Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Польща
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (станом на 09.04.2010)  
Параметри: Інвестиції, Економічні новини, Енергоносії, Фінансові послуги

Русскоязычный заголовок: Социально-экономическая ситуация в Республике Польша (по состоянию на 09.04.2010) 

Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (станом на 09.04.2010)
 
 
(За даними польської преси) 
 
 
Фонд держмайна РП планує продати 63,8% акцій Біржі цінних паперів
 
За даними Фонду держмайна РП, передбачається, що у четвертому кварталі ц.р. 63,8% акцій Біржі цінних паперів повинні потрапити до внутрішніх і закордонних інвесторів, як інституціональних так і індивідуальних. 35% акцій Біржі Фонд держмайна РП продаватиме протягом 3-5 років. Решта 1,2% акцій залишиться в руках членів Біржі. До уваги братимуться три сценарії – продаж галузевому, фінансовому або змішаному інвестору.             
           
 
Економічна криза покидає багато польських галузей
 
На думку експертів, у 2010 р. в Польщі важко сподіватись значного росту рівня роздрібного продажу у Польщі. Натомість, не усі фірми будуть надалі відчувати сповільнення темпів економічного росту. На пожвавлення свого розвитку може розраховувати ринок електроніки. Так, за попередніми оцінками економістів рівень роздрібного продажу у Польщі може зрости на 3,5-5%. За даними Головного статистичного управління у 2009 р. рівень продажу підвищився на 4,3% у порівнянні з 2008 р. (у 2008 р. - 13,3%). 
 
 
Польський банк «PKO BP» демонструє позитивні результати роботи
 
Польський банк «PKO BP» демонструє позитивні результати роботи і високий рівень активності на ринку незалежно від рівня втрат його філії в Україні.

За результатами 2009 р. банк заробив понад 2,3 млрд. злотих, проте показник виявився на 26% меншим у порівнянні з минулим роком. За результатами лише четвертого кварталу 2009 р. чистий прибуток банку склав 516 млн. злотих і був на 40% вищим у порівнянні з минулим роком, натомість водночас нижчим з огляду на очікування ринку через вищий рівень резервного забезпечення. Так, наприкінці 2009 р. банк продемонстрував позитивний темп розвитку, оскільки рівень активів банку склав 156,5 млрд. злотих.

За словами Голови банку Збігнєва Ягелло, «PKO BP» не лише зміцнив свої позиції лідера в сегменті роздрібного продажу, але й зайняв також перше місце у підприємницькому сегменті та сегменті органів місцевого самоврядування. Так, рівень депозитів банку збільшився на 22,1 млрд. злотих, що характеризує банк з активної позиції на фоні найближчих його конкурентів. Разом з тим, покращується ситуація банку у розрізі надання кредитів, натомість складною залишається ситуація із пропозицією споживчих кредитів.  
 
 
Компанія «Price Water House Coopers» не вірить у готовність банків фінансувати інвестиції в енергетичну сферу
 
Фонд держмайна РП прогнозує, що вартість інвестицій в польській енергетичній сфері може скласти близько 100 млрд. злотих.

Натомість, за словами Пьотра Люби, представника аудиторської компанії «Price Water House Coopers», такого розміру інвестиції можуть здійснюватись протягом найближчих десяти років.

У більшості випадків банки відмовились від кредитної політики або змінили її, хоча, за словами експертів, інфраструктура, пов’язана з енергетикою, несе менше ризику для банків, ніж здійснення інвестицій в інші сектори економіки. Водночас, в Польщі під час здійснення інвестиційного фінансування потрібно брати до уваги такий елемент як державні замовлення, через які процедура отримання капіталу стає складнішою. 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки