Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Чехія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Щодо планування державного бюджету ЧР на 2010 рік  
Параметри: Макроекономічні показники, Фінансові послуги

 

Щодо планування державного бюджету ЧР на 2010 рік
 
 
За повідомленням Міністра фінансів ЧР Едуарда Яноти, дефіцит державного бюджету в цьому році виріс до рекордної в історії країни суми – 169,4 млрд.чес.крон (майже 6 млрд. 750 млн.євро). Досить високий рівень дефіциту ЧР у поточному році прямо пов'язується зі світовою економічною кризою. Державний бюджет страждає від зменшення податкових надходжень (скоротилися на 11% - до 430,7 млрд. чес. крон, замість передбачуваного зростання на 9%) і збільшення соціальних витрат (зросли на 23,4 млрд. чес. крон – до загальної суми 390,6 млрд. чес. крон). Спочатку дефіцит державного бюджету 2009 року був запланований на рівні 38,2 млрд. чес. крон.
 
Голова Уряду ЧР Ян Фішер повідомив, що у січні 2010 року Уряд планує надати план заходів, який після завершення економічної кризи буде сприяти стабілізації чеської економіки. Міністерство фінансів ЧР також розробляє варіанти оздоровлення державного бюджету з метою зменшення його дефіциту.
 
Парламент ЧР прийняв закон № 362/2009 Зб. "Щодо внесення змін до окремих законів ЧР" у зв'язку з підготовкою проекту Закону "Про державний бюджет Чеської Республіки на 2010 рік”. 
 
З урахуванням зростання дефіциту держбюджету Чехії у 2009 р. та його прогнозованим збільшенням у 2010 р. було прийнято цей закон, який передбачає внесення змін у сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування. Зокрема, визначена максимальна сума коштів, призначена на виплату працівнику працедавцем в календарному 2010 р., яка становитиме 72 середньомісячні заробітні плати (тобто 1 707 048 чес. крон).
 
Якщо належна сума, яку має отримати від свого працедавця працівник, перевищить визначену законом квоту, то з номінальної різниці страховка не буде виплачуватися.
 
Натомість, максимальна сума коштів, призначених на виплату приватним підприємцем внесків на пенсійне страхування та у державний фонд зайнятості, також буде в 2010 році становити 72 середньомісячних оклади.
 
Водночас, відкладається на один рік заплановане скорочення розмірів страхування на випадок хвороби, що сплачуються працедавцем. З 01.01.2010 р. ця ставка не буде зменшена до 1,4%, а залишиться на теперішньому рівні - 2,3% страхової суми. Також буде збережена можливість відрахування працедавцю половину суми, яка виплачена на відшкодування заробітної плати тимчасово непрацездатним працівникам.
 
На 2010 рік не передбачається застосування знижки для працедавців на страховку працівників, які мають низький рівень зарплати (менш ніж у розмірі 1,15 окладу середньої заробітної плати).
 

Щодо фінансування науки ЧР
 
Президент ЧР В. Клаус 15 грудня 2009 року на засіданні Академії Наук ЧР відзначив, що фінансування науки у наступному році буде проводитися в контексті економічної ситуації країни. Президент ЧР підкреслив, що в умовах всесвітньої економічної рецесії бюджетом країни на наступний рік буде менше виділятиметься грошей майже по всіх бюджетних статтях. В той же час він підкреслив, що з урахуванням надходжень коштів з Європейських фондів, бюджет Академії Наук протягом наступних двох років буде вище, ніж на даний час.
 
Глава держави також підтримав тенденцію, яка склалася у чеській Академії Наук на збільшення фундаментальних досліджень (у порівнянні із західними державами). Він також висловив думку про те, що фінансувати слід не установи, а діяльність окремих учених і наукових колективів.
 

Щодо витрат на головування в ЄС
 
Міністерство фінансів Чеської Республіки підвело підсумки фінансових витрат під час чеського головування в Євросоюзі з січня по червень 2009 року. За інформацією відділу міністра по європейських питаннях, до вересня цього року Чехія виділила на організацію свого головування 3,2 млрд.чес.крон (близько 128 млн.євро), що значно перевищує середню суму витрат на головування в ЄС, яка складає 70 млн.євро.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки