Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
США
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Результати 3-го засідання Українсько-Американської Ради з торгівлі та інвестицій (14.10.2010)  
Параметри: Економічне співробітництво

 

Русскоязычный заголовок: Результаты  3-го заседания Украинско-Американского Совета по торговле и инвестициям (14.10.2010)

Результати 3-го засідання Українсько-Американської Ради з торгівлі та інвестицій (14.10.2010)
 
 
У Києві відбулося Третє засідання Ради з торгівлі та інвестицій, створеної Міжурядовою Угодою про торгівельне та інвестиційне співробітництво між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки. Делегацію Сполучених Штатів очолювала заступник Торговельного представника США Міріам Сапіро, делегацію України – Міністр економіки України Василь Цушко.
 
“Конструктивний характер нашої сьогоднішньої зустрічі підкреслює ту важливість, яку надає Адміністрація Обами взаєминам між нашими країнами, – заявила Посол Сапіро. Ми продовжуватимемо спільні зусилля, спрямовані на розвиток торговельних та інвестиційних можливостей ділових кіл та інвесторів наших країн. Прогнозоване зростання економіки України створює нові можливості для американського експорту. Зокрема, я задоволена, тим що сторони узгодили План дій з поліпшення захисту прав інтелектуальної власності в Україні...”
 
Міністр економіки України В. Цушко заявив: “Сьогодні ми виробили нові підходи для активізації двосторонньої торгівлі, зосередилися на питаннях сприяння двостороннім інвестиціям, а також важливому питанні посилення захисту прав інтелектуальної власності. Переконаний, що кроки Уряду України на шляху вдосконалення інвестиційного середовища в контексті пріоритетів, визначених Програмою економічних реформ на 2010-2014 рр. Президента України В. Януковича, а також зусилля спрямовані на вдосконалення рамкових умов діяльності підприємців у нашій країні сприятимуть подальшому взаємовигідному співробітництву між обома країнами. ”
 
В ході засідання Міністр економіки В. Цушко, Посол Сапіро та члени їх делегацій визнали прогрес, досягнутий з часу попереднього засідання Ради у місті Вашингтон (Округ Колумбія) у 2009р., а також розглянули конкретні заходи, що будуть вжиті кожною зі сторін для розвитку двосторонньої торгівлі та інвестицій.
 
Зокрема, Уряди обох країн узгодили План дій з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні, реалізація якого розпочнеться з 2011 року після завершення процедур внутрішнього міжвідомчого погодження. “Міцна система захисту прав інтелектуальної власності та правозастосування є надзвичайно важливою для подальшої інтеграції України до cвітового співтовариства, а також поліпшує її інвестиційний клімат,” –зазначила Посол Сапіро.
 
Крім того, сторони дійшли домовленостей про створення робочих груп з питань сільського господарства та митної справи, а також погодились активно співпрацювати з метою врегулювання комерційних спорів та стимулювання двосторонніх інвестицій. Делегації обох країн наголосили на тому , що засідання Ради є важливою віхою на шляху розширення співробітництва між Україною та Сполученими Штатами як у політичній, так і торговельній сферах. Сторони високо оцінили активну участь ділових кіл в успішній діяльності Ради.
 
Виконуючи положення Угоди, обидві сторони підтверджують свою прихильність до розширення економічних можливостей між Україною та Сполученими Штатами одночасно координуючи зусилля, спрямовані на сприяння подальшій лібералізації торгівлі в рамках Світової організації торгівлі.
 
Сторони домовились провести Четверте засідання Ради у місті Вашингтоні (Округ Колумбія) у 2011 році в терміни, що будуть визначені додатково.
 
Довідково:
 
Протягом останніх років торговельні взаємини між Україною та Сполученими Штатами набули значного розвитку. Після приєднання України до Світової організації торгівлі (СОТ) у 2008 році, у тому ж році Україна і Сполучені Штати підписали Міжурядову Угоду про торгівельне та інвестиційне співробітництво між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки. Зазначеною угодою створено Українсько-Американську раду з торгівлі і інвестицій як основний механізм співробітництва, зміцнення та розширення торговельних взаємин між обома країнами. Рада очолюється Міністерством економіки України та Офісом торговельного представника США і є основним механізмом вирішення актуальних питань торговельного та інвестиційного співробітництва між нашими країнами.
 
Протягом перших трьох засідань участь у Раді з обох сторін брали представницькі міжвідомчі делегації для обговорення широкого кола питань, пов'язаних із торгівлею, інвестиціями та іншими економічними питаннями. Рада націлена на вирішення конкретних проблемних питань, а також на розвиток потенційних сфер співробітництва для майбутньої роботи в рамках Угоди.
 
 
 

 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки