Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Хорватія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Стан науково-технічного співробітництва України з Республікою Хорватія (2006 – 2009 рр.)  
Параметри: Інвестиції, ЗЕД, Економічне співробітництво

Русскоязычный заголовок: Состояние научно-технического сотрудничества Украины с Республикой Хорватия (2008 – 2009 гг.)

Стан науково-технічного співробітництва України з Республікою Хорватія (2006 – 2009 рр.)
 
 
 
Співробітництво між Україною і РХ в науково-технічій сфері регулюється нвступними документами:
 
Угода між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про співробітництво в галузі культури, освіти, науки і технології від 1 червня 1999 р., а також розроблена та реалізована в рамках Угоди Програма співробітництва в галузі освіти, науки і технологій між Міністерством освіти і науки України та Міністерством науки, освіти і спорту РХ на 2007/2009 роки;
 
Меморандум між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського, лісового та водного господарства Республіки Хорватія про економічну, наукову і технічну співпрацю у сфері сільського господарства та харчової промисловості від 30 червня 2006 р.;
 
Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про військово-технічне співробітництво від 28 жовтня 2008 р.;
 
Угода та Протокол про наукове співробітництво між Національною Академією наук України та Хорватською Академією наук і мистецтв на 2010-2012 рр. від 12 листопада 2009 р.
 
Наукове співробітництво між Україною і Республікою Хорватія значним чином відбувається завдяки співпраці Загребського університету з Київським та Львівським університетами. Співпраця базується на діючих Угодах про співпрацю між цими освітніми закладами. На регулярній основі відбувається міжуніверситетський студентський обмін. Так, в Загребському університеті традиційно проходять мовну практику тривалістю один семестр два студенти відділу хорватської філології Київського університету ім. Т. Шевченка та впродовж такого ж періоду - двоє студентів відділу хорватської філології Львівського університету ім. І. Франка. Натомість група хорватських студентів-україністів щорічно відвідує Київський та Львівський університети в рамках двотижневої мовної практики. 
 
Завдяки діючій Угоді між Урядом України і Урядом Республіки Хорватія про співробітництво в галузі культури, освіти, науки і технології здійснювалися обміни викладачами університетів. Так, в Київському та Львівському університетах на штатних посадах регулярно працюють викладачі хорватської мови з Республіки Хорватія. Крім того, на базі підписаної Угоди між філологічним факультетом Львівського університету І. Франка та Педагогічним факультетом університету м. Осієк делегація українських викладачів кафедри славістики періодично бере участь у міжнародних наукових конференціях на території Хорватії.
 
Актуальною залишається співпраця між Дипломатичними академіями України та Хорватії в контексті реалізації двома країнами курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.
 
Опрацьовано питання встановлення контактів між Академіями наук та мистецтв України з відповідною установою Хорватії та налагодження прямих контактів між провідними науковими закладами України і Хорватії. Так, у грудні 2009 р. була підписана Угода про наукове співробітництво між Національною академією наук України та Хорватською академією наук і мистецтв. Угода про співробітництво між Національною академією мистецтв України та Хорватською академією наук і мистецтв знаходиться на опрацюванні.
 
Внаслідок проведеної Посольством України в Хорватії роботи щодо розширення науково-технічного співробітництва між Україною і Хорватією провідна хорватська компанія «Інститут будівництва Хорватії» (ІБХ) взяла участь в конкурсі на спорудження аеропорту в Донецьку в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, і отримала замовлення на виконання згаданого проекту.
 
Відповідно до досягнутих домовленостей між низкою установ Академії медичних наук України (зокрема, Інститутом серцево-судинної хірургії з Києва, Інститутом невідкладної і відновної хірургії з Донецька, Інститутом загальної і невідкладної хірургії з Харкова) та хорватським медичним концерном “Медінвест” опрацьовується спільний проект по відкриттю в Україні приватного кардіологічного центру.
 
В даний час українською стороною визначається місце і умови реалізації зазначеного проекту.
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Транспортно-експедиційні послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки