Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Греція
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Угоди з Україною  
Параметри: Законодавство у сфері ЗЕД

 

Угоди з Україною

 
Міждержавні угоди:
 
Договір про дружбу і співробітництво між Україною та Грецькою Республікою, підписаний 12.11.96. Чинний з 01.07.98.
 
Протокол про встановлення дипломатичних відносин між Україною і Грецькою Республікою. Підписаний в Афінах, 15.01.92. Чинний.
 
 
Міжурядові угоди:
 
Угода між Урядом України та Урядом Грецької Республіки про економічне, промислове та науково-технічне співробітництво (Афіни, 15.01.92). Чинна з 15.01.92.
 
Угода між Урядом України та Урядом Грецької Республіки про сприяння та взаємний захист інвестицій. Підписана 01.09.94. Чинна з 04.12.96.
 
Угода між Урядом України та Урядом Грецької Республіки про створення міжурядової спільної робочої групи з економічного, промислового, технічного і наукового співробітництва (м. Київ, 01.09.94. Чинна з моменту підписання).
 
Угода між Урядом України і Урядом Грецької Республіки про співробітництво у галузі культури, освіти і науки (Афіни, 11.11.96). Чинна з 01.11.99.
 
Угода між Урядом України і Урядом Грецької Республіки про співробітництво в галузі туризму (Афіни, 11.11.96). Чинна з 22.06.98.
 
Угода між Урядом України та Урядом Грецької Республіки про повітряний транспорт (Київ, 15.12.97). Чинна з 02.01.02.
 
Угода між Україною та Грецькою Республікою з економічного та науково-технічного співробітництва в галузі сільського господарства. (Київ, 15.12.97 р.) Чинна з 15.08.99.
 
Угода між Урядом України і Урядом Грецької Республіки про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів (Афіни, 11.11.96). Ратифікована Верховною Радою України 10.02.2000.
 
Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про військово-технічне співробітництво. (Київ, З0.08.99). Українська сторона виконала всі внутрішньодержавні процедури, пов’язані з ратифікацією цієї угоди. Очікується виконання відповідних процедур з боку грецької сторони.
 
Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про співробітництво по запобіганню нещасним випадкам на виробництві, природним лихам і обмеженню їхніх наслідків. (Афіни, 24.02.2000). Чинна з 15.11.02.
 
Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про морське торговельне судноплавство. (Київ, 06.11.2000). Чинна.
 
Конвенція між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на майно (Київ 06.11.2000). Чинна з 26.09.03. 
 
Угода між Кабінетом Міністрів України і Урядом Греції про співробітництво в митних справах. (Київ, 06.11.2000). Чинна з 01.07.01.
 
Протокол про наміри щодо співробітництва в галузі вищої освіти між Міністерством освіти та науки України та Міністерством освіти та релігій Греції. Чинна з травня 2001 р.
 
Договір між Україною та Грецькою Республікою про правову допомогу у цивільних справах (Київ, 02.07.02). Ратифікована Верховною Радою України 22.11.02. Чинна з 27.01.2007 р.
 
 
Міжвідомчі угоди:
 
Угода між Державним комітетом України із стандартизації, метрології та сертифікації і Організацією зі стандартизації Греції про співробітництво в галузі стандартизації, сертифікації та випробувань (Женева, 23.09.97). Чинна.
 
Меморандум між Міністерством зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України і Національною організацією міжнародних торгових ярмарок Греції, Грецько-українським товариством про сприяння торгівлі та інвестиціям (Салоніки, 08.09.97). Чинний з моменту підписання.
 
Угода про співробітництво між Київським торговельно-економічним університетом та Афінським економічним університетом. Підписана у травні 2001 р. Чинна моменту підписання.
 
Меморандум між Міністерством морського торговельного флоту Греції та Міністерством транспорту України про визнання дипломів українських моряків відповідно до Міжнародної Конвенції S.T.C.W.1978. Набув чинності з грудня 2002 р.
 
Угода про співробітництво між Національною телекомпанією України і Грецькою телерадіокомпанією. Чинна з  24.04.01.
 
Угода про співробітництво між Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики та Організацією зі стандартизації Греції. Підписано 20.12.06. Чинна з моменту підписання.
 
Угода про наукове співробітництво між департаментом виробничих технологій Афінського національного технічного університету та НТУ „Харківський Політехнічний Інститут”. Чинна з лютого 2007р.
 
Угода про наукове співробітництво між департаментом виробничих технологій Афінського національного технічного університету та київським Інститутом надтвердих матеріалів ім. Бакуля НАН України. Чинна з лютого 2007р.
 
 
Регіональне співробітництво:
 
Угода про дружбу і співробітництво між Києвом та Афінами (Афіни, 11.11.96). Чинна з моменту підписання.
 
Протокол про наміри щодо співробітництва між Київською областю та областю острову Крит (01.07.01).
 
Угода про співробітництво між Житомирською ТПП і Грецько-українською ТПП (21.11.01).
 
Угода про співробітництво між Житомирською ТПП і ТПП м.Гревена (вересень 1996р.).
 
Угода про співробітництво між Житомирською ТПП і ТПП м.Кавала (серпень 2006р.).
 
Меморандум про взаєморозуміння між ТПП України та Федерацією грецьких промисловців (СЕВ) (08.06.06).
 
Угода про міжрегіональне співробітництво між Регіональною адміністрацією Західної Македонії (Грецька Республіка) та Житомирською обласною державною адміністрацією (01.05.03).
 
 
Документи, що знаходяться на розгляді двох сторін:
 
Угода між Міністерством транспорту та зв’язку України та Міністерством транспорту та комунікацій Греції «Про співробітництво в галузі поштового зв'язку і телекомунікацій». Під час проведення засідання МСРГ у м.Київ у червні 2006 р. сторони погодились щодо підписання Угоди після завершення необхідних юридичних внутрішніх процедур Українською стороною.
 
Меморандум про порозуміння між Міністерством охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і Міністерством довкілля, регіонального планування та громадських робіт Греції. Українська сторона здійснює додаткове опрацювання і узгодження документу.
 
Угода між Україною і Грецькою Республікою про взаємне працевлаштування громадян та їх соціальний захист. Проект угоди із зауваженнями міністерств і відомств України в лютому 2004 р. було передано грецькій стороні. Водночас, МЗС Греції своєю нотою від 10.03.04 повідомило про необхідність відкладення переговорів по її тексту до узгодження цього питання на рівні ЄС.
 
Угода про співробітництво між Національною Академією Наук України та Афінською Академією Наук. Проходить додаткове узгодження українською стороною.
 
Угода між Кабінетом Міністрів України і Урядом Грецької Республіки в галузі карантину рослин.
 
Угода між Комітетом медичної і мікробіологічної промисловості України та Міністерством охорони здоров’я Грецької Республіки про співробітництво у сфері фармацевтичної промисловості.
 
Угода між Урядом України та Урядом Грецької Республіки про співробітництво в галузі охорони здоров'я та медичних наук.
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Транспорт Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки