Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Угорщина
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Інформація про найважливіші події в економічному житті Угорщини (друга половина січня 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Інформація про найважливіші події в економічному житті Угорщини (друга половина січня 2010 р.)

22 січня 2010 року президент Угорської Республіки Л. Шойом оголосив дату майбутніх парламентських виборів у країні: перший тур у призначений на 11 квітня поточного року; другий - на 25 квітня.
Всі партії, що беруть участь у виборах, привітали це рішення президента, акцентували увагу на скорочений строк передвиборчої компанії. Угорська соціалістична партія подякувала президентові за те, що в опонентів залишається менше часу на безпідставні напади й агресивну передвиборну кампанію, що переслідує єдину мету - збудження ненависті в суспільстві. Союз молодих демократів - Угорський цивільний союз (ФІДЕС) підкреслив, що наближення строку виборів відповідає очікуванням змін, які в громадян Угорщини рік у рік зростали, починаючи з 2006 року.
Газета «Непсава» від 23-24 січня 2010 р.
Прем'єр-міністр Угорщини Г. Байнаї рекомендував екс-міністра фінансів і колишнього Голову угорської частини російсько-угорської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва Яноша Вереша на посаду віце-президента Європейського банку реконструкції й розвитку (EBRD), головний офіс якого розташовується в Лондоні.
 
Рішення про призначення на пост віце-президента Банку буде приймати президент EBRD - Томас Міро, який раніше позитивно відгукнувся про дану кандидатуру на цей пост від Угорської Республіки.

Газета «Непсабадшаг» від 20 січня 2009 року
Науково-статистичний інститут «Евростат» опублікував порівняльні дані щодо стану бідності населення в країнах Євросоюзу. Відповідно до цих даних Угорщина є благополучною країною. У порівнянні із середніми показниками ЄС, відповідно до яких 17% населення перебувають нижче межі бідності, в Угорщині цей показник становить 12%. Серед країн Центральної Європи лише в Чехії спостерігається найбільш благополучна ситуація - усього 9% населення перебувають нижче межі бідності, у Словаччині - 11%. Гірше всього справи в Болгарії - 21% і в Румунії - 23%.
У висновках «Евростата» вказується, що групу ризику в країнах ЄС поповнюють молодь і люди пенсійного віку. Крім наявності стабільно оплачуваної роботи, у розрахунок приймалися такі критерії, як можливість подорожі, наявність засобу опалювати житло в зимову пору року, можливість придбати автомобіль і телевізор, а також як часто в раціоні родини присутні м'ясні блюда.
Газета «Напи газдашаг» від 19 січня 2010 р.
На засіданні, яке відбулося в Пекіні, угорсько-китайської Комісії з питань економічного співробітництва були підведені підсумки торгово-економічного співробітництва між Угорщиною й Китаєм в 2009 році.
Взаємний товарообіг склав 6,8 млрд. дол. Угорський експорт у Китай зріс на 4% і склав 1,2 млрд. дол., зустрічний імпорт трохи знизився в порівнянні з попереднім роком і склав 5,6 млрд. дол.
Китайський уряд підтримує розвиток торгово-економічного співробітництва між угорською національною нафтогазовою компанією «МОЛ» і китайською компанією «СИНОПЕК». У підсумкових документах спільної комісії були зафіксовані напрямки подальшого співробітництва в області використання відновлюваних видів енергії, а також спільних програм в області охорони навколишнього середовища.
Газета «Напі газдашаг» від 26 січня 2010 р.
Будапештський столичний суд своєю постановою скасував рішення Угорського енергетичного управління, яке затвердило у квітні 2009 року угоду про продаж «Першої угорської компанії із продажу й обслуговуванню природним газом» («ЕМФЕС») фірмі „RosGas AG”, зареєстрованої у Швейцарії. Постановою Суду Управлінню запропоновано звернути увагу на законність даної угоди.
Представники колишнього власника «ЕМФЕС» - кіпрської компанії „Mabofi” - обвинувачують генерального директора «ЕМФЕС» І. Гоцці в тім, що продаж компанії був проведений всупереч бажанню власників.
Газета «Напи газдашаг» від 19 січня 2010 р.
На кінець листопада 2009 року кількість зайнятих на підприємствах Угорщини знизилося до 2,650 млн. чоловік, або на 2,7% у порівнянні з рівнем аналогічного періоду попереднього року.
У бюджетній сфері, навпроти, кількість працюючих у порівнянні з відповідним періодом попереднього року збільшилося на 5,7% - до 760 тис. чоловік.
На динаміку реального доходу населення в 2009 р. негативний вплив зробив ріст споживчих цін на 4,1%. Середня заробітна плата брутто (без відрахування податків) на кінець листопада 2009 року склала 197,8 тис. фор. (за поточним курсом - 1041 дол.).
Газета «Напи газдашаг» від 20 січня 2010 р.
Підведено підсумки господарської діяльності угорської національної авіакомпанії «МАЛЕВ» в 2009 році. Завдяки новій комерційній політиці: авіакомпанія у звітному році відмовилася від далеких авіарейсів і, по суті, стала регіональною авіакомпанією, - обсяг перевезень пасажирів зріс на 6% у порівнянні з попереднім роком і склав 3,3 млн. чол. Питома вага авіакомпанії «МАЛЕВ» на будапештському ринку авіаперевезень в 2009 році збільшилася й склала 43,5%. На 2% удалося збільшити кількість проданих посадкових місць. Завдяки новій ціновій політиці авіакомпанія стала успішно конкурувати із чартерними авіакомпаніями.
Керівництво авіакомпанії «МАЛЕВ» оцінює підсумки діяльності в непростому 2009 році в цілому як позитивні.
Газета «Напи газдашаг» від 26 січня 2010 р.
Відповідно до даного Угорського національного управління зв'язку, за підсумками 2009 року була порушена багаторічна тенденція неухильного росту чисельності користувачів мобільним телефонним зв'язком у країні.
Після того як у грудні 2009 року було зареєстровано всього 105 тис. нових абонентів мобільного телефонного зв'язку, сукупна кількість абонентів за підсумками року знизилося на 432 тис. у порівнянні з 2008 роком і склало 11,792 млн. чоловік.
Із трьох операторів мобільного телефонного зв'язку тільки компанія „Vodafon” у грудні 2009 року збільшила свою питому вагу на ринку мобільного зв'язку країни на 0,27% - до 22,54%; „T-Mobile” і „Pannon” знизили ці показники в порівнянні з попереднім місяцем відповідно з 44,64 до 44,43% і з 33,08 до 33,03%.
Газета «Напи газдашаг» від 19 січня 2010 р.
Різдвяні й новорічні свята в переддень 2010 року стали самими провальними для малих підприємств Угорщини за останні десять років. З однієї тисячі малих підприємств, опитаних дослідницьким центром „Marketing Commando”, у 44% товарообіг у цей період хоч і незначно, але зріс; 34% - поскаржилися на зниження обороту й відповідно доходу в період різдвяних і новорічних свят. 22% опитаних малих підприємств не помітили істотної різниці в порівнянні з попередніми роками.
У висновках маркетингового центра вказується, що якщо за підсумками року в малих підприємств уповільнюється або зовсім зупиняється ріст товарообігу в порівнянні з попереднім роком - у розвинених капіталістичних країнах нормальним є щорічний приріст приблизно на 20%, - цю ситуацію необхідно розглядати як стагнацію й початкову стадію рецесії.
Газета «Напи газдашаг» від 19 січня 2010 р.
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки