Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бельгія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Щодо основних економічних події, у т.ч. пов’язаних з фінансовою кризою (станом на 26.06.09)  
Параметри: Законодавство у сфері ЗЕД, Економічні новини

Щодо основних економічних події, у т.ч. пов’язаних з фінансовою кризою

 
L’Echo, 25.06.09.
 
За прогнозом планового федерального бюро, загальна кількість безробітних у Бельгії може сягнути 804 000 осіб до 2011 року. Зростання економіки впродовж 2010 р. буде ймовірно негативним (-0,3%). Ці дані стануть основою для підготовки наступного держбюджету. Федеральне бюро прогнозує, що збільшення кількості безробітних становитиме у 2009 р. 30 000 осіб і близько 82 000 в наступному. Впродовж 2011 р. спостерігатиметься незначне збільшення робочих місць (+15 300). У економічному пронозі на 2009-2011 рр. Планове бюро повідомило про рекордний рівень безробіття з часу Другої Світової Війни, а саме 15,2% у 2011 р., 15,5% у 2009 р. У 2008 р. він склав 11,8%. Підйом економіки до 1,9% передбачається лише у 2011р. Для того щоб збалансувати бюджетний дефіцит у 5% від ВВП необхідно отримати 4,2 млрд євро впродовж наступних двох років.
 
Незважаючи на кризу і зростання рівня безробіття, кожний п’ятий бельгійський роботодавець (19% від загальної кількості) не може знайти кваліфікованих працівників. Схожа тенденція спостерігається також у Франції та Нідерландах. Хоча ситуація значним чином змінилася порівняно з минулими роками: у 2006 р. 46% директорів підприємств висловлювалися про складнощі з пошуком робітників, у 2007 р. та 2008 р. цей показник зменшився і склав відповідно 36% та 26%. Серед найбільш необхідних професій – техніки, кваліфіковані робочі (зварювальники, електрики, каменярі), спеціалісти торгового та інформаційно-технічного секторів. Головна вимога з боку роботодавців – висока професійність.    
 
За словами директора бельгійської броварної федерації Т.Вервлое, бельгійський пивоварний сектор намагається протистояти негативним насідкам світової кризи. Бельгія залишається однією з країн, де обсяги імпорту пива є найменшими і складають 250 000 гл на рік. Споживання пива зменшилося лише на 1%. Вперше з 2000 р. експорт бельгійського пива скоротився на 6,8% і склав 716 000 гл. Зниження ПДВ до 6% в секторі готельно-ресторанного бізнесу може створити додатково 15 000 робочих місць, знизити на 10% споживчі ціни на дані послуги і впродовж трьох років компенсувати державі податкові втрати. Крім того цей сектор створює 10,5 млрд євро річного товарообігу. У секторі пивоваріння інвестиції у виробничі потужності з вересня 2008 р. майже припинилися: фінансові вкладення у системи автоматизації поступово зменшуються, разом з тим, інвестиції збільшуються у секторі пов’язаному з охороною праці.
 
За даними асоціації захисту споживачів, тарифи на електроенергію в Бельгії є одними з найдорожчих серед країн сусідів, незважаючи на те, що у 2000 р. урядом було прийнято рішення привести ціни на електроенергію до рівня цін, які застосовуються у сусідніх країнах. Проте, тарифи за десять років так і не змінилися. Наприклад за 1200кВт/рік бельгійський споживач має сплатити 306 євро, в той час як у Нідерландах це коштуватиме 114 євро і 196 євро у Франції. Тариф низького споживання, тобто до 2 500 кВт на рік на 43% вищі, ніж у сусідніх країнах. Середньостатистична бельгійська сім’я із трьох чоловік сплачує за електроенергію близько 721 євро на рік, порівняно з 511 євро, сплачених французькою сім’єю. Що ж стосується тарифу низького споживання газу та гарячої води, то він на 10% менший від середнього показника сусідніх країн. Бельгійська сім'я за це сплачує 220 євро, в той час, як сусіди – 245 євро.                                                         
 
21 червня у Бельгії набув чинності закон, що забороняє озброєння із вмістом урану. Такий закон було прийнято вперше у світі. Акт, який передбачає заборону виробництва, використання, зберігання та торгівлю озброєннями, що містять уран, було одноголосно ухвалено Палатою представників бельгійського парламенту ще у середині 2007 р., однак Сенат Бельгії затвердив його лише 18 червня ц.р. Як показали дослідження, озброєння, що містять уран, впливають на нервову систему людини, викликають онкологічні захворювання і серйозні генетичні порушення. У першу чергу, від цього страждає мирне населення та навколишнє середовище. Один з авторів законопроекту, бельгійський депутат Дірк ван дер Маелен закликав федеральний уряд зробити дипломатичні кроки до того, щоб подібний закон було прийнято і в інших країнах. За його словами, парламентарії Коста-Ріки, Японії, Нової Зеландії та деяких скандинавських країн вже представили аналогічні законопроекти, тому „Міністр закордонних справ Бельгії К.де Гухт має знайти союзників для розробки відповідного міжнародного договору”. Незважаючи на набуття законом чинності, бельгійська армія матиме ще рік для повного знищення озброєнь, що містять уран.
 
Місцеві ЗМІ широко інформують про погодження Європейською Комісією дозволу на придбання німецькою компанією Люфтганза (Lufthansa) Брюссельських Авіаліній (BrusselsAirlines). Люфтганза заплатить 65 мільйонів євро за 45 відсотків холдінгової компанії, що володіє бельгійським авіаперевізником. Домовленість передбачає для німецької компанії право до 2011 року придбати весь пакет компанії за більш ніж 250 мільйонів євро. Преса акцентує увагу на тому, що дозвіл Єврокомісії було надано за умови, що Люфтганза продаватиме іншим авіаперевізникам дозволи на здійснення рейсів з брюссельського національного аеропорту Завентем до аеропортів Франкфурта, Мюнхена, Гамбурга та Цюриха, а не перетвориться на єдину авіакомпанію, що обслуговуватиме зазначені маршрути.
 
22 червня в Люксембурзі проходило засідання Ради Міністрів сільського господарства країн ЄС. У зв’язку з цим, європейські фермери вирішили провести акції протесту, на зразок тих, що проходили в Брюсселі 18-19 червня ц.р., щоб привернути увагу влади до проблем в сільськогосподарській сфері. Тракторами, на яких були розвішані плакати, був заблокований рух основними магістралями столиці – м. Люксембург.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки