Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бельгія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Щодо зовнішньоекономічних подій в Бельгії та Люксембурзі (станом на 18.11.2009)  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво, Економічні новини, Фінансові послуги

 

Щодо зовнішньоекономічних подій в Бельгії та Люксембурзі (04.11 – 18.11.09)

(За повідомленнями ЗМІ Бельгії)



04.11.09  За оцінками видання „Лібр Бельжік”, призначення Прем’єр-міністра Г. Ван Ромпея на посаду Голови Європейської ради може означати, що його наступником стане Міністр закордонних справ І. Летерм.

Високі шанси І. Летерма очолити федеральний уряд Бельгії пояснюються як належністю до однієї з Г.Ван Ромпеєм партії (CD&V), так і наявністю згоди „помаранчевих” сил (CD&V і партія Гуманістично-демократичний центр - cdH) урядової коаліції на таке призначення.

Характеризуючи перспективи Г. Ван Ромпея очолити Європейську раду, видання повідомляє, що аргументи на користь кандидатури бельгійського прем’єра, які висловив поза саміту ЄС на минулому тижні у Брюсселі його колега по Християнсько-демократичній партії Фландрії (CD&V) В.Мартенс канцлеру Німеччини А.Меркель, не залишилися поза увагою. 

***

05.11.09  Бельгійськй ЗМІ повідомили про запуск російським ракетоносієм бельгійського супутника Проба-2.

Проект був розроблений Космічним центром Льєжу та Королівською обсерваторією в Брюсселі та призначений для подальшого вивчення сонця. Супутник вагою 120 кг був виготовлений бельгійською компанією Верхаерт (Verhaert) та коштує 18 млн. євро.

***

05.11.09  Видання "Flanders Today" повідомляє про рішення ради директорів "General Motors" відмовитися від продажу підрозділу "Opel" канадському виробнику автозапчастин "Magna".

Після року переговорів з "Magna" "GM" вирішив провести реструктуризацію "Opel", яка коштуватиме близько 3 млрд. євро та скоротити близько 10 тис. чоловік (20%) європейського підрозділу. При цьому "GM" розглядає можливість продажу деяких європейських заводів "Opel" компанії "Magna".

Міністр економіки ФРН Р. Брюдерле назвав поведінку "GM" "абсолютно неприйнятною" та заявив, що його уряд вимагатиме повернення 1.5 млрд. євро, які були надані німецькими банками у якості фінансової допомоги.

У зв’язку з загрозою закриття заводів "Opel", серед яких і виробництво в Антверпені. На 4-х німецьких підприємствах та на заводі в Антверпені проводяться попереджувальні страйки.

***

16.11.09  Прес-служба МЗС Бельгії розповсюдила заяву Державного секретаря у закордонних справах Бельгії О. Шастеля щодо стану підготовки Бельгії до майбутнього головування у ЄС, яке має розпочатися 1 липня 2010 року.

В заяві відзначено необхідність прийняття важливих рішень на федеральному рівні, проекти яких вже підготовлено робочою групою з головування.

Передбачено, що бюджет бельгійського головування становитиме 74 млн. 66 тис. євро, з резервом у розмірі 5 млн. євро на покриття витрат, викликаних непередбаченими обставинами. 4 млн. 66 тис. євро пропонується виділити на вирішення тимчасових кадрових питань для канцелярії Прем’єр-міністра Бельгії та МЗС Бельгії. 65 млн. будуть розділені між причетними відомствами країни, зокрема, 16 млн. євро - для сил безпеки та правопорядку.

О. Шастель повідомив, що до кінця листопада ц.р. до Генерального секретаріату Ради ЄС буде передано проект календара заходів під час головування Бельгії. З метою максимального задоволення очікувань суспільства від головування Бельгії в ЄС будуть проведені прямі зустрічі представників громадських організацій з бельгійськими урядовцями та продовжено дебати на спеціально створеному для цього веб-сайті (http://forum2010.belgium.be).

***

17.11.09  В офісі Центрального європейського банку у Франкфурті-на-Майні (ФРН) відбулася церемонія вручення відзнаки „Європейський банкір 2008 р.” Групи „20 + 1”.

Цього разу нагорода Євроцентробанку вручена Прем’єр-міністру Люксембургу Ж.-К. Юнкеру, котрий був відзначений як президент Єврогрупи та представник європейських міністрів фінансів.

Поважне жюрі, пояснюючи свій вибір лауреата, високо оцінило той факт, що протягом 2008 р. всі великі європейські банки змогли пережити фінансову кризу із залученням державної допомоги з боку урядів, а також той факт, що європейські міністри фінансів спромоглися уникнути обвалу банківської системи.

***

18.11.09  Віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Люксембургу Ж. Ассельборн представив в Палаті депутатів країни підсумки роботи та пріоритетні напрямки діяльності зовнішньополітичного відомства країни у 2009 р.

Серед ключових тем, висвітлених міністром, були стан справ в ЄС, у т.ч. в світлі набуття чинності Лісабонським договором, роль люксембурзького парламенту у здійсненні зовнішньої політики країни, проблематика кліматичних змін, наслідки світової фінансово-економічної кризи, стан світової торгівлі, ситуація на Балканах, у країнах-сусідах ЄС, відносини ЄС-США, стан ізраїльсько-палестинського конфлікту тощо.       

Торкаючись тематики «Східного партнерства»  Ж. Ассельборн заявив, що Євросоюз має враховувати російські інтереси та дотримуватися регіональної рівноваги у своїх відносинах з Грузією та Україною.
Він підкреслив, що Україна, яка має населення майже в 50 млн., є країною з великим потенціалом та може відігравати важливу роль і позитивно впливати на своїх сусідів. На його думку, незважаючи на те, що країна вже декілька років страждає від політичної нестабільності, існує надія, що президентські вибори у січні принесуть зміни як для українців, так і для європейської спільноти.

Ж. Ассельборн заявив: «Ми маємо й надалі підтримувати реформи, які необхідні Україні для подальшого розкриття її потенціалу. Ми готові активно підтримувати Україну на її шляху».
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки