Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бельгія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Основні економічні події в Бельгії та Люксембурзі (грудень 2009 р. - січень 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Основні економічні події в Бельгії та Люксембурзі (грудень 2009 р. - січень 2010 р.)

07.12.09 Міністр економіки та зовнішньої торгівлі Люксембургу Ж.Креке взяв участь у засіданні Ради ЄС з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики в Брюсселі.
 
Засідання, в основному, присвячене питанням енергетики. Першим пунктом порядку денного є підвищення енергоефективності, включаючи внесення змін до Директиви про енергоефективність будівель. Окрім того, Рада планує провести дискусію про нове законодавство в галузі забезпечення газопостачання. У зв’язку з цим, міністри мають намір обговорити стан відносин між Росією та Україною. В ході засідання Міністр з питань клімату та енергетики Бельгії П.Маньєт запропонував своїм колегам із Нідерландів, Франції, Німеччини, Великої Британії, Ірландії, Данії та Швеції підписати в рамках засідання декларацію про розвиток вітроенергетики у Північному морі.
 
Бельгійське видання “Le Soir” інформує про саміт Україна-ЄС, який пройшов 4 грудня у Києві. Видання відзначало, що на зустрічі на вищому рівні між Євросоюзом та Україною домінувало розчарування з обох сторін. Європейці були невдоволені відсутністю реформ „у цій колишній радянській республіці”, українці, в свою чергу, скаржилися на прохолодне ставлення з боку Брюсселя. Повідомляється, що з огляду на наближення президентських виборів 17 січня 2010 р. Ж.-М.Баррозу закликав українських лідерів забезпечити політичну стабільність в країни, щоби мати можливість отримати черговий кредит від Міжнародного валютного фонду. 
 
08.12.09 Бельгія готує нові „зелені податки”. В контексті проблематики, що домінує на Копенгагенській конференції щодо кліматичних змін, бельгійський уряд розглядає можливі шляхи для того, аби додатково обтяжити національне енергетичне оподаткування. Як інформує сьогодні бельгійська „Ле Суар”, серед заходів, що вивчаються, - запровадження податку на вуглець „на французький манер”, що дорівнював би 17 євро за тону викидів окису вуглецю. В цілому, за даними видання, вивчаються 5 можливих варіантів змін до податкового законодавства. За задумом уряду, податкова політика має стати більш ефективною: навантаження на трудове оподаткування має бути скорочене, а на енергетичне - обтяжене.
 
Міністр економіки та зовнішньої торгівлі цієї країни Ж.Креке разом зі своїми колегами по П’ятисторонньому форуму (Бельгія, Люксембург, Нідерланди, Франція та Німеччина), а також британським, шведським, датським та ірландським міністрами підписали політичну декларацію про розвиток повітряної енергетики у Північному морі. Подія відбулася в рамках засідання Ради ЄС з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики, що проходило напередодні у Брюсселі. У цьому зв’язку Ж.Креке висловив задоволення з приводу започаткування роботи форуму задля реалізації поставлених цілей у сфері боротьби проти кліматичних змін та розвитку відновлюваної енергетики. Підписання політичної декларації щодо широкого розвитку відновлюваної енергетики в країнах, населення яких дорівнює близько 200 мільйонів жителів, відбулося в день відкриття Копенгагенської конференції щодо кліматичних змін. У цьому зв’язку Міністр підкреслив, що це має стати добрим сигналом для наслідування під час переговорів щодо кліматичних змін у Копенгагені.
 
09.12.09 Уряд Бельгії вирішив виділити кошти у сумі 36.6 млн. євро на заплановану на наступний рік модернізацію двох фрегатів ВМС країни – «Леопольд I» та «Луїза Марі», які були придбані у 2005 р. у Нідерландів. Також заплановано виділити 22.6 млн. євро на модернізацію мобільних радарних систем «AVACS» на літаках, які базуються на авіабазі Геленкірхен (Німеччина). Системи «AVACS» виконують місії з охорони повітряного простору країн ЄС у рамках заходів НАТО.
 
Загалом на 2010 р. заплановано виділення 59.2 млн. євро на проекти Міністерства оборони.
 
8 грудня 2009 р. Єврокомісія оприлюднила дані дослідження стосовно фінансової допомоги урядів країн-членів ЄС, спрямованої на підтримку національної економіки в умовах глобальної економічної кризи. Згідно з дослідженням, уряд Люксембургу надав найменшу фінансову допомогу серед країн ЄС на подолання наслідків кризи. Фінансова допомога у розмірі 3.6 млрд. євро (7.6% ВВП) була спрямована, у першу чергу у банківській сектор. У порівнянні уряд Ірландії надав фінансової допомоги у розмірі 335.8 млрд. євро (139% ВВП). Загалом країни ЄС надали фінансової допомоги національним економікам у розмірі 957,2 млрд. євро, що значно нижче «дозволених» Єврокомісією 3.4 трлн. євро.
 
Бельгійські ЗМІ інформують про хід «Кліматичного самміту», який розпочався у понеділок, 7 грудня, у столиці Данії. Бельгійську делегацію у складі 120 чоловік очолює Міністр енергетики П.Маньєт. На відкритті двотижневого саміту, у якому беруть участь близько 15 тис. делегатів із 192 країн, виступив керівник секретаріату ООН з кліматичних змін І. де Боер, який назвав цю подію «поворотним моментом у справі боротьби з глобальним потеплінням». П.Маньєт, зокрема, вніс пропозицію вказувати на кожній одиниці продукції рівень викидів CO2, які були зроблені при її виробництві. На саміті було підкреслено, що у 2009 р. у Фландрії, де зосереджено більшість промислових виробництв Бельгії, рівень викидів CO2 на 10.8% нижче ніж у 1990 р. Серед інших питань розглядається можливість скорочення викидів CO2 до 2020 р. у порівнянні з 1990 р. з 20% до 30%, що, в свою чергу, призведе до переглядів норм країн та регіонів. Прем'єр-міністр країни І.Летерм має взяти участь у саміті на наступному тижні.
 
10.12.09 Люксембург і Бельгія - боротьба проти корупції. Люксембург, як і Бельгія, оприлюднили офіційні прес-релізи з нагоди 10-ї річниці набуття чинності Конвенцією Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо боротьби проти корупції, відзначаючи транснаціональний характер цього явища. Підкреслюючи складний, але справедливий характер боротьби проти корупції, представники країн-членів
 
11.12.09 Під час свого виступу 10 грудня на конференції з питань клімату у Копенгагені Прем’єр-міністр Бельгії І.Летерм розкритикував позицію Президента США Б.Обами, вважаючи хибними його пропозиції щодо скорочення викидів газів, які викликають парниковий ефект. За його словами, запропоноване для США зменшення викидів на 4% до 2020 р. є недостатнім навіть для Президента Б.Обами, який прагне до лідерства у сфері екології. І.Летерм зазначив також, що пропозиція ЄС щодо скорочення викидів з 20 до 30% залишається чинною, але треба звертати увагу на позиції інших країн, зокрема США. 
 
10–11 грудня Прем’єр-міністр Люксембургу Ж.-К.Юнкер взяв участь у засіданні Європейської Ради Євросоюзу, яке проходить у Брюсселі та є першим після набуття чинності Лісабонським договором. Згідно з договором, участь у засіданні беруть виключно глави держав або урядів 27 країн-членів Євросоюзу, Президент Європейської Ради, Голова Єврокомісії та Високий представник з питань зовнішніх справ та політики безпеки. Поза рамками засідання Європейської Ради Ж.-К.Юнкер проведе двосторонню зустріч з Прем’єр-міністром Іспанії, яка головуватиме в ЄС з 1 січня 2010 р., Ж.Л.Запатеро.
 
16.12.09 Між федеральним міністром праці Бельгії Ж.Мільке та її колегою з уряду Фландрії Ф.Мютерсом було досягнуто згоди щодо нових заходів у боротьбі з безробіттям серед молоді. Відтепер підприємства, які прийматимуть на роботу людей молодше 26 років, отримуватимуть премію від держави у розмірі 1000 євро, якщо людина має диплом про середню освіту, або 1100 євро, якщо людина не має закінченої середньої освіти. Окрім того, 750 євро премії виділятиметься, в разі прийняття на роботу людини, яка була до цього безробітною більше 1 року. Цими заходами уряд намагається підвищити шанси згаданих категорій населення на ринку праці.
 
ЗМІ Бельгії продовжують приділяти увагу саміту з питань зміни клімату, що проходить у Копенгагені. Серед іншого відзначаються песимістичні настрої щодо можливості підписання в рамках саміту нової угоди щодо зменшення викидів парникових газів, яка має прийти на зміну Кіотському протоколу. Підкреслюється неготовність низки країн брати на себе додаткові зобов’язання. Зокрема Китай, який відповідає за велику частину викидів СО2 в атмосферу, відносить себе до країн, які розвиваються, що, за словами бельгійського міністра з розвитку співробітництва Ш.Мішеля, не зовсім відповідає дійсності. Ш.Мішель зазначає, що наразі більшу частину фінансової допомоги, яка надається за Кіотським протоколом, отримують Індія та Китай, за яким не є об’єктивним та має бути переглянуто. Проте, європейські експерти розглядають варіант, що результатом Копенгагенського саміту може стати лише домовленість повернутися до переговорів з питань зміни клімату у 2010 р.
 
17.12.09 Як повідомляють бельгійські ЗМІ, на фоні загрози подальших страйків авіакомпанії „British Airways”, в Бельгії очікують нову хвилю протестів перед різдвяними та новорічними святами. Так, бельгійські видання повідомляють, що вже 18-19 грудня ц.р. страйкуватимуть машиністи потягів „Eurostar”, які здійснюють сполучення між Бельгією та Францією. Члени профспілки ASLEF, яким сплачують зарплату в фунтах, вимагають від британських компаній надати їм компенсації не тільки за проживання в готелях під час їх роботи в Бельгії та Франції, але й за інші витрати, у зв’язку із падінням курсу британського фунту. Повідомляється, що британська компанія планує залучити машиністів, які не перебувають у складі профспілок, однак страйкарі попереджають, що замінити екіпаж потягів, які будуть в дорозі на початку страйку буде неможливо, таким чином, тисячі пасажирів ризикують опинитися на шляху між Парижем та Брюсселем у ці вихідні.
 
Хермана Ван Ромпея обрано бельгійцем року. За повідомленнями бельгійської преси, Президента Європейської Ради, нещодавнього Прем’єр-міністра країни Германа Ван Ромпея було обрано бельгійцем року. Вибори проводилися за даними голосувань декількох засобів масової інформації, в тому числі читачів франкомовної газети „Лібр Бельжік”, аудиторії глядачів телекомпаній RTL та Bel RTL.
 
За повідомленням люксембурзьких ЗМІ, які сьогодні опублікували на своїх сторінках дані щорічної доповіді Євростату, більш ніж 6% жителів країн - членів Європейського Союзу складають іноземці. У Люксембурзі іноземці складають 43% від загальної кількості населення, в той час, як у Латвії цей показник складає 18%, в Естонії - 17%, на Кіпрі - 16%, в Ірландії - 13%, в Іспанії - 12%, а в Австрії - 10%. В решті країн частка іноземців складає менше 10 %.
 
Відбувся робочий візит Міністра закордонних справ Люксембургу Ж.Ассельборна до Іспанії. У ході візиту сторони обговорили питання щодо співробітництва двох країн у рамках іспанського головування в ЄС з початку 2010 року та розглянули пріоритети та програми, які будуть запроваджені протягом згаданого головування Іспанії.
 
21.12.09 Як інформують бельгійські ЗМІ, вдруге за останні чотири дні сніг спричинив справжню паніку на регіональних авто- та залізничних дорогах, а також в аеропортах Бельгії. Низка аварій спровокувала дорожні пробки на багатьох автострадах, залізничний транспорт працює з затримками по всій країні. Крім цього, 20 грудня зранку сніг змусив призупинити роботу брюссельського національного аеропорту Завентем. Сполучення потягом Євростар між Брюсселем та Лондоном також припинено через негоду.
 
20 грудня Прем’єр-міністр Бельгії І.Летерм та Міністр оборони країни П.Де Крем прибули з візитом до Афганістану. В рамках візиту, який не анонсувався з міркувань безпеки, відбулася їх зустріч з президентом Афганістану Х.Карзаєм. Під час спільної прес-конференції, що відбулася після завершення зустрічі, Прем’єр-міністр Бельгії наголосив, що антикорупційні заходи та належне урядування будуть тими двома критеріями, які визначатимуть продовження бельгійської військової присутності в Афганістані. Крім цього, бельгійські високопосадовців зустрілися з бельгійськими військовими та представниками НАТО в Кабулі, а також запланували відвідання Кундузу (північ країни), де служать близько 100 бельгійських військових, а також Кандагару (південь Афганістану), де дислоковано шість винищувачів-бомбардувальників F-16, що діють у складі наземних військ Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) під керівництвом НАТО.
 
Віце-прем’єр-міністр, Міністр закордонних справ Бельгії С.Ванакере 21 грудня відвідав Люксембург, де в рамках робочого візиту відбулася його зустріч з Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ цієї країни Ж.Ассельборном. За інформацією прес-служби уряду Люксембургу, сторони планують обговорити внутрішню ситуацію в Бельгії у зв’язку з останніми урядовими змінами після того, як посаду Прем’єр-міністра країни полишив Г.Ван Ромпей, а також пріоритети нового бельгійського уряду та економічну ситуацію в країні. У контексті обговорення двосторонніх відносин, керівники зовнішньополітичних відомств двох країн мають обговорити продовження процесу „Гаішел” (Gaïchel), що передбачає регулярне проведення спільних засідань урядів Бельгії та Люксембургу, які востаннє відбувалися у лютому 2007 р. При обговорення європейської політики міністри планують обмінятися думками з питання набуття чинності 1 грудня ц.р. Лісабонським договором, а також передбаченого ним запровадження нового механізму у сфері зовнішньої та безпекової політики ЄС. З тематики міжнародних відносин заплановано обговорення актуальної ситуації в Афганістані, в тому числі підготовчої роботи до міжнародної конференції по Афганістану, запланованої на січень 2010 р. у Лондоні.
 
23.12.09 Палата представників Бельгії ухвалила бюджет країни на 2010 рік. Нижня палата Федерального парламенту Бельгії, після цілодобових дебатів, вранці 23 грудня ухвалила бюджет країни на 2010 рік. Бельгійське федеральне агентство новин „Belga” повідомляє, що порядок денний засідання був справді насиченим, але „тривалі дискусії між більшістю та опозицією перевищили будь-які очікування”. За проект бюджету країни проголосувало 84 депутата, проти - 48. Бельгійські ЗМІ інформують, що Палата представників Бельгії ухвалила інші важливі для країни рішення, зокрема щодо антикризових заходів, боротьби з безробіттям, фінансування бельгійської депутації в Європарламенті, а також Рахункової палати, Вищої ради юстиції, Постійного комітету з нагляду за діяльністю правоохоронних органів, Комісії із захисту приватного життя, Постійної комісії з нагляду за діяльністю служб розвідки і безпеки та Комісії з призначення нотаріусів. Нижня палата затвердила також власний бюджет на 2010 рік та обсяги фінансування політичних партій.
 
Зниження тарифів на газ у 2010-2011 роках. Бельгійська газета „Le Soir” з посиланням на федеральне агентство новин „Belga” повідомляє, що у 2010 році очікується суттєве зниження тарифів на транспортування та зберігання газу. Комісія з регулювання електроструму та газу затвердила пропозиції Служби зберігання природного газу “Fluxys” на 2010-2011 роки. Йдеться про зниження тарифів приблизно на 35%, що безперечно вплине на формування ціни на газ для бельгійських споживачів. Оглядачі вважають, що пониження згаданих тарифів стало наслідком критики ЄС на адресу Бельгії за існуючу у країні монополію на управління газовою мережею та відповідного рішення Європейського суду, прийнятого на початку грудня 2009 року.
 
25.12.09 Бельгія – Люксембург. Звернення монархів. 24 грудня бельгійськими та люксембурзькими телеканалами було оприлюднене різдвяне звернення Короля Бельгійців Альберта ІІ та Великого Герцога Люксембургу Анрі до народів своїх країн. У своїх промовах глави держав приділили увагу внутрішній ситуації, актуальним питанням світової політики, кліматичним змінам тощо. Торкаючись ситуації у своїх країнах, монархи були значно оптимістичніші у висловлюваннях, ніж минулого року, зазначаючи, що, хоча вплив фінансової кризи на економічне становище все ще відчутний, з’явилися певні позитивні тенденції. В якості досягнень 2009 р., Король бельгійців Альберт ІІ особливо відзначив канонізацію у жовтні бельгійського священика о.Даміана, а також - обрання першим Президентом Європейської Ради бельгійського Прем’єр-міністра Г.Ван Ромпея.
 
29.12.09 В Бельгії відбудеться скорочення фінансування членів королівської родини.Як повідомляють бельгійські ЗМІ, внаслідок економічної кризи вперше за 178 років історії бельгійської королівської родини, фінансування її членів протягом нинішнього терміну правління буде зменшено. У порівнянні з 2009, асигнування на 2010 зменшиться на 2,67 % та 4,01 % у 2011 році, повідомляють ЗМІ із посиланням на дані професора Вільного університету Брюсселя Германа Маттхейса. Відтак, Крон принц Філіп отримає у наступному році на 85.000 євро менше, принц Лоран на 29000 євро менше, принцеса Астрід мінус 27.000 євро, а Королева Фабіола щонайменше мінус132000 євро.
 
Отримання посвідчення особи (електронних паспортів) в Бельгії коштуватиме дорожче. Як повідомляє франкомовне видання „Le Soir”, з 1 січня 2010 року видача ідентифікаційних карток комунами Бельгії буде коштувати на 2 євро дорожче. Газета посилається на надісланий на адресу всіх бельгійських комун циркуляр  міністра внутрішніх справ Aннемі Тартельбум, відповідно до якого загальноприйнята ціна посвідчення особи збільшиться від 10 до 12 євро. Це збільшення обумовлюється більш високою покупною ціною виробника. У свою чергу видання „De Standaard”, „Het Nieuwsblad”, „Gazet Van Antwerpen” повідомляють, що, за наполяганням деяких муніципалітетів, МВС Бельгії до кінця цього року підготує новий циркуляр, у якому збільшення буде відкладено до 1 квітня.
 
30.12.09 Другої епідемії грипу H1N1 не очікується. Бельгійський урядовий комісар з питань грипу М.Ван Ранст в інтерв’ю бельгійським ЗМІ повідомив, що, починаючи з першої половини грудня, поширення хвороби не носить епідемічний характер. Наразі кількість нових хворих складає 2370 чол. на тиждень. Він висловив припущення, що другого спалаху інфекції в Бельгії може не бути, навівши приклад країн, де епідемія грипу H1N1 почалася раніше та обмежилася одним піком. Окрім того, за його словами, варто очікувати, що традиційне сезонне розповсюдження „звичайного” грипу у січні буде меншим, ніж попереднього року, оскільки ефект послаблення „звичайного” грипу в результаті пандемії спостерігався і раніше.
 
Безпека Брюссельського аеропорту. Після інциденту минулого тижня на борту літака, що прямував до Детройту, в Брюссельському аеропорту було посилено заходи безпеки. Проте, сьогодні ЗМІ повідомили, що напередодні на територію аеропорту, перелізши через огорожу, проник громадянин Гвінеї. Він був схоплений службою охорони біля трапу припаркованого на стоянці літака. За повідомленнями речника аеропорту, чоловік є психічно нездоровим, проте він не мав терористичних намірів та не являв загрози безпеці польотів. За оцінками преси, цей випадок показав наявність недоліків в охороні головних повітряних воріт країни.
 
31.12.09 Результати діяльності Брюссельської фондової біржі. За підсумками 2009 р. сума трансакцій на Брюссельській біржі склала 86 млрд. євро. За оцінками аналітиків, падіння дорівнює 38%, і це найгірший річний результат з 2004 р. У 2009 р. сукупна вартість бельгійських акцій збільшилася більш, ніж на 30%, однак найбільші інвестори не проводили активних операцій на брюссельському фондовому ринку. Кількість операцій з акціями, які не використовуються для розрахунку індексу Bel 20 (ключовий фондовий індекс Бельгії) і цікавлять переважно малих інвесторів, зменшилася лише на 3%. Водночас, зменшення трансакцій з акціями Bel 20 за 11 місяців цього року склало 23%.
 
МВФ знижує вимоги до України. Сьогодні бельгійська газета „Лібр Бельжік” у статті „Газ: МВФ знижує свої вимоги до України” повідомила про заяву Фонду від 30 грудня ц.р. щодо підписання з Україною угоди, якою передбачено зниження порогу дозволених на 31 грудня ц.р. для НБУ чистих міжнародних резервів на суму близько 2 млрд. дол. США. Видання процитувало коментар Постійного представника МВФ у Києві М.Альєра, який зазначив, що рішення Фонду дозволить українській владі використати наявні ресурси для погашення зовнішніх запозичень у визначений термін та здійснити розрахунки за газ у рамках відповідної програми між Україною та МВФ. М.Альєр також повідомив, що підписана угода не передбачає жодних нових перерахувань з боку МВФ.  
 
11.01.10 Снігові опади у Бельгії та Люксембурзі. Снігові опади 9 та 10 січня 2010 року у Бельгії та Люксембурзі стали причиною складної ситуації на дорогах, що призвело, за інформацією сил правопорядку, до суттєвого зростання кількості дорожньо-транспортних пригод, в результаті чого є загиблі. Інформаційне агентство „Belga” повідомляє, що негода вплинула також на міжнародне авіаційне та залізничне сполучення, зокрема, з Францією, Німеччиною, Нідерландами та Великою Британією.
 
Візит делегації Великого Герцогства до країн Перської затоки. Прес-служба Уряду Люксембургу повідомляє, що з 11 по 14 січня 2010 року у країнах Перської затоки (Бахрейні, Дубаї, Абу-Дабі та Катарі) перебуватиме делегація представників фінансових кіл Великого Герцогства на чолі з наслідним принцом Гійомом, якого супроводжуватиме Міністр фінансів Л.Фріден. В урядовому комюніке зазначається, що метою цього візиту є „визначення можливостей співробітництва у фінансовій сфері, а також посилення політичного діалогу та економічних зв’язків Люксембургу з країнами Перської затоки”. Під час перебування у згаданих країнах наслідний принц проведе низку зустрічей з представниками політичних та фінансово-промислових кіл, а також візьме участь у семінарах, присвячених фінансовим можливостям Люксембургу, які будуть організовані Агентством фінансового розвитку Великого Герцогства.                
 
12.01.10 Бельгія. Розпродаж активів колишнього банку «Фортіс». За сьогоднішнім повідомленням бельгійських видань «L’Echo» et «De Tijd», напередодні товариству «Royal Park Investments (RPI)», яке було створене для вирішення проблем структурованих кредитів колишнього банку «Фортіс», вдалося отримати 4,3 млрд. євро завдяки його інвесторам-засновникам. RPI, зокрема, реалізувало відповідні документи колишнього банку у формі «комерційних паперів», головним чином, у США та у незначних обсягах в Європі.   За оцінками аналітиків зазначених видань, товариство RPI, яке належить холдінгу «Фортіс», Бельгійській державі та національному банку Парижа «Paribas», може вважатися єдиним «поганим банком» Бельгії. Наприкінці минулого року, в період, який вважається найменш сприятливим для такого роду операцій, RPI вже вдалося «зібрати» близько 2 млрд. євро, за припущенням видань, завдяки гарантій на цінні папери з боку Бельгійської держави.   
 
Термінове зібрання профспілок «Anheuser Bush InBev» Бельгії. Керівництво однієї з найбільших за масштабами виробництва в світі броварної корпорації «Anheuser Bush InBev» оголосило про термінове скликання зібрання своїх профспілок у Бельгії 14 січня ц.р. для врегулювання причин страйку на кількох бельгійських заводах корпорації, у т.ч. в її штаб-квартирі в м.Льовені, який виник напередодні, після оголошення рішення про кількатисячне скорочення персоналу. За наявною інформацією, страйк робітників корпорації, які заблокували низку бельгійських виробничих пивоварних заводів, технічних служб та складів корпорації, триватиме, як мінімум до часу проведення зібрання. «Ми вимагаємо відкликання плану реструктуризації (який передбачає значні скорочення) та продовжуватимемо нашу акцію. Запропонований керівництвом корпорації план є надмірним», - прокоментував події секретар профспілок Л.Гісемберг. 
 
13.01.09 Бельгія витрачає 0,7% ВВП на допомогу іншим країнам. Виступаючи на дипломатичних днях перед головами бельгійських дипломатичних місій, Міністр з питань співробітництва у цілях розвитку Ш.Мішель зазначив, що, завдяки зростанню бюджету його відомства до 1,5 млрд. євро у 2010 р., Бельгія відноситься наразі до „ексклюзивного клубу G0,7” – групи європейських країн, які інвестують щонайменше 0,7% ВВП у допомогу країнам, що розвиваються. Разом із Бельгією до „клубу” входять Люксембург, Нідерланди, Швеція, Данія та Норвегія. Міністр підкреслив, що ефективне використання цих ресурсів дозволить ще більше покращити імідж Бельгії як двостороннього та багатостороннього партнера, оскільки поряд із дипломатією та оборонною сферою, допомога в цілях розвитку є третім сектором, який представляє країну на міжнародній арені. Він підтвердив, що найбільша увага й надалі приділятиметься Африці, де знаходяться 13 із 18 країн-партнерів з програм допомоги. Окрім того, він акцентував увагу на необхідності подальшого збільшення співпраці країн ЄС на цьому напрямку, враховуючи зростаючий вплив азіатського капіталу в регіоні.
 
Віце-прем'єр-міністр, Міністр закордонних справ країни Люксембургу Ж.Ассельборн взяв участь у неофіційному засіданні Міністрів з європейських справ країн ЄС, який проходить в іспанській Сеговії. У ході зустрічі відбудеться обмін думками щодо пріоритетів головування Іспанії в ЄС, а також майбутніх пріоритетів угорського і бельгійського головування. Окрім того, обговорюватиметься створення, згідно з положеннями Лісабонського договору, нового європейського зовнішньополітичного відомства та умови його функціонування. Важливим питанням на порядку денному є також європейська стратегія розвитку до 2020 року, яка знаходиться на етапі консультацій. Вона має бути розроблена Європейською Комісією та стане важливим елементом у політиці економічного зростання та боротьбі з безробіттям у контексті фінансової та економічної кризи.

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки