Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бельгія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Щодо основних економічних подій в Бельгії та Люксембурзі (станом на 10.09.2009)  
Параметри: Інвестиції, Макроекономічні показники, Економічні новини, Фінансові послуги

 

Щодо основних економічних подій в Бельгії та Люксембурзі
 
10 вересня 2009 р.
 
 
За останні 12 місяців кількість безробітних у Бельгії зросла

Згідно з даними, опублікованими інтернет-виданням "Flanders News", за останні 12 місяців кількість безробітних у Бельгії зросла на 38,5 тис. чоловік та становила 428 тис. чоловік (4,3% населення). У порівнянні з минулим місяцем кількість безробітних зменшилася на 15,3 тис. Разом з цим, значно зменшилася кількість робітників, які працюють за скороченим графіком. У липні ц.р. неповний робочий тиждень працювало 130 тис. чоловік, а у березні ц.р. – 300 тис.


У Бельгії очікується збільшення дефіциту державного бюджету в наступному році

Бельгійські ЗМІ з посиланням на агентство "Бельга" повідомляють про те, що Міністр бюджетної політики Бельгії Гі Ванхенгель під час засідання Фламандської ліберальної партії (Open Vld) повідомив про очікуване збільшення дефіциту державного бюджету в наступному році, що орієнтовно складе більше 7% ВВП або близько 25 мільярдів євро.

Як повідомляє агентство, попередньо, зростання дефіциту прогнозувалося на рівні від 18 до 20 млрд. євро. Під час засідання партії було наголошено на необхідності внесення змін до діючої бюджетної політики у зв’язку із загрозою подальшого зростання дефіциту бюджету мінімум до 2012 року.

До 20 вересня бельгійський Уряд має представити нову програму щодо врегулювання бюджету.


Робітники заводу Villeroy & Boch протестують проти скорочення робочих місць

За повідомленням люксембурзької газети „Тагельблат”, продовжуються протести робітників заводу „Villeroy & Boch” що поблизу м. Люксембург.

З 31 серпня робітники заводу протестують проти ліквідації 230 робочих місць на цьому підприємстві в Люксембурзі.


Бельгія зміцнює зв'язки з німецькими інвесторами

В ході своєї Економічної місії до Німеччини бельгійський Крон принц Філіп відвідав штаб-квартиру корпорації BASF, найбільшої хімічної компанії в світі, яка розташована у м. Людвігсхафен (ФРЕ).

Цей візит має на меті зміцнення зв'язків Бельгії з німецькими інвесторами. Під час візиту Принца супроводжував міністр закордонних справ Бельгії Ів Летерм.


Уряд визначив пріоритетні напрями своєї діяльності

Прес-служба Прем’єр-міністра Бельгії повідомила про підсумки урядової наради на початку вересня ц.р. у вузькому колі, в ході якої було визначено пріоритетні напрями діяльності Уряду Бельгії на найближчу та середню перспективу у галузі юстиції, міграції та притулку, соціальної політики, бюджету та фінансового контролю. Одним з рішень наради стало те, що до 20 вересня ц.р. на розгляд Уряду має бути представлено узгоджену з регіонами та спільнотами програму стабілізації країни.     


Голова Торгового суду звинувачується в корупції

Міністр юстиції С. Де Клерк прийняв рішення щодо тимчасового усунення від справ Голови Торгового суду Брюсселя Ф. Де Танд, оскільки за результатами проведеного розслідування щодо звинувачення в корупції вона була визнана винною у хабарництві, зловживанні службовим становищем, використанні у розгляді справ фальшивих доказів та винесенні невірних рішень.

Найближчим часом Ф.Де Танд може опротестувати дане рішення в Апеляційному суді. Увагу щодо корупційної діяльності Голови Торгового суду привернули винесені нею некоректні рішення у гучній справі щодо продажу найбільшого бельгійського банку „Фортіс”.


Державний секретар з питань бюджету – за збереження атомних електростанцій в Бельгії

За повідомленням бельгійських ЗМІ, Державний секретар з питань бюджету М. Вотеле виступив із заявою щодо необхідності збереження атомних електростанцій, продовження роботи яких може слугувати джерелом додаткових надходжень до бюджету країни і допоможе зменшити його дефіцит, який наразі складає близько 25 млрд. євро.

Окрім того, потужності альтернативних джерел енергії поки недостатньо, щоб задовольнити внутрішні потреби держави, і передчасна відмова від атомної енергетики може призвести до надмірної залежності Бельгії від експорту електроенергії.

Зазначається, що до кінця поточного року уряд повинен прийняти рішення щодо термінів виводу з експлуатації атомних станцій країни.


„Кризисний” податок для банків має зменшити дефіцит федерального бюджету

Бельгійські ЗМІ розповсюдили інформацію щодо пропозиції ряду політичних сил ввести додатковий „кризисний” податок для банків.

За їх словами, дана пропозиція викликана тим, що не дивлячись на важке фінансове становище в країні, в більшості приватних банків продовжує діяти система великих бонусів та відшкодувань у зв’язку із звільненням керівного складу, що призводить до напруження в соціальній сфері, оскільки тисячі звільнених рядових співробітників, які отримують мінімум вихідної допомоги, вимушені звертатися за підтримкою до державних соціальних служб.

Окрім того, аргументом влади є те, що свого часу уряд виділив значні кошти для рефінансування банківського сектору, який постраждав внаслідок першої хвилі фінансової кризи і логічно, що тепер, після покращення біржових курсів, банки мають зробити свій внесок для зменшення дефіциту федерального бюджету.


«Етичний хакер» працює на замовлення банків

За повідомленням бельгійської преси, напередодні відомому румунському комп’ютерному експерту Уну, якого прозвали «етичним хакером», вдалося дістатися через мережу Інтернет бази даних з паролями клієнтів банку “ING” Бельгія і компанії “Dexia” та користуватися ними протягом 10 хвилин.

Проте, хакерське втручання не було зловмисним, оскільки експерт є відомим фахівцем, який на замовлення банків займається демонстрацією недосконалості їхніх захисних комп’ютерних систем.

Представниками служб безпеки цих банків були вжиті негайні заходи з метою посилення систем захисту комп’ютерних мереж установ.  
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки