Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бразилія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Бразилія. Загальна довідка  
Параметри: Географічне розташування, Довідкова інформація
Бразилія. Загальна довідка
 
 ГЕОГРАФІЯ

Офіційна назва: Федеративна Республіка Бразилія.

Столиця: Бразиліа (2,56 млн. мешканців), інші найбільші міста – Сан-Пауло, Ріо-де-Жанейро, Сальвадор, Форталеза, Бело-Орізонте, Манаус, Курітіба.

Територія: 8,514 млн. кв. км (5 місце в світі). Займає східну та центральну частину Південноамериканського материка.

Протяжність кордону: суходольний – 14691 км, морський – 7491 км. На півночі межує з Французькою Гвіаною, Суринамом, Гайаною та Венесуелою, на заході – з Колумбією, Перу, Болівією, на півдні – з Парагваєм, Уругваєм та Аргентиною.

Клімат: характерний жаркий клімат. Середньомісячна температура коливається від 16 до 29°C. Лише на високих південно-східних гірських масивах середня температура липня від 12 до 14°C, можливі заморозки.

Природні ресурси: Бразилія належить до країн з найбагатшими в світі покладами корисних копалин: більше 100 видів мінеральної сировини. Металеві руди (залізо, боксити, золото, марганець мідь, нікель), неметалеві (калійні та фосфатні, вапняки, кам’яна сіль), а також уран та нафта.

Енергетична залежність: країна досягла самодостатності щодо нафти в 2006 році, видобуваючи 1,910 млн. барелів щодня (у 2010 році – 2,3 млн.). Є експортером та імпортером нафти. На 53% залежить від поставок газу з Болівії. Майже самодостатня у виробництві електроенергії, імпорт – з Парагваю. Світовий лідер у виробництві біопалива та етанолу.

 

НАСЕЛЕННЯ

Чисельність: 191,481 млн. жителів (2010 рік).

Етнічний склад: 53,7% бразильців – білі, 38,5% – мулати, 6,2% – чорношкірі, 0,9% – азіати та індіанці, 0,7% – інші.

Релігія: Римські католики 73,6%, протестанти 15,45%, атеїсти 7,4%, спірітуалісти 1,3%, прихильники інших релігій 1,8%, прихильники традиційних африканських релігій 0,3%.

Державна мова: португальська.

Грамотність: 90% населення (чоловіки – 88%, жінки – 89%).

Освіта: кількість осіб з середньою освітою становить 40% від всього населення, з вищою – 9,8%.  

Грошова одиниця: реал (обмінний курс станом на вересень 2011 року становив 1,6 реала за 1 дол. США).

 

ДЕРЖАВНИЙ УСТРІЙ

Національне свято: 7 вересня – День Незалежності.

Територіально-адміністративний поділ: 26 штатів і Федеральний (столичний) округ.

Конституція: прийнята 5 жовтня 1988 року.

Форма правління: президентська республіка.

Органи влади:

Глава держави: Президент, обирається строком на чотири роки з правом подальшого переобрання. Президентом Федеративної Республіки Бразилії з 01.01.2011 року є Ділма Вана Руссефф.

Законодавча влада: Національний конгрес. Складається з Палати депутатів (513 членів) та Сенату (81 член). Депутати і сенатори обираються, відповідно, на 4 і 8 років. Згідно з Конституцією, Голова Сенату одночасно є Головою Національного конгресу, а Голова Палати депутатів є третьою, після Президента та Віце-президента, вищою посадовою особою в країні. Голова Сенату – Жозе Сарней,  Голова Палати депутатів – Марко Майа. Останні вибори відбулися у жовтні 2010 року.

Виконавча влада: голова виконавчої влади Президент Бразилії Д.В.Руссефф.

Судова влада: Верховний Федеральний Суд, Верховний Суд юстиції, Вищий Виборчий Суд.

Ключові політичні партії: партії урядової коаліції: Партія трудівників, Партія бразильського демократичного руху, Бразильська робітнича партія, Бразильська соціалістична партія, Прогресистська партія, Демократична робітнича партія, Комуністична партія Бразилії; опозиційні партії: Партія бразильської соціал-демократії, Демократична партія, Народна соціалістична партія, Партія “Соціалізм і Свобода”.

 

Засоби масової інформації: за рейтингом «Freedom House»  ЗМІ – вільні. Всесвітній індекс свободи преси за рейтингом «Reporters Without Borders» у 2010 році – 58 місце з 178 країн.

 
ЗАГАЛЬНЕ
До приходу європейців Бразилію населяли індіанські племена ераваків та карибів на півночі, тупи-гуарани – на східному узбережжі і у долині Амамзонки, ге – на сході і півдні країни, пано – на заході.
Першим європейцем у Бразилії був у 1500 році португальський мореплавець Педро Альварес Кабрал.В середині XVIстоліття територія була оголошена португальською колонією.У1808 році до Бразилії, рятуючись від Наполеона, емігрував король португалії. Бразилія стала королівством.Після повернення на батьківщину короля Дома Жоао ІІ його син Педро проголосив незалежність Бразилії (7 вересня 1822 року). У 1889 році була проголошена республіка Сполучені Штати Бразилії. У 1930 р. владу у країні захопила військова хунта, що керувала країною до 1945 р. З 1945 по 1964 рік у країні був демократичний режим, в той же час столиця країни з Ріо-де-Жанейро була перенесена до Бразиліа. У 1964 році відбувся черговий військовий переворот, і наступні п’ять президентів країни були військовими. Тільки у 1974 році почали відбуватися демократичні зміни. У 1967 р. країну було перейменовано у Федеративну Республіку Бразилію. Держава є членом ООН і більшості спеціалізованих агентств цієї організації. Організації американських держав.
Клімат Бразилії змінюється в залежності від регіону від тропічного до помірного. Середня річна температура в Белемі (гирло Амазонки) знаходиться в межах від 22 С до 31 С. У Ріо-де-Жанейро температура січня – від 23 С до 29 С, липня – від 17 до 24 С. В деяких регіонах зимові температури опускаються до -6 С.Рослинність країни доволі різноманітна, особливо у басейні Амазонки. Серед сотен різноманітних видів рослин виділяються пальми (у тому числі карликові), бегонія, лавр, мірт, мімоза, мангрові дерева. Серед фруктових дерев: ананас, фігове дерево, банан, манго, гуава, апельсин, анона. В регіонах з помірним кліматом ростуть хвойні дерева. У посушливих районах – кактуси. Серед представників фауни виділяються:
 
  • пума
  • ягуар
  • оцелот
  • лиса
  • рідка кустарникова собака
Велика кількість пекарі, тапірів, мурахоїдів, лінивців, опосумів, броненосців. Серед рептилій особливо виділяються алігатор, бушмастер (отруйна змія), боа, величезна кількість інших змій.
Практично всі великі міста мають музеї. Найбільш цікавими є:
 
  • Музей сучасного мистецтва (колекція експонатів з багатьох країн світу)
  • Національний музей (більше 4 мільйонів експонатів з геології, ботаніки та антропології)
  • Музей індіанців
  • Історичний музей
  • Художній музей
  • Музей сучасного мистецтва в Сан-Паулу
Крім того у Бразилії є прекрасний ботанічний сад, зоопарк і соборм Метрополітана сучасної архітектури. В Ріо-де-Жанейро:знамениті океанські пляжі Копакабана, Іпанема і Лебнон; гора «цукрова голова»; гора Корковадо із статуєю Христа Спасителя; велика кількість будівель колоніальної архітектури, зоопарк. Останнім часом пам’яткою стало місто Форталеза на північному узбережжі країни.
 

 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ ООН Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки