Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Македонія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Зміни у податковій політиці РМ (лютий 2010 р. Зміни у податковій політиці Республіки Македонія (лютий 2010 р. )  
Параметри: Законодавство у сфері ЗЕД

Русскоязычный заголовок: Изменения в налоговой политике Республики Македония (февраль 2009 г.)

Зміни у податковій політиці Республіки Македонія (лютий 2010 р. )

На початку лютого 2010 року урядом РМ направлено на розгляд парламенту 8 законопроектів з фінансової сфери для гармонізації з законодавством ЄС та покращання бізнес клімату в країні. Йдеться про зміни та доповнення до законів, які регулюють обіг цінних паперів, митні тарифи та діяльність митниці, запобігання фінансування терористичної діяльності, діяльність державних ревізійних органів при перевірці витрачання передприєднувальних фондів ЄС.
 
Так зміни та доповнення до Закону про цінні папери спрямовані на максимальне сприяння входженню іноземних інвесторів на македонську біржу через відміну норми отримання дозволу від комісії з цінних паперів, створення гарантійного фонду для підсилення забезпеченості інвестування в цінні папери.
 
Зміни до закону про митницю спрямовані на запровадження нової системи обробки митної документації шляхом максимально можливого усунення паперових носіїв і запровадження нових інформаційних технологій. Це сприятиме полегшенню митних процедур, зменшенню видатків та часу для компаній, які здійснюють зовнішню торгівлю.
 
Внесення змін до закону про митні тарифи передбачає зниження митної ставки на імпорт автомобілів, які були у використанні з 10% до 5%. Це має сприяти здешевленню не нових імпортних автомобілів. Зменшено також митні ставки на керамічну продукцію, що використовується у технологічному процесі по виробництву запчастин для автомобілів.
 
Заплановано запровадження інтегрованого митного тарифу для забезпечення уніфікацію експортно-імпортних операцій як це здійснюється в ЄС. Збільшено також з 175 до 350 євро безмитний ліміт для громадян, які ввозять товари із-за кордону.
 
Врегульовано умови призначення, кваліфікаційні вимоги та термін перебування на посаді директора державної митниці (4 роки).
 
Зміни до закону про послуги щодо швидкого перерахування грошей передбачають зниження бар’єрів для заняття такою діяльністю. Так, зменшується нижня межа кількості країн для транзакцій з 100 до 20 (10 з них мають бути членами Організації економічного співробітництва та розвитку), а також сума статутного капітал компаній, що здійснюватимуть таку діяльність з 100 тис. євро до 20 тис. євро. Ці заходи сприятимуть лібералізації ринку фінансових послуг в РМ.
 
Проект закону про ревізію Інструменту передприєднувальної допомоги передбачає створення окремого держаного органу для моніторингу та контролю за використанням передприєднувальних фондів ЄС.
 
Зміни до закону про запобігання відмиванню грошей та фінансування тероризму передбачають розширення переліку установ, які мають вживати заходи щодо запобігання відмиванню грошей. Банки, ощадкаси, обмінні пункти, надавачі послуг зі швидкого перерахування грошей, страхові компанії, брокери, адвокати, нотаріуси, казино, лотереї, біржа цінних паперів, центральний реєстр РМ, центральний депозитарій цінних паперів мають щоденно та щомісячно подавати дані про фінансові операції, які перевищують 15 тис. євро. Передбачено також посилення відповідальності за недотримання цього закону.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
PR та реклама Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари чорної металургії Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки