Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Чехія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Зовнішньоекономічна ситуація в Чеській Республіці (2 квартал 2009 р.)  
Параметри: Кон’юнктура ринків, Макроекономічні показники, Довідкова інформація

Зовнішньоекономічна ситуація в Чеській Республіці (2-й квартал 2009 р.)

 
Основними чинниками, що негативно впливали в першому півріччі 2009 року на зовнішньоекономічну ситуацію в Чехії є:
 
  • світова фінансова криза
  • зниження темпів економічного зростання в країнах ЄС та ЧР
  • значне коливання курсу чеської крони до євро і долара.
Визначальним критерієм для чеської економіки в наступні два роки буде поглиблення рецесії в Європі, – такі висновки оприлюднив у червні 2009 року Національний банк ЧР у «Доповіді про фінансову стабільність ЧР». По прогнозах фінансистів, криза в Чехії може поглибитися внаслідок подальшого падіння показників експорту і промислового виробництва, збільшення рівня безробіття і зниження прибутку громадян.
 
В Чехії, як і в інших країнах Євросоюзу, спостерігається помітний спад інвестиційної активності, зв'язаний, в першу чергу зі світовою фінансовою кризою, зниженням попиту на товари, що експортуються чеськими виробниками, небажанням інвесторів в умовах світового економічного спаду розширювати і модернізувати виробництво.
 
Спочатку 2009 року в Чеській Республіці продовжують поглиблюватися процеси рецесії в економіці. Спад промислового виробництва, який розпочався у листопаді 2008 року, продовжувався протягом січня-квітня 2009 року і склав 19,8 %, у порівнянні з відповідним періодом минулого року. За оперативними даними Чеського статистичного управління у травні також відбулося зменшення обсягів виробництва на 21,5 %. У будівництві спочатку року скорочення обсягів виконаних робіт склало 7,3%. У 2009 році очікується зниження виробництва промислової продукції на 15%, у порівнянні з минулим роком.
 
Парламент та Уряд Чеської Республіки продовжують приймати законодавчі та нормативні акти, спрямовані на подолання кризових явищ економіки.
 
Парламент ЧР прийняв зміни та доповнення до Закону ЧР №182/2006 Зб. «Про банкрутство» в редакції Закону ЧР №7/2009 Зб., які набули чинності з 1. 07. 2009 р. Передбачено спростити правила оголошення процедури банкрутства з метою підтримки підприємств під час економічної та фінансової кризи. Замість продажу майна та ліквідації підприємства Закон передбачає процедуру реструктуризації боргів.
 
Закон також передбачає захист прав працівників, які на протязі 3 місяців матимуть перевагу перед іншими кредиторами при виплаті заробітної плати. Підприємства, які опинилися у стані банкрутства звільнюються від сплати внесків до фондів соціального та медичного страхування.
 
Прийняті також зміни та доповнення до Закону ЧР №186/2006 Зб. «Про страхування на випадок хвороби», які надають право на отримання компенсацій у випадку хвороби (із коштів органів соцзабезпечення) лише працівникам, тимчасова непрацездатність яких складе більше 14 днів. Якщо непрацездатність складає менший період, працівник не має права на отримання виплат по лікарняному.
 
Виплати по лікарняному на протязі 3 днів, за винятком карантину, не проводяться. Розмір виплат починаючи з 4 дня на протязі 10 днів непрацездатності працівника складає 60% розміру заробітної плати з боку роботодавця.
 
Міністерство промисловості та торгівлі ЧР, з метою подальшого розвитку підприємницької діяльності, продовжує роботу по удосконаленню законодавчої бази. За сприяння інших міністерств та відомств ЧР заплановано ввести до 2010 року в дію план зниження адміністративного навантаження на підприємців на 20%. Загальне адміністративне навантаження підприємств у розмірі 86 млрд. чес. Крон в рік передбачено зменшити на 17 млрд. чес. Крон. Зміни в законодавстві, які діють з початку року, за даними Міністерства, дали можливість знизити витрати на 1 млрд. чес. Крон.
 
Прийняті зміни до Закону ЧР «Про підприємництво», значно спрощують процедуру започаткування бізнесу, ліцензування. З наступного року значно зменшиться кількість статистичних звітностей, яку повинні надавати фірми, знизяться також технічні норми.
 
Уряд Чехії схвалив проект змін до Торговельного кодексу ЧР, який передбачає зміни порядку створення нових компаній: товариств з обмеженою відповідальністю (s.r.o.) і акціонерних товариств (a.s.). Зокрема, передбачене зниження мінімального розміру статутного капіталу для товариств з обмеженою відповідальністю з 200 тис. чес. Крон (10,5 тис. ол.. США) до 1 крони (0,05 дол. США).
 
Законопроект направлений на розгляд Парламенту ЧР. Розробники змін до Закону аргументують це формальним характером процедури внесення статутного капіталу. Більшість підприємців знімає ці кошти з рахунку відразу після реєстрації фірми для ведення бізнесу. 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ ООН Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки