Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Торгівля з країнами світу
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Порядок проведення розслідувань з метою встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку інших держав, митних союзів чи економічних угруповань щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України  
Параметри: Захист внутрішнього ринку, Законодавство у сфері ЗЕД, ЗЕД

 

Русскоязычный заголовок:  Порядок проведения расследований с целью установления фактов дискриминационных и/или недружественных действий со стороны других государств, таможенных союзов или экономических группировок для соблюдения законных прав и интересов субъектов внешнеэкономической деятельности Украины

 
 
Порядок  проведення  розслідувань з метою встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку інших держав, митних союзів чи економічних угруповань щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України
 
 
 
 
 
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
 
 
ПОСТАНОВА
 
від 22 листопада 1999 р. N 2120
 
Київ
 
Про затвердження Порядку проведення розслідувань з метою встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку інших держав, митних союзів чи економічних угруповань щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України
 
Із змінами і доповненнями, внесеними
 постановами Кабінету Міністрів України
 від 15 лютого 2002 року N 158,
 від 17 липня 2003 року N 1106
 
Відповідно до статті 29 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" Кабінет Міністрів України
ПОСТАНОВЛЯЄ:
 
Затвердити Порядок проведення розслідувань з метою встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку інших держав, митних союзів чи економічних угруповань щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України (додається).
 
 
 
Прем'єр-міністр України     

В. ПУСТОВОЙТЕНКО
 
 
Інд. 52
 
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
 
постановою Кабінету Міністрів України
 
від 22 листопада 1999 р. N 2120
 
 
 
  
 
 
ПОРЯДОК
 
проведення розслідувань з метою встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку інших держав, митних союзів чи економічних угруповань щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України
 
 
 
 
(У тексті Порядку слово "МЗЕЗторг" у всіх відмінках замінено словом "Мінекономіки" згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року N 158)  
 
 
 
1. Цей Порядок визначає механізм проведення розслідувань з метою встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку інших держав, митних союзів чи економічних угруповань щодо суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України (далі - дискримінаційні дії).  
 
2. Під дискримінаційними діями розуміються дії, що ставлять суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України у гірше становище порівняно з іноземними суб'єктами господарювання.  
 
3. Розслідування з метою встановлення фактів дискримінаційних дій проводить Мінекономіки після закінчення перевірки даних, наведених у заяві, що подається суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності України (далі - заява) під розписку чи рекомендованим листом до Мінекономіки, або інформації, що надійшла від торговельно-економічних місій у складі дипломатичних представництв України за кордоном (далі - інформація місії).  
 
4. У заяві (інформації місії) зазначаються:  
 
назва відповідного та/або компетентного органу іншої держави, митного союзу чи економічного угруповання (далі - іноземний компетентний орган), які вчинили/чинять дискримінаційну дію, їх юридична адреса, контактні телефони, факс, адреса електронної пошти;  
 
факт (факти) дискримінаційних дій з посиланням на джерела інформації.  
 
До заяви (інформації місії) додаються:  
 
копії документів, що підтверджують факт (факти) дискримінаційних дій (з перекладом українською мовою);   
копії документів, на підставі яких було прийнято рішення про вчинення дискримінаційних дій (з перекладом українською мовою).  
 
У заяві також зазначається юридична адреса суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України, його контактні телефони, факс, адреса електронної пошти.  
 
5. У разі застосування в країні перебування місії антидемпінгових, антисубсидиційних, спеціальних заходів та заходів відповідно до норм ГАТТ/СОТ стосовно обмеження імпорту місія надсилає до Мінекономіки копії документів, що засвідчують застосування зазначених заходів (з перекладом українською мовою).  
 
6. Наведені в заяві (інформації місії) дані перевіряються Мінекономіки протягом 45 календарних днів з дати отримання. Цей термін у разі необхідності може бути продовжено Міністром або за його дорученням одним із заступників Міністра економіки та з питань європейської інтеграції, але не більш як на 15 календарних днів.  
 
 
(абзац перший пункту 6 із змінами, внесеними згідно з
 
 постановами Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 р. N 158,
 
 від 17.07.2003 р. N 1106) 
 
 
У період, протягом якого перевіряються зазначені дані, Мінекономіки може робити через МЗС запити для отримання додаткової інформації від іноземних компетентних органів щодо предмета розслідування.  
 
7. Мінекономіки має право отримувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій України документи, необхідні для проведення розслідування.  
 
8. Суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності України може відкликати заяву до прийняття рішення про проведення розслідування. У цьому разі заява вважається такою, що не подавалася.  
 
9. Після закінчення перевірки наведених у заяві (інформації місії) даних Мінекономіки приймає рішення про провадження або відмову у провадженні розслідування.  
 
Про підстави відмови у провадженні розслідування Мінекономіки письмово повідомляє суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України (місію).  
 
10. У разі прийняття рішення про провадження розслідування:  
 
відповідна інформація публікується у газеті "Урядовий кур'єр";  
 
підготовлені Мінекономіки матеріали та проект звернення до іноземного компетентного органу з конкретними пропозиціями щодо врегулювання цього питання передаються у 3-денний термін до МЗС, яке у 10-денний термін надсилає зазначені матеріали та пропозиції до іноземного компетентного органу.  
 
11. Мінекономіки та МЗС у 3-денний термін з дати отримання позитивної відповіді від іноземного компетентного органу узгоджують із суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності України у письмовій формі спільну позицію стосовно проведення переговорів та у 10-денний термін після узгодження позиції здійснюють в установленому порядку заходи щодо проведення переговорів.  
 
12. У разі коли відповідні іноземні компетентні органи відмовлять у позитивному вирішенні питання чи у двомісячний термін не надішлють відповіді на звернення або на проведених переговорах не буде досягнуто взаємоприйнятної домовленості щодо його вирішення, Мінекономіки, МЗС та суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності України у 10-денний термін готують спільний звіт та пропозиції стосовно вжиття заходів у відповідь на дискримінаційні дії. Усі матеріали розслідування, звіт та пропозиції передаються до Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі для прийняття відповідного рішення.
 
 

 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки