Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Швеція
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Щодо моніторингу змін у податковій, митно-тарифній політиці, нетарифній політиці та цінах у Швеції (серпень 2009 р.)  
Параметри: ЗЕД, Макроекономічні показники, Економічне співробітництво, Економічні новини, Енергоносії, Будівництво

 

Щодо моніторингу змін у податковій, митно-тарифній політиці, нетарифній політиці та цінах у Швеції протягом липня – серпня 2009 року
 

Уряд Швеції скорочує податки

15 вересня 2009 р. на презентації проекту бюджету на 2010 рік Прем’єр-міністр Ф. Райнфельд оголосив про намір Уряду у наступному році скоротити податки для приватних осіб та підприємців, що має розширити податкову базу та за рахунок збільшення виробництва не призвести до скорочення надходжень до бюджету країни. Було оголошено про незначне скорочення прибуткового податку з громадян та скорочення корпоративних податків. Точні цифри не були озвучені, тому інформація про них очікується в середині осені, коли будуть дискутуватись у Риксдазі (Парламенті) Швеції основні положення бюджету країни на 2010 рік.


Щодо ситуації на ринку будівельних послуг Швеції

На внутрішньому ринку Швеції у сфері надання будівельних послуг працюють лише шведські будівельні компанії, незважаючи на серйозну конкурентоспроможність компаній з Китаю, Туреччини, країн Південно-Східної Азії,
Існують певні завищені стандарти до будівельних конструкцій, які стараються обходити навіть шведські будівельні компанії, які імпортують такі конструкції (напр. металопластикові вікна) під власне шведськими торговими брендами,
Доступ на ринок будівельних матеріалів Швеції також слід вважати обмеженим через складну систему випробувань та сертифікації будівельних матеріалів, які здійснює лише одна лабораторія в Швеції – Інститут бетону.
Тендери на здійснення будівельних робіт, особливо у сфері транспортної інфраструктури, є напівзакритими чи закритими заходами.В них беруть участь виключно 4 - 5 крупних шведських компаній. Фактично лише пул цих компаній отримує значні об’єми державного фінансування.

Лише на початку поточного року з бюджету країни на інфраструктурні проекти було виділено 18 млрд крон. Окрім того прийнята програма на 10 років, що передбачає інвестування з державного бюджету лише на розвиток транспортної інфраструктури 471 млрд шведських крон. Така ситуація призвела до значного підвищення вартості будівництва в країні.


Динаміка цін на основні товари споживання
 
Динаміка цін на основні товари споживання у Королівстві Швеція протягом липня - серпня поточного року виглядала наступним чином. Спостерігалось сезонне скорочення цін на продовольчі товари як власного виробництва так і експорту, окрім таких товарних груп як одяг та текстиль, де спостерігався незначний ріст цін.

Спостерігалась тенденція до незначного падіння цін на товари власного виробництва, продукцію машинобудування, лісової промисловості, металургії та хімічної промисловості. Однак у вересні збільшився попит на деревину для виробництва целюлози та паперу, і почалось незначне зростання цін на вказану продукцію.

Спостерігалось незначне зростання цін на легкі нафтопродукти та дизельне пальне, причому швидше зростали ціни на дизельне пальне, що пояснюється як впливом світових цін на нафту, так і незначним збільшенням попиту на нафтопродукти на внутрішньому ринку.


Тенденції імпорту
 
Ціни на товари, що імпортуються до країни,скоротились протягом липня 2009 року на 1,1%, в той час, як ціни на експортні товари шведського виробництва зросли на 3,1% (за даними Шведського Статистичного Бюро).

(Слід враховувати, що починаючи з кінця червня поточного року спостерігається постійна ревальвація шведської крони. Лише протягом липня вона девальвувалась на 3 – 4 %. Тому при стабільних внутрішніх цінах на основні види продукції, що виробляються шведською економікою, створюється ілюзія зростання цін на шведські товари на світових ринках.)


Ціни на теплову енергію

Внаслідок скорочення споживання спостерігається зниження як оптових, так і роздрібних цін на електричну теплову енергію.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки