Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Іспанія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Законодавчі ініціативи, нормативно-правова база Іспанії  
Параметри: Законодавство у сфері ЗЕД

Русскоязычный заголовок: Законодательные инициативы, нормативно-правовая база Испании

Законодавчі ініціативи, нормативно-правова база Іспанії
07.04.10 Глава Уряду Іспанії Х.Сапатеро та Міністр промисловості, туризму та торгівлі М.Себастьян представили Стратегію просування електромобілів, якою передбачено надання допомоги фізичним особам та приватним компаніям на придбання транспортних засобів в розмірі до 20% від їх вартості (до 6 тис. євро). Стратегія охоплює 15 заходів розвитку електромобільної сфери, спрямованих на розбудову інфраструктури електрозаправних станцій, управління та модернізацію складальних конвеєрів тощо. Реалізація плану передбачає бюджетне фінансування в 590 млн. євро. Основною метою є досягнення до 2014р. кількості електромобілів в 250 тис. шт. на дорогах Іспанії.
 
07.04.10 Глава Уряду Іспанії Х.Сапатеро проголосив Позачерговий план розвитку інфраструктури, який передбачає інвестування протягом 2010-2011рр. 17 млрд. євро за механізмами державно-приватного партнерства. 70% інвестицій (11,9 млрд. євро) буде спрямовано на покращення мережі високошвидкісного залізничного руху, приміських маршрутів та вантажних перевезень, а 30% коштів (5,1 млрд. євро) - на дорожню інфраструктуру. Фінансування здійснюватиметься у співробітництві з ЄІБ, Іспанським інститутом офіційного кредиту, Асоціацією банків Іспанії, Іспанською конфедерацією ощадних кас та не передбачатиме зростання дефіциту держбюджету до введення в експлуатацію відповідних об'єктів (2014р.).
 
Водночас згідно з урядовим планом скорочення видатків, у 2010-2011р.р. Міністерством розвитку Іспанії буде зменшено державні капіталовкладення на 6,4 млрд. євро. При цьому терміни реалізації відповідних проектів з виконання суспільних робіт будуть продовжені щонайменш на один рік, за виключенням тих, які підпадуть під дію урядового Плану публічно-приватного партнерства.
 
19.04.10 Згідно з оприлюдненим планом, до 2013р.р. Уряд Іспанії передбачає скоротити на 4% видатки на персонал (біля 5 млрд. євро). Зокрема, передбачається уповільнення зарплати та зменшення робочих місць непрямим шляхом (будуть заповнюватись лише 10% вакансій). Таке скорочення не торкнеться медицини та освіти, сфери послуг із догляду за залежними особами, що відноситься до компетенції урядів іспанських автономних областей та місцевих об'єднань з населенням менше 5 тис. осіб. Скорочення видатків на персонал є складним завданням для Уряду Іспанії, адже ¾ всіх державних працівників працюють на рівні автономій та муніципалітетів.
 
12.05.10 у зв'язку із серйозною економічною ситуацією Глава Уряду Іспанії Х. Сапатеро проголосив додаткові заходи із зменшення дефіциту держбюджету, основними з яких є скорочення соціальних видатків, зокрема, зменшення зарплат державних службовців на 5%, заморожування пенсій (з 1 січня 2011р.), скасування допомоги при народженні/усиновленні дитини (з 1 січня 2011р.), зменшення капіталовкладень та урядової допомоги розвитку тощо. Основною метою є додаткове скорочення бюджетного дефіциту на 15 млрд. євро у 2010-2011р.р. Уряд передбачає, що реалізація цих заходів негативно вплине на економіку та переглядає прогноз ВВП на 2011р. у бік зменшення. За урядовими прогнозами зменшення зарплат державних службовців передбачатиме економію 2,4 млрд. євро бюджетних коштів у 2010р. До цього, додається 15% зниження зарплат державних високопосадовців та членів Уряду Іспанії, заморожування їх зростання в 2011р. Уряд також очікує, що внесок автономних областей в економію бюджетних коштів складатиме 1,2 млрд. євро.
 
18.05.10, Міністри фінансів єврозони підтримали додаткові заходи з бюджетної стабілізації Іспанії. Керівництво Єврогрупи відзначило, що її дії є вчасними та відповідають домовленостям останнього засідання. Підтверджено наміри Уряду Іспанії реформувати ринок праці, що є одним з основних заходів боротьби із кризою.
 
02.06.10 Іспанія та Пакистан підписали Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, яка містить положення про обмін податковою інформацією (включаючи банківську), між обома країнами, відповідно до рекомендацій ОЕСР. Після набуття чинності міжнародним договором, зменшаться податкові навантаження на доходи підприємств обох країн, оподаткування дивідендів, процентів та роялті. Підписання Конвенції сприятиме розвитку економічного співробітництва між Іспанією та Пакистаном, підвищить юридичну безпеку інвестиційної діяльності обох країн.
 
Уряд Іспанії вивчає можливість запровадження податку з доходів "багатих". Проте, у відповідному французькому докладі зазначається, що цей податок є неефективним та спричинив лише відтік з Франції коштів в сумі понад 200 млрд. євро за останні десять років. Крім цього, втрата таких об'ємних капіталів змусила французький уряд шукати інші шляхи збільшення надходжень, зокрема, за рахунок ПДВ. У звіті зазначається, що поряд із справлянням податку з високих доходів в сумі 3,8 млрд. євро, кожного дня з країни "втікають" два великі платники податків, які шукають порятунку своїх капіталів в таких країнах як Бельгія (18%), Швейцарія (16%) та інші. Експатріація високих доходів спричиняє також негативний ефект, який відображається у зменшенні ВВП через зниження ефекту створення робочих місць та відповідну втрату фіскальних надходжень від інших податків.
 
У зв'язку із складною економічною ситуацією в країні Міністерство економіки та фінансів Іспанії з 2011р. планує помірне підвищення максимальних ставок податку з доходів фізичних осіб. За інформацією урядовців відповідна реформа торкнеться тільки великих доходів. Водночас іспанська газета "Економіст" повідомляє, що таке підвищення стосуватиметься не тільки багатих осіб в Іспанії. Банки не підтримують нового зростання податків для боротьби із кризою та вважають, що поточні механізми підвищення платоспроможності є достатніми.
 
За даними Євростату від 28.06.10, Іспанія має можливість подальшого збільшення ПДВ з огляду на те, що ставки цього податку в країні є найнижчими в ЄС (нижче лише в Греції та Італії).
 
З 01.07.10 в Іспанії вступили в силу нові ставки податку на додану вартість. Так, загальний ПДВ в країні зростає з 16% до 18% (застосовується до більшості товарів та послуг), а зменшена ставка збільшується з 7% до 8% (готельні, ресторанні та інші послуги, роботи, культурні спектаклі, нове житло тощо). Зростання ПДВ сприятиме подальшому зниженню споживчого попиту в Іспанії, який і так знаходиться у незадовільному стані після майже дворічної економічної рецесії в країні.
 
З 01.07.10 в Іспанії зросла вартість природного газу для приватних споживачів в середньому на 6-8%, що торкнулося близько 7 млн. іспанських домогосподарств.
 
У 2010р. Уряд Іспанії має наміри реформувати енергетичний сектор з огляду на те, що іспанські підприємства сплачують енергетичні ресурсі за вищою ціною, ніж компанії з інших європейських країн, що знижує їх конкурентоздатність.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки