Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Швеція
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Інформація про поточні зміни в економічні політиці Швеції (жовтень – листопад 2009 р.)  
Параметри: ЗЕД, Макроекономічні показники, Товари агропромислового комплексу, Товари чорної металургії

Інформація про поточні зміни в економічні політиці Швеції за жовтень – листопад 2009 року

 
Протягом жовтня – листопада 2009 року змін у податковій, Митно-тарифній, нетарифній політиці Швеції не відбувалось. За зазначений час макроекономічний розвиток країни характеризувався стабільністю та деякими позитивними тенденціями, які не мали суттєвого розвитку. За даними Шведського бюро статистики спостерігались позитивні зміни у зростанні шведського експорту, особливо у торгівлі з країнами Європейського Союзу та Південно-Східної Азії. Однак у листопаді зареєстровано незначне скорочення експорту у порівнянні з жовтнем на рівні 3 %, в той час як імпорт зріс на 2,5%.
 
Оскільки спостерігається пряма залежність шведської економіки від експорту та низька ємкість національного ринку, його перенасиченість товарами та послугами то наслідком скорочення експорту є скорочення промислового виробництва у жовтні на рівні 2,7%, що у декілька разів вище ніж у вересні 2009 року.
 
Основні макроекономічні показники Швеції за вказаний період виглядають наступним чином, індекси стабільності у виробництві та будівництві продовжують залишатись у зоні зі знаком -   з рівнем 15 та 48 п.п. відповідно. В той же час індекс торгівлі позує позитивні тенденції у порівнянні з вереснем- серпнем 2009 він зріс удвічі і становить на кінець листопада 48 п.
 
Стабільність курсу крони протягом вказаного періоду та відсутність проблем з фінансуванням дефіциту бюджету у 2009 показують, незважаючи н продовження негативних економічних тенденцій економічну та соціальну ситуацію в країні стабільною та прогнозованою. Протягом вказаного періоду спостерігалось певне зменшення індексу споживчих цін, рівень послуг за вказаний період за даними Шведського бюро статистики зріс на 48%. З нашої точки зору, це спричинено додатковим бюджетним фінансуванням на національному та регіональному рівнях, що передбачає субсидування громадських робіт та робіт з підтримки та догляду за інфраструктурою, що класифікується як надання пслуг.
 
Протягом вказаного періоду торговельно-економічна місія також зіткнулася з проблемами у експорті з України певних видів сільськогосподарської продукції та продукції харчової промисловості. Зокрема, серйозним тарифним бар’єром у торговельно-економічних відносинах зі Швецією є надзвичайно високі митні тарифи на багато видів сільськогосподарської продукції, які сягають - 600% від експортної вартості продукції. До ТЕМ надійшли звернення шведських компаній, які зацікавлені в імпорті з України пшеничної муки, однак ескортне мито на цю позицію при експорті до ЄС становить 172 євро за тонну, при внутрішній ціні вказаного продукту на шведському рину – 210 доларів США.
 
Аналогічні приклади існують по інших товарних групах, що є надзвичайно серйозною перешкодою у нарощуванні українського експорту Швеції.
 
ТЕМ опрацьовувались питання експорту до Швеції металургійної продукції, однак українські виробники зацікавлені у експорті масової металургійної продукції, в основному різних видів арматури для будівництва, залізничних рейок тощо.
 
В той же час шведський ринок металургійної продукції характеризується невеликими об’ємами виробів одного сортаменту або великим спектром металургійної продукції, що закуповується одним підприємством для виробництва кінцевої продукції. Відсутність торгової інфраструктури в Україні н дає можливість збільшення експорту до таких країн як Швеція, при тому що щорічний імпорт продукції металургійного комплексу до Швеції становить - 3 мільйони тонн.   
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки