорт склав 874,3 млрд. дол. США (+24%), імпорт – 829,37 млрд. дол. США (+27,6%), активне сальдо торговельного балансу Китаю дорівнює 44,93 млрд. дол. США і скоротилося на 18,2% у порівнянні з аналогічним показником минулого року.

У першій половині цього року індекс споживчих цін у Китаї зріс на 5,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року: ціни на продукти харчування виросли на 11,8%, на нехарчові товари народного споживання - на 2,7%. При цьому індекс споживчих цін у місті збільшився на 5,2%, на селі - виріс на 5,9%. Ціни на житло підвищилися на 6,3%, на товари медичного й оздоровчого призначення - на 3,2%, на тютюнові вироби і спиртні напої - на 2,3%, на товари домашнього побуту - на 2,0%, на одяг - на 1,0%, на розважальні, культурні й освітянські предмети і послуги - на 0,6% відсотка, на транспорт і зв'язок - на 0,3%. Крім того, у першій половині поточного року заводські ціни на промислові вироби виросли на 7,0%. Зокрема у червні цього року індекс споживчих цін у Китаї виріс у порівнянні з тим же місяцем минулого року на 6,4%, що стало рекордним приростом за останні три роки.

Станом на кінець червня 2011 року, обсяг залишків валютних резервів КНР досяг 3 трлн. 197,5 млрд. доларів США, що на 30,3% більше, ніж наприкінці  червня минулого року.
У січні-червні поточного року середній дохід на душу міського і сільського населення склав 11041 і 3706 юанів, збільшившись відповідно на 13,2% і 20,4%. З урахуванням фактора росту цін, їхній фактичний приріст склав 7,6% і 13,7% відповідно.

За даними Міністерства фінансів КНР, у січні-червні цього року сукупні податкові надходження країни склали понад 5 трлн. юанів, що на 29,6% більше показника аналогічного періоду минулого року. За даними статистики, надходження від податку на додану вартість збільшились на 19,7%, від прибуткового податку з підприємств - на 38,3%, від податку на споживання - на 20,2%, від індивідуального прибуткового податку - на 35,4%, від митних зборів - на 32,1%.
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки