Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бельгія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Щодо внутрішньоекономічних подій в Бельгії та Люксембурзі (04.11 – 18.11.09)  
Параметри: Населення, Макроекономічні показники, Державний устрій, Економічне співробітництво, Економічні новини, Транспорт

 

Щодо внутрішньоекономічних подій в Бельгії та Люксембурзі (04.11 – 18.11.09)

(За повідомленнями ЗМІ Бельгії)



05.11.09 Інформаційне агентство „Belga” інформує про 24-годинний страйк бельгійських залізничників, в результаті якого припинено залізничне сполучання не лише в самій країні, але також і з сусідньою Францією, Нідерландами, Люксембургом та Німеччиною.

Причиною страйку стала складна ситуація у галузі, суттєве падіння обсягів перевезень, зростання боргу з 478 млн. до 1,984 млрд. євро та перспективи реорганізації компанії „B-Cargo”, яка спеціалізується на вантажних залізничних перевезеннях.

За словами голови бельгійських профспілок П. Лежуна, залізничники вимагають оприлюднення планів реструктуризації вантажного підрозділу державної залізничної компанії NMBS-SNCB. За попередніми даними, у результаті цієї реструктуризації роботу можуть втратити близько 3 тис. чоловік.

Речник профспілок Д. Дігнефф заявив, що у випадку подальшої відсутності інформації про реструктуризацію компанії страйки будуть повторюватися щотижня.

***

09.11.09 Сьомого листопада в Бельгії офіційно почалася кампанія з вакцинації проти вірусу H1N1 груп ризику, до яких у країні віднесено 2 млн.осіб.

За повідомленнями ЗМІ Бельгії, впродовж вихідних 250 тис. громадян отримали щеплення. Бельгійські лікарі інформують також про звернення людей, які не належать до згаданих груп, які аргументують своє бажання тим, що Бельгія замовила 12,6 млн. вакцин, яких має вистачити для всього населення країни.

Проте, Комісар з питань грипу М.Ван Ранст вирішив не проводити загальної вакцинації через низьку смертність від вірусу. Так, починаючи з квітня ц.р. офіційно від грипу H1N1 померло 8 людей, організм яких, за даними медиків, був послаблений хронічними хворобами.

Окрім того, повідомляється, що багато медичних працівників відмовляються від щеплень пояснюючи це тим, що внаслідок контакту з великою кількістю різних вірусів, вони вже резистентні до хвороб.

За інформацією Синдикату фламандських лікарів, в деяких лікарнях лише 30% персоналу пройшли вакцинацію. Відмінено вакцинацію проти вірусу H1N1 бельгійських військових, які беруть участь у міжнародних операціях за кордоном. Окрім того, до категорій, рішення про щеплення яких було відмінено, відносяться поліцейські, персонал посольств Бельгії за кордоном, ув’язнені та працівники бельгійських в’язниць.

***

10.11.09 За інформацією регіонального Бельгійського бюро Всесвітньої організації здоров’я, загальна кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання людей, що були викликані вірусом А(H1N1), у світі складає 442 234, з яких 6051 - летальні.

З 21 країни європейського регіону, які інформують щодо інтенсивності епідемічного процесу, Бельгія повідомила про середню інтенсивність процесу розповсюдження респіраторних інфекцій на своїй території, але вірус пандемічного грипу А(Н1N1) є домінуючим.

***

11.11.09 Європейська комісія висунула вимоги щодо скорочення дефіциту бюджету країнами ЄС, в яких він перевищує 3% ВВП.

Бельгія, яка входить до даного списку з 14 країн, має вже до 2012 р. досягти зазначеного результату, що передбачає щорічне зменшення дефіциту 1,5%. Такі великі країни Європи, як Німеччина, Франція, Іспанія мають термін виконання до 2013 р.

Міністр фінансів Бельгії Д. Рейндерс з цього приводу зазначив, що ця вимога ЄК не співпадає з розрахунками уряду країни, який планував досягти показника 3% у 2013 р. Він підкреслив, що розпорядження ЄК є нездійсненим, і про це він повідомив під час розмови з Єврокомісаром з економічних та фінансових питань Ж. Альмунією. У разі, якщо Єврокомісія не змінить свого рішення, Д. Рейндерс має намір підняти це питання на Раді міністрів фінансів країн ЄС.

У цьому контексті відзначається, що податкові надходження до бюджету країни за 9 місяців 2009 р. скоротилися на 8,95 млрд. євро порівняно з аналогічним періодом минулого року (з 67,83 до 58,55 млрд. євро). Це дещо перевищує очікування уряду, який, згідно з проектом бюджету на 2009 р., розраховував на зменшення у 8,9 млрд. євро.

***

15.11.09 За ініціативою військових профспілок у Брюсселі пройшли страйки військових проти реформування Збройних Сил Бельгії.

Маніфестації військових, які не мають права на страйк, трапляються у Бельгії досить рідко. ЗМІ зазначають, що останній відбувся у 1998 році.

Згідно з планом реструктуризації Збройних Сил Бельгії, очікується скорочення до 7 000 цивільних та до 34 000 військових посад, а також закриття 23 місць постійного базування та переходу комплектування військових підрозділів на добровільні засади.

Міністр оборони Бельгії П. Де Крем висловив готовність зустрітися 16 листопада з ініціативною групою профспілок, щоб обговорити вимоги страйкарів. Однак урядовець заявив, що втілення військової реформи не підлягає ревізії, а тому роботу буде продовжено до повної її реалізації у червні 2011 року.     

***

17.11.09 Дирекція з питань охорони здоров’я люксембурзького уряду поінформувала про другий смертельний випадок в Люксембурзі внаслідок захворювання на грип А (H1N1). Померла особа віком 48 років, яка страждала на хронічні захворювання.


 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки