Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Чехія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Організації та установи Чеської Республіки, що сприяють розвитку чеського експорту  
Параметри: Інвестиції, Законодавство у сфері ЗЕД, ЗЕД, Економічне співробітництво, Довідкова інформація, Фінансові послуги


Організації та установи в Чеській Республіці, що сприяють розвитку чеського експорту


Чеський експортний банк

В умовах фінансової та економічної кризи у справі державної підтримки національних експортерів у просуванні чеського експорту, значну роль відіграє державний Чеський експортний банк (ЧЕБ), який надає різноманітні види пільгових кредитів, визначених в наступній таблиці.
 

Назва
Характеристика
1
Advance payment guarantee (надання гарантії на аванс)
Надання гарантій за продавця на суму авансу, або його частини, в разі невчасного постачання товару, або його частини
2
Bid bond (гарантія при участі в тендері)
Надання гарантій за експортера при укладанні договору про постачання товарів та послуг у разі визначення його переможцем у тендері
3
Performance bond (гарантія по виконанню контракту на постачання товару)
Страхування зобов'язань експортера по виконанню ним умов укладеного контракту
4
Експортний кредит
Надання виробникові або експортерові кредиту з терміном погашення від 2 до 10 років (по певних товарах 12 років) для фінансування виробництва продукції, призначеної на експорт
5
Експортний кредит покупцю
Надання кредиту іноземному покупцеві з терміном погашення від 2 до 10 років (по певних товарах 12 років) для фінансування чеського експорту.
6
Кредит на інвестування за кордоном
Надання кредиту для інвестицій за кордоном з терміном погашення від 2 до 10 років (по певних товарах 12 років)
7
Рефінансований експортний кредит
Надання кредиту банку виробника і банку продавця для фінансування виробництва для експорту з терміном погашення від 2 до 10 років (по певних товарах 12 років)
9
Короткостроковий експортний кредит
Надання кредиту виробникові і продавцеві для забезпечення виробництва для експорту з терміном погашення до 2 років (з можливістю включення забезпечення матеріалами, без фінансування експорту)
10
Короткостроковий експортний кредит в комбінації з експортним кредитом
Надання кредиту виробникові і продавцеві для забезпечення виробництва для експорту з терміном погашення до 2 років (з можливістю включення забезпечення матеріалами з фінансуванням експорту)
11
Короткостроковий експортний кредит
Надання кредиту для експорту з терміном погашення до 2 років
12
Короткостроковий рефінансований експортний кредит
Надання кредиту банку виробника і банку продавця для фінансування експорту з терміном погашення до 2 років

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
У зв'язку зі світовою економічною і фінансовою кризою, Уряд ЧР на початку 2009 р. прийняв рішення про збільшення статутного капіталу ЧЕБ до 2 млрд. чес. крон (близько 100 млн. дол. США), тобто збільшення на 950 млн. чес. крон.

 
Агентство з гарантування і страхування експорту

Значну роль в підтримці національних експортерів та в питанні моніторингу заходів підтримки експорту відіграє «Агентство з  гарантування і страхування експорту» (ЕГАП).

Основною діяльністю ЕГАП є захист чеських експортерів і банків, які фінансують експорт, від комерційних і політичних ризиків.

Основні види страхування експорту, які здійснюються ЕГАП в даний час, представлені в наступній таблиці:
 

Види страхування
1
Страхування кредиту, наданого чеському експортерові строком менше 24 місяців, для здійснення постачань за кордон від ризик несплати.
2
Страхування кредиту, наданого чеському експортерові строком більше 24 місяців, для здійснення постачань за кордон від ризик несплати.
3
Страхування кредиту, який наданий чеським або іноземним банком, або іншим суб'єктом іноземному замовникові або його банку для здійснення постачань чеським експортером від ризик несплати. Страхування здійснюється на користь чеського або іноземного банку, або іншого суб'єкта, який надав кредит.
4
Страхуються ризики банку, який підтвердив акредитив, в разі повної або часткової несплати за умовами акредитиву. Страхується банк, який має дозвіл ЧНБ
5
Страхуються ризики банку або іншого суб'єкта, який надав кредит чеському виробникові/експортерові на експортне фінансування виробництва в разі не виконання експортного контракту з боку чеського виробника/експортера. Страхується банк, цей вид страхування повинен відповідати страхуванню (№1,2 і 3).
6
Страхуються ризики обмеження або втрати прибутку при здійсненні інвестицій чеської юридичної особи за кордоном, у випадках неможливості здійснення трансферту в ЧР, втрати власності без компенсації або націоналізації. Страхується чеський інвестор
7
Страхування кредиту, наданого банком чеському експортерові на здійснення маркетингової діяльності, пов'язаної з виходом або збільшенням обсягів експорту на іноземні ринки. Страхується банк, що надав кредит.
8
Страхуються ризики втрат експортера на випадок, коли він не в змозі виконати умови контракту (виробничий ризик). Страхується експортер при страхуванні видів (№1,2,3 і 7)
9
Страхуються ризики від правомірного або неправомірного використання коштів по банківській гарантії іноземним замовником або його банком. Страхується банк, що надав іноземному замовникові, або його банку банківську гарантію за чеського експортера, який отримав або реалізовує експортний контракт (гарантії на пропозицію, виконання зобов'язань, повернення платежів).
10
Страхуються ризики по несплаті заборгованостей чеських або іноземних покупців. Страхується продавець.

 
ЕГАП на період кризи підвищив розмір страхового відшкодування з 95% до 99% по всіх видах експортних кредитів, а акредитивів - з 80% до 99%, і одночасно понизив ставки по деяким видам страхування. Окрім цього, ЕГАП запропонував нові види страхування: страхування інвестиційних кредитів при будівництві за кордоном; страхування науково-дослідних та конструкторських робіт, результати яких експортуватимуться; страхування проектного фінансування нових виробничих потужностей побудованих за кордоном.
 
В цілому, координатором роботи з реалізації заходів підтримки експорту в ЧР виступає Міністерство промисловості і торгівлі ЧР.

У державному бюджеті на 2009 р. стаття державного страхування зросла з 120 млрд. чес. крон до 150 млрд. чес. крон (7,5 млрд. дол. США).



Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ ООН Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки