Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Чехія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Соціально-економічна ситуація в Чехії (2009 р.)  
Параметри: Макроекономічні показники

Русскоязычный заголовок: Социально-экономическая ситуация в Чехии (2009 г.)

Соціально-економічна ситуаціяв Чехії  (2009 р.)
 
Основними чинниками, які – більшою або меншою мірою - вплинули на соціально-економічну ситуацію в Чехії в 2009 році, є світова фінансова криза, зниження темпів економічного зростання в країнах ЄС, куди направляється майже 80 відсотків чеського експорту (насамперед, в Німеччині, до якої експортується більше 30 відсотків чеської продукції), значне коливання курсу чеської крони до євро і долара. За останніми оцінками експертів, у 2009 році ВВП скоротиться набагато більше, ніж очікувалося (у січні називався можливий показник у мінус 2,4 відсотка, однак у липні - вже мінус 4,7 відсотка). На 1 вересня 2009 року ВВП знизився на 4,1 відсотка.
 
У вересні 2009 року у порівнянні з відповідним періодом 2009 року виробництво промислової продукції скоротилося на 11,9 відсотка. Відтак доходи у промисловості знизився на 16 відсотків. Вартість нових замовлень зменшилася на 13,8 відсотка, в тому числі замовлень з іноземних країн – на 11,6 відсотка. Найбільше скорочення обсягів виробництва мало місце у таких галузях, як автомобілебудування (хоча у перші місяці року ситуація у цій галузі була досить багатообіцяючою, в основному, завдяки збільшенню попиту на автомобілі в Німеччині через тимчасове запровадження там грошової компенсації за утилізацію старих автомобілів за умови придбання нового), металургійна промисловість, а також у такій традиційно успішній галузі, якою є виробництво верстатів та устаткування.
 
Обсяги капітального будівництва у країні знизилися на 2,5 відсотка. Більш відчутному погіршенню ситуації у капітальному будівництві запобігли державні замовлення щодо спорудження інженерних комунікацій, доріг та систем каналізації. 
 
Товарооборот у роздрібній торгівлі у січні-вересні 2009 року, проти відповідного періоду 2008 року, знизився майже на 2,4 відсотка. Особливо помітним було скорочення продажів автомобілів та комплектуючих на 17,6%, побутової техніки та електроніки. Прибутки від продажу продуктів харчування скоротилися лише на 9,7 відсотка.
 
Станом на 30 вересня 2009 року у країні зареєстровано 500,8 тисяч безробітних (8,9 відсотка), що на 186,2 тисяч більше тисяч більше, ніж було у вересні 2008 року. На одне вільне робоче місце припадає 12,9 відсотка претендентів. Більше половини безробітних становлять жінки. Матеріальна підтримка надавалася 177,9 тисячі безробітних, тобто 35,5 відсотка цих громадян. За наявною інформацією, плануються масові звільнення на трьох з п’яти крупних металургійних підприємств (ArcelorMittal, EvrazVitkoviceStill та Z - Group), оскільки їхні потужності завантажено лише на 50-60 відсотків. Авіакомпанія «Чеські авіалінії» планує звільнити більше 800 співробітників.
 
Державний бюджет за період січень-вересень 2009 року був виконаний з дефіцитом 138,1 млрд. крон (близько 2 млрд. доларів США), що є найгіршим показником у відповідному періоді починаючи з 1993 року. Очікується, що за результатами господарювання у 2009 році в цілому дефіцит суспільних коштів становитиме 162,8 млрд. крон, дефіцит бюджету досягне 5,3 відсотка ВВП. Слід зазначити, що валютні резерви Чеського національного банку збільшилися з 34 922 млн.дол.США у січні 2009 р. до 41 018 млн.дол.США станом на 01.10.2009 року.
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки