Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Канада
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Щодо початку роботи третьої сесії Парламенту Канади 40-го скликання (березень 2009 р.)  
Параметри: Економічні новини

Русскоязычный заголовок: О начале работы третьей сессии Парламента Канады 40-го созыва (март 2009 г.)

Щодо початку роботи третьої сесії Парламенту Канади 40-го скликання (березень 2009 р.)
 
3 березня 2010 року, після двомісячного періоду так званої «пророгації» розпочала роботу третя сесія Парламенту Канади 40-го скликання, яка, за існуючим законодавством, відкрилася з виголошення Генерал-губернатором Канади М.Жан «Тронної промови» на спільному засіданні Палати громад та Сенату Парламенту. У «Тронній промові», яка була підготовлена діючим консервативним урядом С.Гарпера, були окреслені основні положення програми його подальшої діяльності. Після детального вивчення положень програми членами Палати Громад має відбутися голосування на її підтримку, яке матиме статус висловлення довіри Уряду.
 
Головна увага у «Тронній промові» була зосереджена на презентації другої частини виконання схваленого у 2009 році Плану дій Уряду з подолання антикризових наслідків, метою чого є насамперед забезпечення економічного зростання країни, збереження існуючих та створення додаткових робочих місць. При цьому робився наголос на вже досягнутих здобутках на цьому напрямі під час реалізації Плану у 2009 році і початку виходу Канади з кризи, а також на визнанні міжнародною спільнотою банківської системи Канади найсильнішою у світі. Відзначалося також започаткування реалізації Урядом 16 тис. інфраструктурних проектів, завдяки яким були створені додаткові робочі місця. Водночас зазначалося, що рівень безробіття в Канаді на початок 2010 року ще залишався рекордно високим – понад 8%. 
 
Пріоритетом для Уряду Канади у наступному бюджетному році буде досягнення збалансованого бюджету. Зокрема, планується:
  • внести пропозиції до Парламенту про замороження зарплат Прем’єр-міністра країни (на сьогодні річна зарплата дорівнює 315 тис. 462 дол.), міністрів (233 тис. 247 дол.), членів Палати громад (157 тис. 731 дол.) та канадських сенаторів;
  • замороження бюджетів федеральних міністерств та департаментів;
  •  «агресивний» перегляд витрат федеральних міністерств та департаментів;
  • утримання від непотрібних призначень тощо.
Водночас у «Тронній промові» було окремо наголошено на тому, що вихід Канади з кризи не відбуватиметься за рахунок пенсіонерів, скорочень видатків на сфери охорони здоров’я та освіти, а також підвищення податків. Натомість Уряд планує у 2010 фіскальному році, як було раніше заплановано, виділити останню частину анонсованого у 2009 році пакету в розмірі 19 млрд.дол. на стимулятивні заходи. М.Жан окремо наголосила, що світова економічна криза призвела до неминучості бюджетних дефіцитів в країнах усього світу, відзначаючи при цьому, що державний борг Канади все рівно залишається найменшим серед країн-членів «Великої сімки». Повідомляється, що дефіцит бюджету Канади встановлено на рівні 56 млрд.дол. При цьому М.Жан наголосила, що у 2010 році Канада в рамках «Великої вісімки» та «Великої двадцятки» виступатиме за дотримання їхніми членами скоординованого підходу до питання програм стимулювання економіки.
 
Серед інших кроків слід відзначити прагнення Уряду додатково відкрити двері для іноземних інвестицій в економіку країни, зокрема у сферу супутникових телекомунікацій та виробництва урану. З огляду на проблеми, що виникли з Дохійським раундом, Канада планує активізувати політику укладання двосторонніх угод про вільну торгівлю, з метою усунення перепон для вільного пересування канадських товарів. У цьому зв’язку пріоритетними названі імплементація підписаних угод з Перу та ЄАВТ, укладення таких угод з ЄС, Індією, Південної Кореєю, країнами Американського континенту, а також ратифікація Парламентом Канади підписаних угод з Колумбією, Йорданією та Панамою.
 
Наголошувалося про наміри розвитку космічних технологій, зокрема для захисту арктичного суверенітету Канади, на підготовку кваліфікованих кадрів, комерціалізацію ініціатив у сферах науки та новітніх технологій, сприянні малому та середньому бізнесу (усунення непотрібних обмежень для розвитку, а також таких, що не сприяють створенню робочих місць), сільськогосподарській галузі тощо.
 
Значну увагу було приділено проектам та ініціативам в соціальній сфері, зокрема щодо соціального захисту родин і дітей (збільшення виплат на утримання дитини батьками-одинаками), пенсіонерів (полегшення податкового тягаря), підтримки ветеранів, а також планам щодо внесення змін до законодавства Канади у кримінальній сфері, насамперед у частині, що стосується тяжких злочинів та злочинів стосовно дітей та жінок корінного населення Канади.
 
М.Жан відзначила місце Канади як наддержави на енергетичному ринку, згадуючи при цьому про її сьоме місце у світі з виробництва сирої нафти, друге місце за розвіданими покладами нафти, третє – за видобуванням природного газу та виробництвом гідроенергії, перше місце за виробництвом урану. Зазначалося, що Уряд Канади планує усунути ряд обмежень з метою активізації розвитку енергетичної сфери та видобування корисних копалин. Уряд також планує значні інвестиції у сферу чистих енергетичних технологій, а також розпочне реструктуризацію державної корпорації у сфері ядерної енергетики – Atomic Energy of Canada Limited.
 
Вона також наголосила, що у 2010 році до Канади прикута увага всієї міжнародної спільноти завдяки успішному проведенню зимових Олімпійських ігор у Ванкувері та Вістлері, планованих зимових Параолімпійських ігор, самітів країн-членів «Великої вісімки» та «Великої двадцятки», Північноамериканських країн, а також запланованому влітку ц.р. візиту до Канади Королеви Великобританії для святкування Дня Канади.
 
У Тронній промові також зазначається, що Канада продовжуватиме активно відстоювати свій арктичний суверенітет, включно із зміцненням безпеки судноплавства та зменшенням забруднення морських шляхів. Визнаючи небезпеку розповсюдження ядерних матеріалів та технологій, Уряд Канади візьме участь у Саміті з питань ядерної безпеки (квітень 2010 року, м.Вашингтон, США). Що стосується міжнародних зусиль з боротьби зі зміною клімату, Уряд Канади і надалі виступатиме за розробку угоди, учасниками якої мають стати усі країни, які здійснюють найбільші викиди вуглецю в атмосферу. Водночас, як і раніше, заходи зі зменшення викидів вуглецю прив’язуються до курсу Адміністрації Президента США Б.Обами, зокрема, в рамках досягнутих у 2009 році двосторонніх домовленостей. Разом з тим, Канада фінансуватиме програми для країн, що розвиваються, спрямовані на зменшення викидів вуглецю та допомогу для пристосування до нових кліматичних умов, а також вживатиме кроків для впровадження новітніх «зелених» технологій у своїй економіці.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Точне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки