Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бельгія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Щодо основних економічних події в Королівстві Бельгія (березень 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Щодо основних економічних події в Королівстві Бельгія (березень 2010 р.) 

04.03.10 Бельгійська газета „Ле суар” з посиланням на інформацію агенції „Франс-прес” повідомляє про те, що новий український Президент В.Янукович 3 березня, „прийняв відставку свого запеклого супротивника, Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко і закликав парламентські сили до формування нової урядової коаліції, аби уникнути дострокових виборів законодавчого органу країни”. Видання інформує про оголошення парламентом України вотуму недовіри уряду Ю.Тимошенко, що програла на президентських виборах 7 лютого і зобов’язана тепер полишити посаду глави уряду. Газета уточнює, що за згадане рішення проголосувало 243 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів, а також повідомляє про те, що Президент України відразу приступив до консультацій щодо формування нової коаліції більшості.
 
09.03.10 За повідомленням прес-служби уряду Люксембургу, до країни з офіційним візитом прибула Канцлер ФРН А.Меркель. Главу уряду Німеччини зустрів Прем’єр-міністр Великого Герцогства Ж.-К.Юнкер. Сторони проведуть переговори, які буде присвячено актуальним проблемам в економічному та політичному житті ЄС, зокрема, стабілізації ситуації у зоні євро. У ході візиту відбудуться зустрічі А.Меркель з Великим герцогом Анрі, головою Парламенту країни Л.Мосаром та головою Суду Європейського союзу В.Скурісом.
 
*** За інформацією МЗС Люксембургу, Віце-прем'єр-міністр, Міністр закордонних справ Ж.Ассельборн 9-10 березня перебуває з робочим візитом у Болівії та Парагваї. Він матиме зустріч з керівником МЗС Болівії Д.Чокеуанка та головою Сенату Р.Мартінесом. На порядку денному люксембурзько-болівійських переговорів - актуальні питання двосторонніх, регіональних та багатосторонніх відносин, зокрема: стан реалізації договору, укладеного у лютому 2009 р. між Андською спільнотою (Болівія є членом) та Європейською асоціацією супутникового зв’язку (SES, розташована у Люксембурзі), відносини між МЕРКОСУР та ЄС, Андська спільнота – ЄС, діяльність новоутвореного Союзу країн Південної Америки (UNASUR) та Спільноти країн Латинської Америки та Карибського басейну, підготовку до саміту ЄС – Латинська Америка (Мадрид, 16 травня ц.р.), відносини із США тощо. 10 березня люксембурзький урядовець зустрінеться з парагвайським колегою Г.Лакогната, а також президентом республіки Ф.Луго.
 
Підкреслюється, що ці візити є частиною заходів Люксембургу з боротьби за місце непостійного члена в Раді Безпеки ООН на період 2013 - 2014 рр.
 
10.03.10 Оголошено про візит Короля Альбера ІІ до ДР Конго влітку ц.р. 10 березня, з посиланням на результати останнього засідання Ради міністрів Бельгії у вузькому колі, офіційно підтверджено рішення, що Король бельгійців Альбер ІІ здійснить офіційний візит до ДР Конго у червні ц.р. Згідно із заявою Міністра закордонних справ С.Ванакере, візит буде приурочений до святкуванням 50-річчя незалежності країни та відбуватиметься на запрошення чинного Президента ДРК Ж.Кабіли, направлене главі Бельгійської держави 19 січня ц.р. Останній королівський візит до ДРК відбувся у 1985 р., коли Короля Бодуена приймав Президент Мобуту.
 
*** Очікуване зростання рівня зайнятості. За повідомленням соціологічної компанії «Manpower», у другому кварталі ц.р. середній рівень запланованих наймів на роботу у Бельгії перевищуватиме рівень звільнень на 3%. За результатами проведеного дослідження з’ясовано, що діяльність з винайму на роботу демонструватиме поступове зростання у другій половині ц.р. За даними попереднього дослідження на цю тему, яке підтвердилося, у першому кварталі ц.р. рівень звільнень перевищував потреби у зайнятості на ті ж 3%. Позитивна тенденція щодо виправлення ситуації у цій сфері стосується всіх трьох регіонів Бельгії. При цьому, якщо у Валлонії він очікується на рівні + 4%, то у Фландрії та Брюсселі на рівні + 2%.        
 
*** Люксембурзькі ЗМІ приділяють особливу увагу інформації щодо економічної ситуації в Греції, зокрема, оголошенню про новий, другий за останні два тижні, загальнонаціональний страйк, запланований на 11 березня ц.р., під проводом профспілок країни на знак протесту проти жорсткої програми дій уряду, спрямованих на виведення країни з глибокої фінансової кризи.   
 
11.03.10 Люксембург закликає обмежити торгівлю цінними паперами. Люксембурзькі ЗМІ повідомляють, що Прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер закликав повністю припинити практику позабіржових операцій та обмежити торгівлю цінними паперами. За словами Ж.-К.Юнкера, це необхідно для того, щоб протистояти спекуляціям, спрямованим проти окремих держав. Він висловив упевненість, що махінації з кредитними дефолтними свопами (CDS), якщо і не спровокували напряму кризу в Греції, то пришвидшили її початок. Як повідомляє місцева преса, цю ініціативу підтримали Канцлер Німеччини А.Меркель та Президент Франції Н.Саркозі, які вже направили на адресу Голови Єврокомисії Ж.М.Баррозу лист із пропозицією обмежити торгівлю (CDS), що використовується фінансовими спекулянтами та завдає шкоди державам та великим підприємствам.
 
12.03.10 Прем’єр міністр Люксембургу виступає за підвищення рівня безпеки на ринку деривативів. Ж.-К.Юнкер, А.Меркель, Дж.Папандреу і Н.Саркозі направили спільний лист на адресу Голови ЄК Ж.М.Баррозу і Прем’єр-міністра головуючої в ЄС Іспанії Ж.Л.Запатеро, в якому виступили з ініціативою щодо проведення розслідування випадків спекулятивних операцій на ринку похідних фінансових інструментів. У листі підкреслюється, що Європа має зайняти провідну позицію з цих питань, а ЄК - підготувати результати відповідних розслідувань і можливі пропозиції з вирішення наявних проблем до наступного засідання Ради Екофіну. За їх оцінкою, отримані результати дозволять провести наступну дискусію вже на рівні міністрів фінансів ЄС.
 
***11 березня бельгійська газета „Суар” у статті ”Україна: екс-міністр Микола Азаров призначений главою уряду” повідомила, що 10 березня ВРУ прийняла рішення про призначення колишнього Міністра фінансів України і давнього соратника нового Президента України В.Януковича М.Азарова Прем’єр-міністром України. У публікації також повідомляється, що М.Азаров вважається бюрократом жорсткого стилю управління. 
 
13.03.10 Зауваження парламенту щодо візиту Короля до ДР Конго. Бельгійські ЗМІ продовжують висвітлювати питання майбутньої участі Короля бельгійців Альберта ІІ у заходах із святкування 50-річчя незалежності ДР Конго. Сьогодні повідомлено, що напередодні депутат Палати представників від фламандської Партії „зелених” В.Де Вріндт заявив, що перебування глави Бельгійської держави у колишній колонії не має бути лише „візитом ввічливості”. Зокрема, він вважає необхідним, щоби під час переговорів з Президентом Ж.Кабілою та іншими конголезькими чинниками Король торкнувся також проблеми корупції в органах влади та насильства в регіонах країни, де тривають військові сутички. Окрім того, депутат радить „не обмежуватися перебуванням у президентських салонах у Кіншасі”, а ”особисто відвідати проблемні регіони на сході та півдні країни”.
 
15.03.10 З’їзд Соціалістичної робочої партії Люксембургу. Люксембурзькі видання „Tageblatt” та „Le Quotidien” повідомляють, що 14 березня ц.р. відбувся з’їзд правлячої Соціалістичної робочої партії Люксембургу. Делегати обговорили актуальні питання щодо співпраці з Християнсько-соціальною народною партією в рамках коаліційного уряду країни, наслідки фінансової кризи та шляхи їх подолання. Було наголошено, що криза має соціальний характер, а тому соціалісти підтверджують, що моделлю розвитку Великого Герцогства має залишатися „національна солідарність”. Учасники з’їзду підтримали пропозицію опозиційної Демократичної партії та Парії зелених щодо необхідності проведення у країні референдуму про пенсійну реформу та переобрали керівництво Соціалістичної робочої партії.
 
16.03.10 Бельгія продовжує дбати про безпеку залізничного руху. Як повідомляє інформагенція „BELGA”, у період з 2010 по 2012 рр. на безпеку залізничного руху бельгійським бюджетом країни передбачено виділення 163,7 млн. євро. 104,3 млн. євро із загальної суми буде направлено на установку системи „ETCS”(Європейської системи управління рухом потягів), решта - 59,4 млн. євро будуть спрямовані на обладнання для залізничного транспорту. Водночас, зазначається, що цієї суми буде не достатньо для оснащення цілої мережі і всіх потягів відповідною системою європейської безпеки. Крім обладнання, заплановано налагодження цифрової системи передачі мобільного зв’язку GSM-R, що буде здатна покрити всю бельгійську залізничну мережу.
 
***Прем’єр-міністр Люксембургу підтвердив готовність фінансово підтримати Грецію. Люксембурзькі ЗМІ сьогодні інформують про заяву Ж.-К.Юнкера, Прем’єр-міністра Люксембурга та Голови Єврогрупи, щодо готовності країн ЄС, за необхідності, надати фінансову допомогу Греції у зв’язку із кризою в цій країні.
 
17.03.10 Віце-прем’єр-міністр, Міністр закордонних справ Люксембургу Ж.Ассельборн здійснив робочий візит до Ліхтенштейну. В ході зустрічі керівників МЗС двох країн, серед іншого, було висловлено задоволення результатами зустрічі 14 лютого ц.р. у Люксембурзі міністрів фінансів 5 німецькомовних країн (ФРН, Швейцарія, Австрія, Ліхтенштейн, Люксембург), високим рівнем співробітництва щодо реалізації укладеної у серпні 2009 р. двосторонньої Конвенції щодо запобігання подвійному оподаткуванню, яка була подана на ратифікацію Палатою депутатів Люксембургу 17 березня ц.р. Загалом на вимоги ОЕСР країна уклала 24 таких двосторонніх конвенцій.
 
18.03.10 Бельгія – Фландрія: торгівля зброєю. Інтернет-газета „Фландерзньюз” інформує про річний звіт Фламанського інституту миру (ФІМ), який свідчить про те, що Фландрія ще ніколи не експортувала так багато зброї, як у 2009 році. Водночас, за даними ФІМ, минулорічні показники імпорту зброї до цього бельгійського регіону також побили всі рекорди. У 2009 році експорт систем фламандської зброї сягнув найвищого рівня за п’ять останніх років. Половину цього експорту складають монітори, призначені для іноземної збройної промисловості. У цьому зв’язку преса цитує фламандського парламентарія-соціаліста Я.Ругіерса, котрий привертає увагу до неприйнятності ситуації, коли власті регіону не володіють інформацією про країни, до яких збройні системи продаються. „Фландерзньюз” нагадує про те, що щорічно бельгійські посередники з торгівлі зброєю продають велику кількість відповідної продукції за кордон. Водночас, імпорт вогнепальної зброї, призначеної для продажу громадськості, у 2009 році зріс на 35%. Зокрема, імпорт мисливських рушниць, спортивних пістолетів та історичної зброї зріс на 53 %.
 
*** Росія – Україна. Бельгійська „Ле Суар” з посиланням на Агенцію „Франс-прес” інформує про те, що до графіку візитів Президента Росії Д.Медвєдєва на травень ц.р. внесено відвідання України у відповідь на запрошення його українського колеги Президента В.Януковича. У цьому зв’язку видання привертає увагу до того, що цей візит стане першим відвіданням Києва главою Російської держави з грудня 2006 року. 
 
19.03.10 Розширене урядове засідання. Як повідомила прес-служба Прем’єр-міністра Бельгії, сьогодні у першій половині дня відбулося спільне засідання урядів Бельгії за участі 39 міністрів всіх рівнів (федерального та урядів спільнот і регіонів). Основним питанням порядку денного було змістовне наповнення програми бельгійського головування в ЄС у другій половині ц.р. За словами Прем’єр-міністра І.Летерма, при її підготовці він має намір урахувати інтереси і побажання всіх суб’єктів федерації. Окрім того, міністри приділили увагу європейській стратегії розвитку на наступні 10 років „ЄС-2020”. Документ має бути ухвалений на наступному саміті Євросоюзу 25-26 березня ц.р. На засіданні І.Летерм виступив за розробку плану „BE2020” - дій щодо виходу з економічної кризи та досягнення економічного зростання в країні. Досягнуто згоди щодо початку у квітні ц.р. спільної роботи з перегляду близько 60 соціально-економічних проектів. Зокрема, валлонці мають намір покращити соціальне забезпечення безробітних, фламандці - звільнити від податків освітні та наукові заклади, представники Регіону Брюссель-Столиця – збільшити фінансування комун Регіону.
 
*** Люксембург. Участь Міністра закордонних справ у засіданні Ради міністрів ЄС з питань загальних справ і зовнішніх відносин. 22 березня Віце-прем’єр-міністр, Міністр закордонних справ Люксембургу Ж.Ассельборн бере участь у засіданні Ради ЄС з питань загальних справ і зовнішніх відносин, яке проходить у Брюсселі. До порядку денного заходу включено питання щодо результатів допомоги ЄС, спрямованої на подолання наслідків землетрусу у Гаїті, вдосконалення механізмів допомоги країн-членів ЄС у ліквідації наслідків природних та гуманітарних криз і підготовки спільної позиції ЄС на Міжнародній конференції щодо Гаїті, яка відбудеться 31 березня ц.р. у Нью-Йорку. Міністри також обговорюватимуть ситуацію в Афганістані у контексті виконання місії ЄС у цій країні, підготовку до запровадження Європейської служби зовнішніх дій (SEAE), стратегію „EU 2020”, проведуть коротку дискусію щодо ситуації в Україні, Молдові та суперечки між Швейцарією та Лівією з питання доступу до Шенгенської зони. К.Ештон представить звіт за результатами свого візиту до регіону Близького Сходу та участі у „Близькосхідному квартеті” у Москві.
 
23.03.10 Бельгія – ринок праці. Нідерландомовна Інтернет-газета „Фландерньюз” інформує про рішення американської автомобілебудівної компанії „Дженерал Моторс” („ДжМ”) переглянути плани закриття свого підприємства у Антверпені. Раніше повідомлялося, що завод компанії має припинити свою роботу до 30 червня цього року, що викликало масові акції протесту з боку її працівників. „ДжМ” наразі пропонує для переговорів з колективом підприємства вдосконалений план, згідно з яким завод продовжуватиме працювати до кінця поточного року. Крім того, оновлені пропозиції передбачають час до кінця вересня для пошуку нового інвестора для заводу.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки