Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Швейцарія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Стан торговельно-економічних відносин та інвестиційної діяльності між Україною та Швейцарією (2009 р.)  
Параметри: Інвестиції, Міжурядова комісія, ЗЕД, Економічне співробітництво

 

Русскоязычный заголовок: Состояние торгово-экономических отношений и инвестиционной деятельности между Украиной и Швейцарией (2009 г.)
 
Стан торговельно-економічних відносин та інвестиційної діяльності між Україною та Швейцарією (2009 р.)

 
Перспективні напрями двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва та реалізації спільних проектів
 
Незважаючи на кризові явища в економіках обох країн, минулого року продовжувало активно розвиватись двостороннє торговельно-економічне співробітництво.
 
Падіння загального рівня товарообігу між країнами певною мірою компенсувалось зростанням позитивного сальдо. За даними Держкомстату України за 9 місяців 2009 р. (на поточний момент у повній мірі доступна статистика за 3 квартали ц.р.) загальний обсяг взаємної торгівлі товарами та послугами між Україною та Швейцарією зменшився в порівнянні з аналогічним періодом 2008р. на 53,7 % (на 1202,3 млн. дол. США) і склав майже 1033 млн. дол. США.
 
Експорт зменшився на 51,9% (на 593,9млн. дол. США) і склав майже 548,4 млн. дол. США. Імпорт зменшився на 55,6% (на 608,4 млн. дол. США) і склав 484,5 млн. дол. США. Сальдо було позитивним і становило 63,2 млн. дол. США.
 
Варто відзначити, що на відміну від інвесторів з деяких інших країн, швейцарські підприємці не тільки не відкликали інвестиції, а й помітно їх нарощували. Незважаючи на кризу, загальний обсяг прямих інвестицій з Швейцарії в економіку України постійно збільшується. Лише за І-е півріччя ц.р. приріст склав 110,2 млн. дол. США. На 1.1.2010 загальний обсяг швейцарських інвестицій в Україні склав 805,5 млн, що на 12,6% більше ніж торік.
 
З метою залучення швейцарських інвестицій в українську економіку минулого року ТЕМ спільно з УСПП, ОСЕК сприяла проведенню низки заходів з торговельно-економічної та інвестиційної тематики, зокрема:
  • українсько-швейцарський бізнес форум (16-17 квітня, м. Цюріх); 
  • конференція на тему «Україна. Стратегії співробітництва» (5 листопада, м.Цюріх);
  • українсько-швейцарський бізнес форум бізнес форум «Інвестиційні можливості в рамках організації в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року» за участі Президента України та провідних представників ділових та суспільних кіл Швейцарії (15 травня, м.Райтнау);
  • круглий стіл з питань роботи на ринку нерухомості та будівництва в Україні (20 травня, м.Цюріх);
  • круглий стіл з питань інструментів підтримки для виходу українських товарів на ринки Швейцарії та ЄС (9 вересня., м.Берн); 
ТЕМ надала сприяння ОСЕК, офіційному відомству Швейцарії з питань заохочення імпорту, експорту та інвестицій в організації українсько-швейцарського бізнес форуму (м.Київ ,16 жовтня).
 
Для створення належних правових умов розвитку інвестиційного співробітництва у 2009 році було укладено 2 меморандуми про співробітництво:
 
  • З метою гармонізації процедур стандартизації та, відповідно, полегшення доступу товарів та послуг на ринки наших країн підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики і Швейцарською асоціацією зі стандартизації у сфері стандартизації ISO (вересень 2009).
  • Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та ОСЕК, офіційним відомством Швейцарії з питань заохочення імпорту, експорту та інвестицій. Така співпраця державних органів направлена, в першу чергу, на покращення інвестиційного клімату.
 
З метою ознайомлення потенційних інвесторів з можливостями вкладення коштів в українську метало та деревообробну промисловості було організовано візит місії швейцарських експертів.
 
З метою залучення інвестицій у сферу енергетики було проведено ряд зустрічей Федеральними органами влади та компаніями, зокрема, керівництвом Федерального енергетичного відомства та досягнуто попередньої домовленості про візит українських експертів з метою вивчення швейцарського досвіду у розвитку малої та середньої гідроенергетики. ТЕМ було встановлено контакт з найбільшою енергетичною компанією Швейцарії «AXPO», представники якої погодилися здійснити візит у Західні регіони країни для ознайомлення з можливостями розвитку гірської гідроенергетики.
 
Минулого року ефективно працювала українсько-швейцарська міжурядова Комісія з питань торговельно-економічного співробітництва. Восьме засідання Комісії було проведено 1 жовтня ц.р. в Києві. Особливу увагу на цьому заході було приділено обговоренню питань покращення умов доступу до ринків та шляхам покращення інвестиційного клімату.
 
Укладення договору про вільну торгівлю з ЄАВТ безумовно сприятиме залученню інвестицій. З метою підготовки чергового раунду переговорів з ЄАВТ ТЕМ було організовано консультації керівника української делегації заступника Міністра економіки України В.Пятницького з уповноваженою Федеральної Ради Швейцарії М.Рюль Бюрці та керівником делегації Ліхтенштейну Р. Вольвенд (2 листопада). Зазначені консультації стали підґрунтям для успішного проведення 3-го раунду переговорів (3-6 листопада).
 
 
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Законодавство у сфері ЗЕД ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки