Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Швеція
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
2014 – 12 міс. Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Швецією  
Параметри: Економічне співробітництво

2014 – 12 міс. Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Швецією

Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Королівством Швеція сьогодні перебуває на етапі якісної трансформації, в рамках якої змінюється структура зовнішньої торгівлі та збалансовується сальдо товарообороту. До найважливіших статей експорту  України до Швеції, за даними Державної статистики України на січень 2015 р., входять: чорні метали (26%), деревина і вироби з деревини (18,7%), меблі (5,9%),складові елементи  ядерних реакторів (5,6%), пластмаси, полімерні матеріали (5,3%), продукти неорганічної хімії (5%), текстильний одяг (4,9%). В імпорті Швеції до України переважають:  папір та картон (26,3%),елементи ядерних реакторів (14,2%), електричні машини (12,6%), жири та олії тваринного або рослинного походження (8,1%), вироби з чорних металів (5,4%), пластмаси і полімерні матеріали (5,4%), мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки (4%). Структура українського експорту поступово змінюється, розширюється номенклатура товарів, зменшується відсоток сировинної складової поставок та збільшується питома вага готової продукції. Водночас, негативне сальдо торговельного балансу поступово скорочується. Так за 9 місяців 2014 р. негативне для України сальдо товарообороту зменшилося вдвічі з 417 млн. доларів США до 201 млн. доларів США.

За оцінками диппредставництва, шведський ринок став більш відкритим для українських товарів, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Так, у 2014 році експорт української продукції до Швеції зріс на 10%. Обсяги експорту чорних металів зменшилися на 11,4 %. Для інших українських експортно-утворюючих груп товарів кон’юнктура залишалася стабільно позитивною: обсяги деревини і виробів з деревини зросли на 11,5%; меблів – на 5,1%; ядерних реакторів, котлів та машин – на 16%; пластмаси та полімерних матеріалів – на 18,1%. До числа експортно-утворюючих товарів долучилися продукти неорганічної хімії (4,7% від загального обсягу експорту). Позитивні тенденції також спостерігаються стосовно зростання експорту: насіння і плодів олійних рослин; килимів; готових текстильних виробів; електричних машин; суден; приладів та апаратів оптичних і фотографічних.

Сальдо зовнішньої торгівлі зі Швецією продовжує залишатися негативним для нашої держави (224 млн. доларів США), в той час як обсяг шведського імпорту в Україну скоротився на 28,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року. За цей період зросли обсяги імпорту зі Швеції в Україну чорних металів ( 15 038 млн.дол.США) на фоні скорочення імпорту риби та ракоподібних (1,017 млн доларів США), органічних хімічних сполук (837 тис. доларів), спеціальних тканин (362 тис. доларів), перлів, дорогоцінного або напівдорогоцінного каміння (332 тис. доларів), різних готових виробів (1,5 млн. доларів).    

Одним з найбільш перспективних напрямів двостороннього співробітництва традиційно залишається енергетична галузь, зокрема, з огляду на необхідність здійснення модернізації енергетичного сектору економіки України, спрямованої, перш за все, на впровадження новітніх технологій, збільшення ефективності існуючих потужностей.

Значний потенціал співпраці є в галузях використання відновлювальної енергії, зокрема, у контексті утилізації та переробки відходів, запозичення Україною відповідного досвіду та передових технологій шведських компаній, а також в телекомунікаційній галузі, сферах енергозбереження та захисту довкілля, ядерної безпеки тощо.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки