Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Куба
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Захист прав та інтересiв українських фiзичних i юридичних осiб в Республіці Куба  
Параметри: Довідкова інформація, Туризм

 Захист прав та інтересiв українських фiзичних i юридичних осiб в Республіці Куба

 
Одним з основних завдань консульського відділу Посольства є захист прав та iнтересiв України, її громадян та юридичних осiб, а також вiдновлення порушених прав.
 
Держава постiйно пiклується за кожного громадянина України i через свої консульськi установи вживає заходiв для того, щоб громадяни України користувалися в повному обсязi всiма правами, наданими їм законодавством країни, де вони перебувають тимчасово або постiйно.
 
Згiдно з Консульським статутом України, консул вживає заходiв, щоб громадяни України дiйсно користувалися тими правами, якi належать їм за законами держави перебування i мiжнародними договорами.
 
Необхiдно пам'ятати, що пiд час перебування за кордоном кожний громадянин України зобов'язаний неухильно дотримуватися законодавства країни перебування.
 
Консул може поiнформувати про особливостi законодавства країни перебування, надати консультативну допомогу з питань зносин з офiцiйними установами консульського округу.
 
Консул може надати громадянину України, в разi захворювання, адреси та номери телефонiв мiсцевих лiкарень та, за бажанням громадянина, повiдомити про це його рiдних.
 
Якщо з громадянином України трапився інцидент, йому необхідно термiново iнформувати консульський відділ Посольства України.
 
У випадку арешту громадянина України, він має право звернутися до органiв полiцiї з вимогою повiдомити про свій арешт консула України, який вживає заходiв, щоб вiдносно громадян України, заарештованих, ув'язнених, затриманих за пiдозрою у вчиненнi злочину чи пiдданих iншим заходам судового або адмiнiстративного впливу, взятих пiд варту, було дотримано у повному обсязi положення законодавства держави перебування та щоб їх утримували в умовах, якi вiдповiдають вимогам гiгiєни та санiтарiї.
 
На прохання громадянина консул може також зв'язатися з його родиною.
  
У разi смертi громадянина України за кордоном, Консульський відділ Посольства повiдомляє про це рiдних померлого та надає їм сприяння в оформленнi всiх необхiдних супровiдних документiв та виконанні необхiдних формальностей, пов'язаних з транспортуванням труни з тілом чи урни з прахом в Україну.
 
Консульський відділ Посольства також уповноважений оформлювати паспорти для виїзду за кордон (громадянам, якi подали до консульської установи документи на оформлення постійного проживання за кордоном або перебувають за кордоном у зв'язку з на навчанням, лікуванням чи працевлаштуванням за контрактом) та посвідченняна повернення в Україну, вчиняти нотаріальні дії, виконувати реєстрацiю актiвгромадянського стану, займатися витребуванням докментів, оформлювати вiзи iноземцям для в'їзду в Україну, тощо.
 
Консульський відділ Посольства та його посадові особи не можуть виконувати обов'язки адвокатів, юридичних консультантів, туристичних агентів, перекладачів тощо, не надають матеріальну допомогу, не видають гроші в борг, не сплачують готельнi та iншi рахунки, i у разі порушення законів країни перебування консул не може звільнити Вас від вiдповiдальностi. Слід пам'ятати, що консул не вповноважений надавати послуги щодо Вашого працевлаштування, отримання дозволу на проживання чи іноземного громадянства.
 
За законодавством України, iнформацiя, яку Ви надаєте Посольству, є конфiденцiйною. Посольство може її оприлюднити тiльки за Вашої згоди i тiльки особам, яким Ви дали на це повноваження.


Рекомендацiї Департаменту консульської служби МЗС України

1.    Пiд час пiдготовки до виїзду за кордон радимо вивчити наявнi вiдомостi щодо країни, в яку плануєте їхати, умови перебування в нiй, її законодавство.

2.    При виїздi за кордон, бажано мати при собі також фотокопії сторінок внутрiшнього паспорту, що у разi Вашого звернення до консула з приводу втрати закордонного паспорта значно прискорить оформлення необхiдних документiв для повернення в Україну.

3.    Пiсля прибуття до мiсця Вашого тимчасового (від 3 місяців) чи постійного проживання за кордоном зареєструйтесь в консульському вiддiлi Посольства або в консульствi України в країнi перебування.
У вiдповiдностi до чинного українського законодавства, громадяни України, якi прибувають до iншої держави на постiйне проживання, мають стати на облiк у консульськiй установi України.
Для iнших громадян, якi планують провести за межами України бiльше нiж три мiсяцi, постановка на тимчасовий консульський облiк (реєстрацiя) є бажаною. Це допоможе консулу:  
  • зв'язатися з Вами у випадку, якщо Вас термiново будуть розшукувати члени Вашої сiм'ї в Українi, передати Вам будь-яке повiдомлення тощо;

     

  • надати Вам допомогу у разі виникнення надзвичайних подiй в країнi перебування (землетрус, пожежа тощо);
  • значно спростити процедуру оформлення Вам, у разi необхiдностi, документiв на повернення в Україну.
4.    Неухильно дотримуватися строків перебування за кордоном: виїхати з країни до закінчення терміну дії візи, а у разі неможливості, завчасно звернутися до компетентних органів країни перебування щодо продовження термінів її дії.

Адвокатськi об'єднання
 
Захист прав i майнових iнтересiв українських та iноземних фiзичних i юридичних осiб за кордоном здiйснюють такi адвокатськi об'єднання в Українi:
 
"Укрiнюрколегiя"
 
м. Київ вул. Золотоворiтська, 2а

Тел.:(+38044) 234-52-08

 
"Спецiалiзоване об'єднання адвокатiв з iноземних справ "Українська правнича колегiя"
01025, Киів-25, а/с 134

Тел.:(+380 44) 229-20-35

(+380 44) 229-43-40

(+380 44) 229-75-90

Факс: (+38 044) 228-77-55

E-mail: 
upk@ukrnet.net

Веб-адреса:
http://www.ula.com.ua

Прийом відвідувачів за адресою:

м. Київ, вул. Малопідвальна, 4, пов.2, оф. 6

щоденно, окрім суботи та неділі з 10.00 до 17.00

обідня перерва з 13.00 до 14.00
 

Адвокатське бюро "Правовий Радник"

м. Львiв, пл. Яворського, 1

Тел.:(+38 0322) 74-42-65

Факс:(+38 0322) 72-66-51

м. Київ,вул. Попудренка, 26/9, 51

Тел.: (+38 044) 552-61-35

Веб-адреса: http://www.lviv.ua/radnyk/

 

 
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ ООН Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Довідкова інформація Економічне співробітництво Законодавство у сфері ЗЕД ЗЕД Інвестиції Міжурядова комісія Товари агропромислового комплексу Туризм

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки