Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Казахстан
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Стан торговельно-економічних відносин між Україною та РК (2007 р. – 9 міс. 2010 р.)  
Параметри: ЗЕД

Русскоязычный заголовок: Состояние торгово-экономических отношений между Украиной и Казахстаном (2007 г. – 9 мес. 2010 г.)

Стан торговельно-економічних відносин між Україною та РК (2007 р. – 9 міс. 2010 р.)
 
Динаміка зовнішнього товарообігу між Україною та Республікою Казахстан
за 2007-2010 роки за даними Держкомстату України
 
(млн. дол. США)

 
Всього
у тому числі
товари
послуги
2007 р.
 
 
 
Всього
3112,89
3025,53
87,36
Експорт/імпорт
1500,8/1612,1
 
 
2008 р.
 
 
 
Всього
5101,74
4951,44
150,30
Експорт/імпорт
1944,64/3157,10
 
 
2009 р.
 
 
 
Всього
3578,87
3452,37
126,50
Експорт/імпорт
1514,29/2064,58
 
 
9міс. 2010 р.
 
 
 
Всього
1508,96
1432,81
76,15
Експорт/імпорт
968,06/540,91
 
 

 
За підсумками 9 місяців 2010 року за обсягами товарообігу Україна займає друге місце після Росії серед країн СНД і одинадцяте – серед 184 країн-торгових партнерів Казахстану
 
За обсягами експорту Україна займає четверте місце після Росії, Китаю та Німеччини.
 
Основними статтями експорту України до Республіки Казахстан залишилась продукція (від загального обсягу експорту товарів): машинобудування – 40,4%; агропромислового комплексу – 24,4%; металургійної промисловості – 13,3%; хімічної промисловості – 9,2%, інше – 12,7.
 
Основними статтями імпорту в Україну за цей період залишалась продукція (від загального обсягу імпорту товарів): паливно-енергетичного комплексу – 74,3%; металургійної промисловості – 15,9%, інше – 9,8.
 
Відповідно до даних Держкомстатистики України, станом на 01.07.2010 року Республіка Казахстан інвестувала в економіку України 254,2 млн.дол.США. Інвестиції надходили у такі сфери як: переробна промисловість, будівництво, фінансова діяльність, операції з нерухомістю. Україна інвестувала в економіку Казахстану 23,3 млн. дол. США. Інвестиції надходили у такі сфери як: торгівля., ремонт автомобілів.
 
Протягом 2010 року проведено ряд значних заходів, спрямованих на пожвавлення економічних відносин.
 
У лютому 2010 року відбувся візит делегації українських виробників сільгосптехніки. Під час проведених переговорів з керівництвом Міністерства сільського господарства і Міністерства індустрії і нових технологій Республіки Казахстан, АТ «КазАгроФінанс», АТ “Продкорпорація” були обговорені організаційні питання щодо поставок української провідної сільськогосподарської техніки, а також створення спільних підприємств з її складання і сервісного обслуговування. У результаті цього візиту створено нові СП та передумови для їх утворення (ГК “Брацлав”, ВАТ “Машинобудівний завод “Комсомолець”, Завод харчового машинобудування “МилаМ”), знайдені партнери та фірми-представники з продаж сільськогосподарського обладнання (ВО “Техна”, ВАТ “Хмельниксільмаш”, ВАТ “Могилів-Подільський машзавод”, ВАТ “Ковільсільмаш”, ЗАТ “Червона зірка”, ВАТ “Галещина, машзавод”).
 
У ході візиту Президента України в Республіку Казахстан у квітні 2010 року підписано План дій Україна-Казахстан на 2010-2011 роки («Дорожня карта – 3»), який визначив основні напрямки взаємодії двох країн в економічній сфері.
 
У липні 2010 року відбувся III Астанінський економічний форуму на тему “Забезпечення стійкого розвитку економічного зростання у посткризовий період”. У ході роботи Форуму було підписано Угоду про створення Євразійського ділового конгресу (ЄАДК), до складу якого увійшла Українська спілка промисловців і підприємців. УСПП підписала також Угоду про співробітництво з Національною економічною палатою РК “Союз Атамекен”.
 
У червні 2010 року було підписано Угоду між АТ “Укртранснафта”” та НК “Казтрансойл” про умови транзиту казахстанської нафти територією України.
 
8 вересня 2010 року в Києві пройшло 9-е засідання Спільної міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва, яке підтвердило твердий намір сторін докласти всі необхідні зусилля для значної інтенсифікації торговельно-економічних відносин з метою реалізації перспективних проектів в різних сферах.
 
14-15 вересня 2010 року в ході візиту Президента Республіки Казахстан в Україну підписано доповнення до «Дорожньої карти - 3», а також низку важливих документів про співробітництво у космічній сфері, тарифного регулювання у залізничній галузі. Було домовлено про активізацію роботи у паливно-енергетичному секторі, машинобудуванні, транспорту, сільського господарства. Під час проведення бізнес-форуму ділових кіл України та Республіки Казахстан було підписано 10 контрактів та меморандумів на загальну суму 110 млн. дол. США.
 
Протягом 2010 року 76 українських компаній взяли участь в 21 виставковому заході. Особливу зацікавленість українських ділових кіл викликали виставкові заходи у таких сферах, як будівництво, гірничо-видобувна, нафта та газ, електроенергетика, сільське господарство.
 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мультігалузевий захід Населення Нетарифне регулювання Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки