Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Іспанія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань (за період з 17.05.10 по 20.05.10)  
Параметри: Економічні новини

Русскоязычный заголовок: Обзор испанских СМИ по экономическим вопросам (за период с 17.05.2010 по 20.05.2010)

Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань (за період з 17.05.10 по 20.05.10)
 
17.05.10 ABC 34 / LA RAZÓN 16 y 17/AGENCIAS
Під час проведення ІІІ-ї Підприємницької зустрічі "ЄС - Латинська Америка та країни Карибського басейну" Іспанська конфедерація підприємницьких організацій (СЕОЕ) заявила про необхідність подальшого провадження економічних реформ в Іспанії.
Зокрема, Президент СЕОЕ Х. Ферран підтримав урядові заходи, спрямовані на зменшення бюджетного дефіциту, які разом із Стратегією сталого економічного розвитку країни та структурними реформами сприятимуть поверненню Іспанії на шлях економічного зростання.
 
18.05.10 EL PAÍS 1,25/ABC 42/CINCO DÍAS 37/EL ECONOMISTA 29/AGENCIAS
Міністри фінансів єврозони підтримали додаткові заходи з бюджетної стабілізації в Іспанії, які були представлені на засіданні Єврогрупи Другим заступником Глави Уряду - Міністром економіки та фінансів Іспанії Е. Сальгадо. При цьому керівництво Єврогрупи відзначило, що дії Іспанії та Португалії є вчасними та відповідають домовленостям останнього засідання.
Зі свого боку Е. Сальгадо також підтвердила наміри Уряду Іспанії здійснити реформу ринку праці, яка є одним з основних заходів, спрямованих на боротьбу з кризою.
 
18.05.10 EL PAÍS 27/CINCO DÍAS 34/EL ECONOMISTA 30/AGENCIAS
Міжнародне рейтингове агентство "S&P" попередило про ускладнення ситуації з бюджетним дефіцитом іспанських автономій, яка є найгіршою за останні роки.
"S&P" пропонує продовжити здійснення урядових заходів, спрямованих на зменшення регіональних витрат в Іспанії з метою запобігання їх перетворенню в структурні борги іспанської економіки.
У цьому зв'язку агентство відмічає, що державний борг іспанських автономій може досягнути 110% від їх доходів у 2012р., якщо не буде здійснено дієвих заходів з його зменшення, та пропонує автономіям скоротити видатки відповідно до політики центрального уряду країни.
 
19.05.10EL MUNDO 34/ABC 34/EL ECONOMISTA 46
Провідний іспанський банк "BBVA" прогнозує збільшення бюджетного дефіциту в Іспанії та подальше падіння ВВП країни.
Зокрема, за передбаченнями банку, ВВП Іспанії у 2010р. зменшиться на 0,5% та зросте на 1% у 2011р., а бюджетний дефіцит складе 10,4% та 8,7% відповідно.
Оприлюднені прогнози BBVA є більш песимістичними, ніж урядові згідно з якими передбачається падіння ВВП на рівні 0,3% у 2010р. та зростання на 1,8% у 2011р. Уряд також зобов'язався знизити розмір бюджетного дефіциту до 6% ВВП до 2011р.
 
20.05.10, EL PAÍS 1, 12/ABC 35/LA VANGUARDIA 58/CINCO DÍAS 1, 40
За інформацією Міністра розвитку Іспанії Х. Бланко, згідно з урядовим планом скорочення видатків, який має виконувати його міністерство, у 2010-2011р.р. буде зменшено обсяги державних капіталовкладень на 6,4 млрд. євро. При цьому терміни реалізації відповідних проектів з виконання суспільних робіт будуть продовжені щонайменш на один рік, за виключенням тих, які підпадуть під дію урядового Плану публічно-приватного партнерства.
 
20.05.10, EL PAÍS 23/EL MUNDO 37/LA RAZÓN41/PÚBLICO 30/CINCO DÍAS 39
На початку 2010р. в Іспанії дещо збільшились обсяги споживання домогосподарств та поточні витрати державних адміністрацій, що призвело до зростання ВВП.
За даними Національного інституту статистики Іспанії відповідно до системи національних рахунків, ВВП країни збільшився на 0,1% у І кв. ц.р. (порівняно до попереднього), що говорить про вихід країни з рецесії після шести кварталів безперервного падіння (за цей період ВВП зменшився на 4,6%).
Так, порівняно до попереднього кварталу обсяги споживання іспанських домогосподарств у І кв. ц.р. зросли на 0,5%, а державні витрати – на 1,4%. Позитивним фактором є те, що інвестиції в машини та обладнання та попит зовнішнього ринку продовжують мати позитивний внесок (1,2%).
Державний секретар з економіки Іспанії Х. Кампа відзначив наявність тенденції до стабілізації економіки та висловив впевненість, що ВВП продовжить зростати протягом ближчих місяців, що виключає перегляд урядових прогнозів економічного зростання країни на цей рік
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки