Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Угорщина
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Інформація про найважливіші події в економічному житті Угорщини (перша половина лютого 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Інформація про найважливіші події в економічному житті Угорщини (перша половина лютого 2010 р.)

28-29 січня 2010 р. відбувся робочий візит Першого заступника Голови Уряду РФ В.А. Зубкова в Будапешт для участі в 5-мe засіданні російсько-угорської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. У ході цього візиту В.А. Зубков провів переговори із прем'єр-міністром Угорщини Гордоном Байнаї, а також угорським співголовою Комісії, міністром фінансів Угорщини Петером Оско. Перед проведенням засідання міжурядової комісії з питань економічного співробітництва В.А. Зубков мав годинну бесіду з Віктором Орбаном - лідером угорської парламентської опозиції, головою Союзу молодих демократів - Угорської цивільної партії (ФІДЕС), що є найбільш імовірним кандидатом на пост прем'єр-міністра Угорщини після виборів у Парламент країни, призначених на квітень поточного року.
 
У ході проведення засідання Комісії були підписані установчі документи Спільної проектної компанії «Південний потік».
 
Газети: «Непсабадшаг», «Вилаггаздашаг» і «Мадяр Немзет» від 30 січня 2010 р.
У період з 8 по 9 лютого 2010 р. угорська делегація на чолі із прем'єр-міністром країни Г. Байнаї відвідала Єгипет. У складі делегації брали участь представники ділових кіл Угорської Республіки. У своєму виступі на бізнес форумі Г. Байнаї відзначив, що Єгипет є другим по значимості торговельним партнером Угорщини на Африканському континенті. Незважаючи на непростий 2009 рік, за результатами 11 місяців експорт Угорщини в Єгипет упав на 54%, імпорт - на 30% у порівнянні з відповідним періодом попереднього року, у перспективі є всі можливості для поліпшення співробітництва. Особлива увага - на думку угорського прем'єр-міністра - потрібно приділити співробітництву в енергетичній сфері. Єгипет може стати одним з учасників газопроводу «НАБУККО». Для цього необхідно буде побудувати 200 км газопроводу для доставки єгипетського газу в європейську газову магістраль. Прем'єр-міністр Єгипту А. Назіф у свою чергу підтвердив готовність країни брати участь у проекті «НАБУККО». Разом з тим він підкреслив, що Єгипет є великим постачальником зрідженого газу й зацікавлений також у продажі його угорським споживачам через хорватський термінал на узбережжя Адріатичного моря.
Газета «Вилаггаздашаг» від 10 лютого 2010 р.
Роль Угорщини в транспортуванні газу - на думку президента й генерального директора Угорських газових мереж ЗАТ „FGSZ Foldgazszallito Zrt.” Яноша Жуги - повинна зростати. Все це стане можливим завдяки будівництву так званих газопровідних «інтерконнекторів», тобто завдяки підключенню національних газових артерій до газопроводів сусідніх держав. У липні 2010 року повинна бути здана в експлуатацію угорська ділянка з Румунією. Наприкінці 2010 року буде завершена 200 кілометрова ділянка газопроводу, що зв'яже Угорщину з Хорватією. В 2011 році ця ділянка газопроводу повинен бути запущений і дасть можливість поставляти також і зріджений газ від морського термінала Хорватії в Європу. Готується проектно-кошторисна документація на будівництво ділянок зі Словаччиною й Словенією. Зі здачею цих ділянок, а також польської ділянки, у Центральній Європі створиться реальна можливість диверсифікованості поставок природного газу, що приведе до підвищення енергетичної безпеки регіону. На це ЄС виділяє субсидії в 30 млн. євро. Все це проводиться компанією FGSZ також і з огляду на те, що по самих скромних підрахунках потреба Угорщини в природному газі до 2025 року зросте до 18 млрд. м3 у рік.
Газета «Вилаггаздашаг» від 5 лютого 2010 р.
10 лютого 2010 р. Угорська національна рада із майнових питань звернулася до генерального директора ЗАТ із управління Угорською національною власністю й майном „MNV Zrt.” с рекомендаціями до 26 лютого п.р. не вживати у відношенні угорської національної авіакомпанії МАЛЕВ ніяких юридичних процедур. У той же час рекомендовано приватним власникам авіакомпанії ЗАТ «ЕЙРБРІДЖ» розпочати юридичні кроки із виконання власних фінансових зобов'язань, узятих на себе під час приватизації МАЛЕВА.
Російський акціонер ЗАТ «ЕЙРБРІДЖ» Внешэкономбанк під час приватизації авіакомпанії надав банківську гарантію в 32 млн. євро Борису Абрамовичу колишньому акціонеру ЗАТ ЕЙРБРІДЖ. Після банкрутства російських авіапідприємств Б. Абрамовича всі його активи МАЛЕВА й фінансові зобов'язання автоматично перейшли Внешэкономбанку Росії.
Газета «Непсабадшаг» від 10 лютого 2010 р.
9 квітня 2009 року угорська сторона вже виставляла вимогу Внешэкономбанку про погашення банківської гарантії. Але в інтересах стабілізації фінансового становища авіакомпанії МАЛЕВ вимога була відкликана до чергового засідання Російсько-Угорської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яке відбулося 29 січня 2010 року. Прийнятне рішення по МАЛЕВУ поки ще не знайдено. Угорська сторона готова відмовитися від погашення банківської гарантії з умовою надання Внешэкономбанком Росії МАЛЕВУ середньострокових кредитів і перерозподілу часток власності на користь угорської держави за рахунок погашення заборгованостей МАЛЕВА перед державою. Російська сторона не готова поодинці фінансувати угорську авіакомпанію.
Чергові збори акціонерів МАЛЕВА призначено на 26 лютого 2010 р. Зареєстрований статутний капітал компанії запропоновано деномінувати із 400 млн. фор. (2,0 млн. дол.) до 4,0 млн. фор. (19,8 тис. дол.) і одночасно почати збільшення капіталу шляхом емісії акцій.
У випадку якщо на зборах акціонерів авіакомпанії МАЛЕВ 26 лютого 2010 року не буде підписана угода, угорська сторона почне всі можливі юридичні кроки, щоб погасити банківську гарантію Внешэкономбанка Росії в сумі 32 млн. євро.
Газета «Непсава» від 11 лютого 2010 р.
Квота на викид вуглекислого газу в атмосферу, передбачена для Угорщини Кіотським протоколом в 2010 році буде використовуватися дуже ощадливо. Якщо вона не буде використана до кінця - надлишки можна буде знову реалізувати іншим країнам.
 
В 2008 - 2009 роках, продавши Бельгії, Іспанії і Японії в цілому квоту на викиди 11,6 тонн вуглекислого газу в атмосферу, Угорщина отримала 36,2 млрд. фор. (179 млн. дол.).
 
Виручені кошти направляються в систему Зелених Інвестицій, яке було створене у липні 2009 року Міністерством охорони навколишнього середовища й водного господарства Угорщини.
 
Кіотський протокол установлює кожній державі квоти на викиди вуглекислого газу в атмосферу. В Угорщині у зв'язку з перебудовою промисловості реальні викиди вуглекислого газу зменшилися на 25%, у той час як у Протоколі вона зобов'язана була скоротити їх лише на 6%.
Газета «Непсабадшаг» від 25 січня 2010 року
Після того, як президент Угорщини відхилив затверджений парламентом Республіки новий Законопроект по держзакупівлях, вся система зупинилася.
За звичай в січні-лютому кожного року формувалися плани держзакупівель на весь рік і вже на початку березня оголошувалися тендери. Але у зв'язку з необхідністю якось приборкати обсяг держзакупівель, що перевищує запропоновані норми ЄС, а також процвітаючу корупцію в системі держзакупівель, було ухвалене рішення посилити Закон про держзакупівлі, розформувати Раду по держзакупівлях і створити нове відомство, відповідно до нового Закону, а також увести винятково електронну процедуру держзакупівель.
Для того, що б зрушити ситуацію по держзакупівлях з мертвої крапки, на думку фахівців, необхідно почати прийом заявок у відповідності зі старим Законом, а зміни й особливе введення електронної системи процедур завершити після парламентських виборів із приходом нового угорського уряду.
Газета «Непсабадшаг» від 8 лютого 2010 року
Російський «Газпром» в 2010 році планує поставити в Європу на 15% більше природного газу, ніж у попередньому році й одночасно – на думку Угорського телеграфного агентства – може підвищити середню ціну на 10%, у результаті чого для європейців вона складе 326 доларів за тисячу м³. В 2010 р. Газпром розраховує збільшити свою частку на європейському ринку газу з 25% в 2009 р. до 28%, а до 2020 року довести неї до 32%.
 
Газета «Непсабадшаг» від 6 лютого 2010 року
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки