Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Польща
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Зміни у податковій та митно-тарифній політиці Республіки Польща  
Параметри: Нетарифне регулювання , Митно-тарифне регулювання

 

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗМІН У ПОДАТКОВІЙ,
МИТНО-ТАРИФНІЙ ПОЛІТИЦІ
РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА
 
 
Зміни щодо порядку сплаті митних зборів
 
З 1 грудня 2008 р. Міністерство фінансів Республіки Польща (РП) внесло зміни щодо порядку сплати митних зборів:
 
  • Водії вантажівок отримали дозвіл перевозити через східний кордон Польщі до 600 літрів пального в баках своїх вантажівок (раніше дозволялось перевозити лише 200 літрів пального).
  • Окрім цього, Міністерство фінансів РП збільшило вартість звільнених від сплати мита т.зв. «посилок малої вартості» з існуючих 22 євро до 150 євро.
  • З 1 грудня 2008 р. пасажирам з третіх країн дозволяється перевозити через східний кордон Польщі без сплати акцизного збору і ПДВ таку кількість товарів: сигарети – 40 штук (раніше дозволялось 200 шт.), сигари – 10 штук (раніше – 50 шт.), тютюн – 50 грам (раніше – 250 грам), алкогольні напої (понад 22% міцності) – 1 літр, алкогольні напої (до 22% міцності) – 2 літри (раніше – 1 літр) , вино – 4 літри (раніше – 2 літри), пиво – 16 літрів.
Вищезгадані зміни регулюються Розпорядженням Ради Європейського Союзу № 274/2008 від 17 березня 2008 р.
 
Зміни щодо порядку сплати митних зборів знайшли своє відображення також у двох законах РП «Про податок на додану вартість» (увійшов в дію 1 грудня 2008 р.) та «Про митне право» (стаття 1 пункт 14 Закону увійшов в дію з 1 грудня 2008 р., натомість весь закон увійшов в дію з 1 січня 2009 р.).
 
 
Закон «Про внесення змін до Законів РП «Про податок з фізичних осіб», «Про податок з юридичних осіб»
 
6 листопада 2008 р. Сейм РП також ухвалив Закон РП «Про внесення змін до Законів РП «Про податок з фізичних осіб», «Про податок з юридичних осіб», а також до деяких інших законів, які набрали чинності з 1 січня 2009 року:
 
  • З 1 січня 2009 року у РП вводиться два види податку від фізичних осіб. Якщо платник податку протягом року отримував дохід у розмірі до 85 528 польських злотих (30 545 дол. США), то повинен сплатити податок у розмірі 18% від доходу. Всі доходи платника податку, які перевищуватимуть вищезгадану суму доходу, сплачуватимуть податок у розмірі 32%.
  • Щодо юридичних осіб, то з 1 січня 2009 року вводиться нова податкова норма, яка передбачає нарахування податку у випадку зміни права власності юридичної особи, а саме йдеться про перехід товариства із залученими капіталом в партнерське, командитне або акціонерне товариство.
Нова норма щодо сплати ПДВ
 
З 1 січня 2009 р. вводиться нова норма щодо сплати ПДВ, а саме при імпорті товару ПДВ можна буде сплатити безпосередньо за допомогою декларації ПДВ без потреби сплачувати податок у митній службі.
 
Від сплати ПДВ звільниться продовольство, яке перетинає кордон з благодійною метою. Рада міністрів РП з 1 січня 2009 року запровадив т.зв. резерв суспільної солідарності у розмірі 1,14 млрд. польських злотих (0,40 млрд. дол. США).
 
Уряд РП планує отримати ці кошти у результаті підвищення акцизних ставок на алкогольні вироби і автомобілі. До того ж, за рахунок зменшення ставки податку від фізичних осіб (т.зв. податок PIT) і внесення змін щодо податку на додану вартість в 2009 р. в кишенях поляків повинно з’явитись додаткових 10 млрд. злотих (3,5 млрд. дол. США).
 
 
Нове зобов’язання щодо акцизних марок
 
У 2009 р. входить в обіг нове зобов’язання щодо акцизних марок.
 
Виробники-імпортери, які придбали вироби товари на території ЄС у 2009 р., будуть змушені використовувати нові бандеролі для позначення акцизних виробів. На товар, який підлягатиме подальшому продажу, також необхідно буде наклеювати нові акцизні марки.
 
Старі бандеролі мають строк придатності півроку (згідно з Рішенням Міністра фінансів РП «Про позначення акцизних товарів акцизними марками» від 20 листопада 2008 р.). До того ж, митні служби будуть поінформовані щодо нових акцизних марок.
 
 
Відкриття спеціального фіто – санітарного контролю в місцевості Гребінне
 
Станом на 15 січня 2009 р. митна служба РП інформує, що видала комюніке щодо відкриття спеціального пункту фіто - санітарного контролю для товарів, які ввозяться на територію РП з третіх країн на прикордонному переході в польській місцевості Гребенне (Рава - Руська).
 
Згідно з інформацією воєводського інспекторату з питань охорони рослин у м. Люблін, фіто - санітарний контроль буде відбуватись на польській території щоденно з 7:00 до 19:00 год.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Індія Індонезія Іран Іспанія Італія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Кувейт Латвія Литва Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Чехія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки