Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Естонія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Українсько-естонське торговельно-економічне співробітництво (2008 р.)  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво

 

Українсько-естонське торговельно-економічне співробітництво (2008 р.)

 
Аналізуючи статистичні показники двосторонньої торгівлі товарами та послугами, можна відмітити збереження позитивної тенденції до зростання обсягів товарообігу між Україною та Естонією. Так, дані Держкомстату України за 2008 рік засвідчують, що обсяги торгівлі товарами і послугами між Україною та Естонською Республікою зросли.
 
Обсяги експорту товарів та послуг з України до ЕР за 2008 рік становили 363 млн. дол. США (в 2007 році – 361,2 млн. дол. США), а імпорту – 192,1 млн. дол. США (в 2007 році – 163,5 млн. дол. США).Таким чином, загальна сума товарообігу за 2008 рік складає 555,1 млн. дол. США (у 2007 році – 524,6 млн. дол.). Досягнуто позитивного сальдо в торгівлі товарами та послугами в обсязі 30,5 млн. дол. США.
 
У цьому контексті особливої уваги заслуговують темпи зростання та обсяги експорту послуг України до ЕР на рівні 189,1 млн. дол. США, що складає 131,3% від минулого року.
 
Загальний обсяг естонських інвестицій в економіку нашої держави, за даними Держкомстату України, станом на 01.07.2008 року зріс на 39,8 млн. дол. США і склав 109,8 млн. дол. США. Обсяги інвестицій з України в економіку Естонії практично не змінилися за останні два роки і складають 1,1 млн. дол. США.
 
За даними Департаменту статистики Естонії, структура експорту ЕР в Україну за 2008 рік у порівнянні з попереднім роком майже не змінилася. Тут превалюють метали і вироби з них (19,0%), мінеральні продукти (17,7%), хімічні продукти (11,4%), продукти тваринництва (9,8%), машини та обладнання (9,7%), харчова продукція (6,0%), текстильні вироби (5,5%), готова тощо.
 
Структура імпорту з України до ЕР за 2008 рік також практично не змінилася. Тут продовжують превалювати метали та вироби з них (40,4 %), транспортні засоби (14,9%), готові вироби харчової промисловості (7,4%), деревина та вироби з неї (7,3%), машини та обладнання (6,3%), хімічні продукти (4,9%).
 
Серед заходів, які були організовані з метою пожвавлення торговельно-економічного співробітництва протягом звітного періоду, слід відзначити, щорічний естонсько-український інвестиційний семінар “Цільовий ринок – Україна”, проведений Посольством разом з ТПП ЕР в листопаді в Таллінні за участі представників понад 70 естонських компаній, які виявляють інтерес до ведення бізнесу в нашій державі.
 
Загалом, протягом року спостерігалось високий рівень зацікавленості естонських підприємців у виході на український ринок. Так, станом на кінець звітного періоду в нашій державі вже діє понад 200 естонських підприємств. Водночас, За даними Комерційного регістру при Хар’юрському окружному суді станом на кінець року в країні акредитації зареєстровано 113 представництв підприємств та організацій України, у тому числі: 3 філії та 110 організацій зі спільним капіталом, із них 8 акціонерних товариств та 102 товариства з обмеженою відповідальністю.
 
З огляду на розвиток економічної ситуації в Естонії та інтереси естонського бізнесу, а також враховуючи можливості та потреби України, перспективними сферами двостороннього торговельно-економічного співробітництва у середньо- та довгостроковій перспективі можуть стати енергетична галузь (зокрема, постачання електроенергії українського виробництва до Естонії та через Естонію до країн Північної Європи, а також участь України у будівництві нових генеруючи потужностей в ЕР), транспортна сфера, деревообробна промисловість, розвиток та запровадження високих технологій тощо.
 
Важливу роль у справі поступального розвитку двостороннього співробітництва в економічній сфері має відіграти спільна міжурядова комісія з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва, діяльність якої може бути розпочата вже у 2009 році, і яка покликана забезпечити постійний обмін інформацією між урядами обох країн стосовно проблем та перспективних напрямків взаємодії, а також розробку та реалізацію комплексних програм та проектів у галузях, які становлять стратегічний інтерес, зокрема в енергетичній та транспортній галузях.

 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки